Написах тази бележка за себе си. Взех материала от Runet, главно от w3bsit3-dns.com, но оттогава информацията е изключително фрагментирана, реших да я систематизирам за себе си, така че следващия път да не страдам цял ден и може да е полезно за някого. Можете да убиете телефона!.

Свързване на Yandex.Navigator към GU на примера на телефон Honor 8 Lite и автомобил Mazda CX-5 ||.

В края на статията дадох всички линкове, които използвах

Следва кратко лирично отклонение, разказващо за причините, които ме подтикнаха да направя този боклук. За тези, които не се интересуват, отидете в секцията "Изисквания" .

Не знам как за никого, но за мен навигатор в колата е необходим, защото показва задръствания. На територията на Руската федерация е изпълнено с използване на всяка буржоазна обикновена автомобилна навигация или карти на Google, картите на тези системи са податливи на грешки и ужасно неподробни, обикновено мълча за задръстванията. Нашият роден Yandex.Navigator и City Guide са еднакви и подробни и се актуализират почти моментално, а задръстванията се показват ясно и бързо, а последното, за жител на милионен град, е може би най-важното . Но има едно "но" . Тези системи работят на операционна система Android и няма как да ги набутате в GU. Можете, разбира се, да поставите таблет с приложение на таблото, но в модерна кола със собствен GU екран това е някак смешно.

Good Corporation (Google) предлага своя собствена версия - приложението Android Auto, което ви позволява да показвате някои Android приложения на екрана на GU, две от тях са навигационни -Google mapsиWaze-социален навигатор, но, както писах по-горе, на територията на Руската федерация тези приложения са гадни.Yandex.Navigator чрез Android Auto не може да се стартира с обикновени методи и ситуацията няма да се промени в близко бъдеще.

Но за щастие има техники за заобикаляне на забраната на Google за излъчване на неодобрени приложения. Те ще бъдат обсъдени по-долу. Техниката е свързана с предоставяне на суперпотребителски права на телефона, затова е подходяща за тези, които не жалят телефона.

Оказа се, че съм си разбил колата от собствена глупост и невнимание, без да пропусна насрещно платно и съответно трябва да си купя нова, т.к. без кола, с обществен транспорт, ми отнема повече от 2 часа, за да стигна до работа (от предградията на Санкт Петербург до предградията на Санкт Петербург), а с кола - по-малко от 30 минути. Между другото, CASCO и OSAGO, които се карат от всички (няма да посочвам застрахователни компании, защото ще има реклама, въпреки че наистина искам) изработиха и платиха всичко напълно и навреме и в допълнение към Фактът, че получих застрахователната сума за колата си, бях защитен от ВСИЧКИ материални проблеми и пътувания до КАТ, свързани с количката на втория неволен участник в инцидента, който беше убит по моя вина.Без OSAGO щях да остана без панталони.

И така, след като получих застрахователни плащания, отидох да си купя нова кола. В салона принудих да проверя целия фърмуер и лично свързах телефона, за да проверя производителността на приложението Android Auto за Android. Защо пиша това, факт е, че за да свържете Android Auto към GU на автомобила, е необходим най-новият софтуер за тази кола, в моя случай по някаква причина новата кола имаше стар фърмуер, трябваше да презареждам до най-новата.

Изисквания

Повтарям, всички действия, описани по-долу, могат да доведат до повреда на телефона ви, премахване на гаранцията и други подобни, така че всичко, което правите, правите на свой собствен риск. И така, от което трябва:

 1. не съжалявай за телефона
 2. android 7+
 3. кола с USB порт за Android Auto
 4. време и здрави нерви

1. Руутване на телефона (задаване на права на суперпотребител, права на root).

За мен това беше най-големият проблем, защото Не съм се занимавал с телефони от благословените дни на господството на Windows Mobile 6.5 и старите хора ще потвърдят, че дори костенурките са били меки в онези дни. цялата необходима информация за получаване на Root права. Използвах помощната програма Multi-Tool за HUAWEI и HONOR, всъщност, ако прочетете инструкциите в интерфейса на помощната програма, тогава всичко може да се направи без допълнителни търсения. Можете да изтеглите програмата за инсталиране на помощната програма в нейната тема на 4pda.com и тя ще се актуализира до текущата версия сама.

1.1 Отключване на буутлоудъра

Първо отключете буутлоудъра, за което трябва да получите код за отключване, към момента на писане това може да се направи самоплатено, струва около 4 евро. За да получа кода за отключване, използвах тази инструкция. 1.1.1. Регистрираме се на сайта https://www.dc-unlocker.com/buy, плащаме четири евро.

1.1.2 В стандартното телефонно набиране въведете набора от знаци 2846579, отидете на Настройки на фона ->2.Настройки на USB порта и изберете Режим на производство. Екранна снимка.

1.1.3 Стартирайте помощната програма Multi-Tool на работния плот, свържете телефона към компютъра чрез USB, следвайте инструкциите за свързване на телефона. Отиваме в секцията „Зареждане“, след което използвах метода „Вземете чрез DS-Unlocker“, щракнете върху съответния бутон:


Стартиране на помощната програма DS-Unlocker 2 чрез Multi-Tool.

Помощната програма DS-Unlocker 2 се изтегля и стартира, където въведете името на марката на вашия телефон и стартирайте откриването на модела:


Откриване на модела на телефона.

След това щракнете върху раздела "Сървър" и въведете паролата за влизане от сайта https://www.dc-unlocker.com/buy. Щракнете върху бутона Проверете влизането:


Влизане в помощната програма

Забележка. Екранната снимка показва, че моето влизане няма достатъчно кредити, това е така, защото вече съм похарчил моите четири евро по предназначение, не съм склонен да плащам повече)))

Ако влезете успешно, приложението ще покаже, че сте платили кредити.

След това отиваме в раздела "Отключване" , където натискаме бутона Прочетете кода на буутлоудъра:


Получаване на кода за отключване на буутлоудъра, кодът е ограден в оранжево на екранната снимка.

Копирайте и запазете този код на няколко различни места, защото за него са платени четири евро!

1.1.5 В Multi-Too щракнете върху бутона „Използвайте своя ключ“, поставете този код в съответния прозорец и щракнете върху бутона „Отвори буутлоудъра“:

След няколко секунди помощната програма ще покаже съобщение за отворения буутлоудър.

1.2 Инсталиране на Recovery TWRP
Основното тук е да изберете версията на TWRP, която отговаря на вашето устройство и фърмуер. Официалният сайт е https://twrp.me, изпълних всички инструкции и изтеглих версията, която ми трябваше, опитах се да я флашна, но неуспешно. защото Няма да ходя в дивата природа и да търся причината за грешката си, току-що изтеглих препоръчаната сборкаTWRP_3.2.1-0 May_15th-dil3mm4.dev-GDStaff.img ( 10,93 MB )от тема на 4pda3-dns.com .ru Honor 8 lite - Firmware, връзката за изтегляне е в заглавката на спойлера Android 8Инсталирано чрез Multi-Tool, разделRecovery, разделПотребителски изображения за възстановяване на фърмуера/eRecovery, бутонFlash Recovery_ramdiskОбърнете внимание на екранната снимка на Multi-Tool прозорец на приложението, в долния и горния десен ъгъл на прозореца има информация за свързания телефон и EMUI, което показва, че телефонът е свързан правилно.


TWRP фърмуер

1.3 Инсталиране на Root
Инсталирах Root-права, както се препоръчва на w3bsit3-dns.com, използвайки помощната програма с отворен код Magisk (тема на w3bsit3-dns.com), отново чрез Multi-Tool :
Забележка. Изтеглих zip файла в заглавката на темата 4pda.ru срещу редаСтабилна официална версия Можете също да изтеглите всички компоненти от началната страница на Magisk на forum.xda-developers.com.

След това отидете на раздела ROOT в Multi-Tool, в секцията „Настройване на персонализиран Root“, щракнете върху бутона „Избор на Zip“, изберете изтеглената текуща версия, след което щракнете върху „Изпращане до вътрешна памет" . Приложението изпраща zip файла до вътрешната памет на телефона. Можете да проверите това, като отворите папката на телефона в Windows Explorer или в самия телефон.


Получаване на root права чрез помощната програма Magisk

Натиснете бутона "Инсталиране на Sideload" . Помощната програма автоматично отваря прозорец, показващ последователността от необходими действия:


Подготовка за инсталиране на Sideload.

Какво трябва да се направи тук:
Кликнете върху бутона „Рестартиране в режим на възстановяване“. След няколко секунди телефонът се рестартира в този режим.
В телефона: също изберете руски.:

 • Щракнете върху бутона Разширени
 • Натиснете бутона ADB Sideloa
 • плъзгане с Shift

След като плъзнете, се отваря нов прозорец с лента за зареждане. Отидете на работния плот. Компютър:

 • Поставете отметка в квадратчето до реда „Направих всичко, както е на снимката, TWRP чака инсталация“
 • Кликнете върху бутона "Flash архив" . Чакаме няколко минути

Телефонът се рестартира.

Инсталиране на Magisk
Изтеглете инсталационния файл на Magisk Manager (изтеглих, като zip, от заглавката на 4pda, към момента на писане еMagiskManager-v7.1.2.apk) инсталирайте на телефона.

Внимание! Уебсайтът https://magiskmanager.comНЕ Еофициалният уебсайт за Magisk Manager. Не изтегляйте нищо от тамНЕ! Взето от: Официално предупреждение на xda-developers.com.

Отворете приложението, ако сте направили всичко правилно, на дисплея на телефона трябва да се появи следната картинка:


Приложението Magisk на екрана на телефона.

Това завършва инсталирането на Roor-rights.

2. Инсталиране и конфигуриране на Android Auto

Инсталирайте приложението на телефона от Google Play, страница с приложения. След инсталиране на приложението, потребителите на 4PDA препоръчват да направите някои настройки:

 • Отворете приложението Android Auto на телефона си
 • Щракнете върху бутона на менюто под формата на три хоризонтални ивици в горния ляв ъгъл на прозореца и изберете "About Android Auto"
 • Докоснете десет пъти „About Android Auto“ в горната част на прозореца, това действие ще активира режима за програмисти
 • Щракнете върху бутона под формата на три вертикални точки, разположен в горния десен ъгъл и изберете "За разработчици"
 • Проверете "Неизвестни източници"
 • Не съм правил нищо от това, все пак проработи.

  3. Инсталиране и конфигуриране на AAMirror

  Изтеглете текущата версия на файлаaa_mirror.apkот github.com и го инсталирайте на телефона си като приложение от неизвестни източници, Отворете помощната програма на телефона си.

  Интерфейсът на AAMirror е изключително прост. На първия екран се показват само три реда:

  • Настройка на екрана
  • Настройка на страничната лента
  • Аудио настройка

  Щракнете върху реда Настройки на екрана и задайте следните настройки, по-долу давам екранна снимка от моя телефон, тези настройки ме устройват напълно:


  AAMirror настройки на екрана

  За тези, които се интересуват, декодиране на настройките.
  РазделНастройки на екрана:

  Яркост
  Презаписване на яркостта на екрана- презаписване на яркостта на екрана, активиране. Тази опция е необходима, за да се позволи намаляване на яркостта на екрана на телефона, когато AAMirror и Android Auto работят, когато телефонът е свързан към кола или емулатор, за да не се натоварва батерията. Като използвате елемента по-долу, можете да зададете стойността на яркостта.
  Screen Brightness Value - стойност на яркостта на екрана, където 0 е минималната яркост, 255 е максималната.

  Rotation
  Screen Rotation- задайте стойността Force, това е принудително завъртане на екрана, когато AAMirror стартира, стойността на това е посочена под хода.
  Степен на завъртане- задайте стойността на90 градусаи изображението автоматично ще бъде фиксирано в пейзажна ориентация.
  Възстановяване на въртене при изгубен фокус - активиране. Тази опция нулира ориентацията на екрана до първоначалното й състояние, когато USB кабелът е изключен или когато излезете от Android Auto. Без да активирате тази опция, дисплеят на телефона ще остане стриктно в пейзажен режим.

  Размер на екрана (основен)
  Потапящ режим- опция за скриване на контролите, има няколко режима. ХаресвамСкриване на навигацията

  • Няма - никакви елементи не трябва да бъдат скрити
  • Скриване на състоянието - скриване на лентата на състоянието на телефона (това е тази в горната част, с часовник и батерия)
  • Скриване на навигацията - скрива бутоните за навигация на екрана (в долната част на екрана, "назад" , "начало" )
  • Пълно потапяне - скрива лентата на състоянието и бутоните на екрана.

  Adjust ratio on focus- не забравяйте да го включите, опцията настройва разделителната способност на екрана на телефона към разделителната способност на GU на колата.
  Възстановяване на съотношението при загуба на фокус- не забравяйте да го включите, опцията връща разделителната способност на дисплея на телефона в първоначалното му състояние след прекъсване на връзката с GU.

  СекцияНастройки на страничната лента

  Отвори при стартиране- когато AAMirror стартира, той включва вертикалното меню за управление, разположено от лявата страна. Това меню е родно от AAMirror и по мое мнение може да бъде много полезно, но все още не съм го разбрал. Менюто изчезва, когато стартирате което и да е приложение на телефона чрез докосване на дисплея на GU или телефона. Когато докоснете екрана на GU с два пръста, менюто за управление от елемента по-горе се отваря
  Деактивирайте страничното плъзгане - докато разбера каква е тази опция

  СекцияAuio Setting - не промени настройките по подразбиране.

  За да проверите дали настройките на помощната програма са подходящи за вас, има две опции - това е да стартирате помощната програма на работния плот чрез емулатора на Android Auto (Desktop Head Unit) за Windows, който можете да изтеглите в тази публикация на темата за Android Auto на 4pda.com или конфигурирайте директно в колата, но за да стартира AAMirror правилно на колата GU, трябва да следвате следващата стъпка 4, която описва един от начините за отключване на помощната програма за Google Android. Помощната програма няма да работи без стъпка 4!

  Когато за първи път се свържете с кола или емулатор и стартирате AAMirror, помощната програма ще ви поиска права на суперпотребител, предоставете ги.

  4. Деблокиране на AAMirror

  Google блокира приложения на трети страни, които нарушават неговия монопол, така че за да работи правилно помощната програма AAMirror, тя трябва да бъде отключена. 4pda.ru и xda-developers.com предлагат няколко начина за отключване. Засега избрах препоръчания, ето линк към публикация в нишката на Andoid Auto.

  Инсталирах Aamirror на чиста система, без никакви патерици или патъри, така че не е необходимо да изтривам или почиствам нищо, ако някой има инсталирано от тях, прочетете инструкциите за почистване на връзката по-горе.

  Инструкции за отключване на AAMirror на чисто устройство:

  • Изтеглете най-новата версия на AA Phenotype Patcher github.com и инсталирайте на телефона си.
  • Стартирайте помощната програма, натиснете бутона на менюто под формата на три точки в горния десен ъгъл и щракнете върху реда Triggers Manager. След това трябва да получите съобщение, че не са намерени тригери, защото. системата е чиста.
  • Натиснете бутона за меню под формата на три точки в горния десен ъгъл и щракнете върху раздела Списък с приложения.
  • Проверете приложенията, които искаме да деблокираме, имам само AAMirror.не трябва да се отбелязва срещу другите, никой не знае до какво ще доведе това.
  • Като щракнете върху стрелката в горния ляв ъгъл, се връщаме на главната страница на помощната програма и натискаме бутона PATCH, има само един.
  • Рестартирайте телефона, можете да използвате елемента от менюто Рестартиране, за да рестартирате.

  Настройване на AA Phenotype Patcher за отключване на AAMirror.

  Това завършва подготовката на телефона.

  Свържете вашето устройство към колата си и следвайте инструкциите от приложенията.

  Внимание! Когато свържете телефона към PG на автомобила и стартирате AAMirror, резолюцията на дисплея на телефона се променя, също се променя от портретна към пейзажна ориентация на всички екрани, включително началния екран. Съответно информацията на самия телефон не се показва правилно, преките пътища на приложенията са разбъркани, конкретно на моето устройство джаджата на календара се показва накриво. Когато изключите телефона от GU и спрете помощната програма AAMirror, в стандартния стартер на телефона, всички тези грешкиоставатТрябва ръчно да зададете ориентация, разделителна способност, да сортирате преки пътища през настройките.Досега намерих само един изход - това е инсталирането на стартер на трета страна с автоматична поддръжка за различни резолюции, избрах Nova Launcher. Има много интересни настройки, но изяжда батерията около един процент.

  Връзки, използвани в тази статия:

  • W3bsit3-dns.com тема "Honor 8 lite - Firmware"
  • Тема на W3psit3-dns.com "Мулти-инструмент за HUAWEI и HONOR"
  • Вземете код за отключване за устройства Honor и Huawei
  • Друга инструкция за получаване на кода за отключване
  • Magisk на 4pda3-dns.com
  • Начална страница на Magisk на forum.xda-developers.com Внимание! Уебсайтът https://magiskmanager.comНЕ Еофициалният уебсайт за Magisk Manager. Не изтегляйте нищо от тамНЕ ! Взето от: Официално предупреждение на xda-developers.com.
  • Официална страница на приложението Android Auto в Google Play.
  • Страница на приложението Android Auto на 4PDA
  • AAMirror на github.com, изтеглете файлaa_mirror.apk
  • Емулатор на Android Auto (главно устройство за настолен компютър) за Windows, публикация от темата за Android Auto на 4PDA
  • Отключете приложения на трети страни в Android, връзка за публикация в нишката на Andoid Auto
  • Изтеглете AA Phenotype Patcher от github.com
  • Nova Launcher в Google Play

  Категория: