Има много начини да изрежете човешка фигура или някакъв друг обект от една снимка, за да вмъкнете същата фигура в друго изображение. В тази статия ще се опитам да разгледам метода изрязване по избор. По правило начинаещите майстори на Photoshop се опитват да правят селекции с помощта на магическата пръчица, бърза селекция и ласо. Това също е опция, но те са подходящи само за определени изображения, като изображения с висок контраст, резки цветови преходи и т.н. Такива изображения като цяло и по-специално снимките съставляват много малък процент от наличните. Например, с помощта на "магическа пръчка" няма да е трудно да изберете тъмна коса или клони на дървета на фона на дневното небе.И се опитайте да подчертаете същата коса и клони на тъмен фон, който се слива с тях. Дори рекламираният супер инструмент на Photoshop CS5 Refine Edge няма да помогне тук.

Като цяло се оказва, че както в древни времена, в примитивните Photoshops, все още не можем без Pen Tool. Ще го използваме, за да изградим контур, по който по-късно да отделим желания обект от фона.

И така, отворете документа във Photoshop, за работа направих снимката, показана вляво, резултатът, както разбирате, вдясно, ще изрежа фигурата на момичето върху куфара и куфар отделно.

Изберете инструмента Pen (Pen, клавиш P) в лентата с инструменти и задайте опцията Paths за него. Тази опция ни превключва от режим за рисуване на геометрични фигури в режим за чертане на път. Увеличаваме мащаба на изображението до 200 - 300% (защото така е по-добре).И по реда по контура рисуваме пътя. Тук има четири основни правила:

  • Започнете от външния път, докато не го затворите. След това отидете на вътрешни
  • Трябва да изградите пътя, като изрежете обекта си навътре с 1-2 px. Ако е по-малко, тогава фонът ще се показва от време на време.
  • И разбира се, спазвайте стриктно формата на обекта.
  • Netoropizzo )))

Да започнем с обувката на десния крак. На фигурата показах чертежа на контура. Но ръката ми трепереше или просто не забелязах и сбърках една точка.

Тук започваме да виждаме предимствата на добрата стара писалка. За да коригирам (преместя) тази точка, просто трябва да избера инструмента със стрелка и да преместя точката на желаното място с мишката.

Но това не е всичко. Може да се наложи да добавим друга точка някъде в контура по-късно. За да направите това, щракнете с десния бутон върху Pen Tool и изберете Pen+(Add Anchor Point) инструмента. Може също да се наложи да направите счупването в референтната точка гладко. За да направите това, вземете инструмента „Ъгъл“ от там.

Когато вече сме начертали контура до ръба на рамката на документа, за да преместите картината, просто натиснете интервала, курсорът се превръща в ръка и без да пускате интервала, като задържите левия бутон на мишката, преместете снимката на правилното място.

Ако внезапно сте щракнали на грешното място и контурът е изчезнал, или всички точки от контура са изчезнали, а самият той е станал просто линия, няма нищо лошо в това, не е нужно да търсите всичко и щракнете върху всичко подред. Всичко, което трябва да направите, е да отворите панела за история и да изберете една от предишните стъпки.

След като приключихме с основния контур, преминаваме към вътрешните, те ще бъдат три на тази фигура.

Затваряйки и трите пътеки, уверете се, че няма избрана сред тях, т.е. всички пътеки трябва да са под формата на линии, без квадратчета по тях. Ако това не е така, тогава вземете инструмента със стрелка и щракнете върху свободното място на снимката.

И сега имаме две възможности за по-нататъшна обработка на този контур, това е създаването на нов слой с изрязаното изображение и създаването на векторна маска от контура. Вторият вариант е по-добър с това, че пътят може да се редактира и предоставя много други забавления с използването на маска. Например, можете да извършвате различни действия, за да коригирате контура след растеризиране на векторната маска в маска на слоя, можете да работите със силуета на момиче, можете да добавяте секции на изображение към изрязаната фигура. Тези и други джаджи са обсъдени в статията Изрежете фигурата на човек от снимка.Прилагане на векторна маска.

Междувременно, обратно към първия, по-лесен начин. който все още се използва по-често от танци с маски и тамбури.

Продължаваме да работим по първия вариант. Щракнете с десния бутон върху която и да е част от контура, в менюто, което се отваря, изберете „Създаване на селекция“, в новия прозорец, който се показва, изберете радиуса на перото от нула пиксела, OK.

Контурът ще се превърне в селекция.

За да го преместите на нов слой, натиснете Ctrl+J. Отворете панела със слоеве, изключете видимостта на фоновия слой, вижте какво ще се случи.

За да видите всички дефекти на изрезката, а те ще са необходими, създайте два слоя под слоя с изрязаното момиче, единият черен, а другият отровно жълто-зелен.

Заснех фоновия слой на ръката си и на токовете на обувките си.

Използвайте гумичка с меки ръбове, за да премахнете тези дефекти.

Не забравяйте, че ако има твърде много движение, някакво грешно действие, винаги можете да върнете едно или повече действия назад, като използвате палитрата със слоеве.

Ако диаметърът на гумичката е твърде голям и заедно с дефекта засяга и добра зона, тогава не е необходимо да намалявате диаметъра на гумичката до минимум.

Достатъчно е да изберете парче с дефект с помощта на инструмента Lasso и след това да приложите гумичката. Ще изтрие само в областта за избор. След това не забравяйте да премахнете селекцията, като натиснете Ctrl+D.

Изтеглете изходни материали за изрязване на фигура от снимка:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: