В тази статия ще разгледаме как да поставим едно изображение в дадена област на друго изображение, използвайки Photoshop CS6 като пример, но стъпките, описани в статията, ще работят за версиите по-долу, до CS2.

Тази техника се използва широко във всички видове фотомонтаж. Например, виждали ли сте рекламни плакати с модерни телевизори с висока разделителна способност? На телевизионните екрани има красиво ярко изображение, основно това са ярки снимки на всякакви спортни или културни събития.Разбира се, нито една от тези снимки не е естествена, защото. почти невъзможно е да направите добра снимка на телевизионна картина. И така, тези снимки се вмъкват в екраните с помощта на Photoshop. Сега ще анализираме как това се прави на практика.

Взех изображението на телевизора от рекламната страница на онлайн магазина:

И ето изображението, което трябва да се появи на телевизионния екран:

Да започваме.

Първо изберете областта, в която искате да вмъкнете друго изображение. Първо отворете акцепторното изображение и създайте селекция в него, където ще бъде поставено второто изображение. Изборът на инструменти, които ще използвате, разбира се, ще зависи от формата на областта, която трябва да подчертаете. В моя случай селекцията ще има проста четириъгълна форма, така че ще използвам инструмента Polygonal Lasso Tool, който по подразбиране се намира зад стандартното ласо в лентата с инструменти:

Изберете така:

Отворете второто изображение. тези. този, който искате да поставите, и натиснете Ctrl+A, за да го изберете напълно. Около цялото изображение ще се появи кутия с маршируващи мравки:

Сега натиснете Ctrl+C, за да го копирате в клипборда.

Вмъкнете второто изображение в избраната област

Сега стандартната комбинация Ctrl+V, известна още като Paste, няма да работи за нас. трябва не просто да вмъкнем изображение, а да го вмъкнем в дадена избрана област. Ще тръгнем по другия път.

За да поставите изображение в област във Photoshop CS6 има специална команда "Поставяне" (Paste Into), тя се отваря през раздела на главното меню Редактиране ->Специално поставяне (Edit ->PasteSpecial):

Също така можете да изпълните тази команда, като използвате комбинацията от клавишни комбинации Alt+Shift+Ctrl+V.

Забележка. Във Photoshop CS5 и по-стари версии командата Paste In се намира директно в менюто Edit, без междинни под-елементи, и има комбинация от горещи клавиши Shift+Ctrl+V

След използване на командата Paste In се случват три неща:

  • Photoshop добавя нов слой над фоновия слой в панела със слоеве
  • поставя второто изображение на нов слой
  • и използва селекцията, за да създаде маска на слоя, която ще скрие всички области от поставеното изображение, които надхвърлят селекцията, оставяйки видими само областите в селекцията

Нека погледнем панела със слоеве, за да видим какво имаме. Виждаме, че сега имам два слоя - фоновия слой на дъното, съдържащ телевизионното изображение, и нов слой "Слой 1" над него, който съдържа спортното изображение.Виждаме и миниатюра на маската на слоя, показваща създадената маска на слоя. използваме маската на слоя, която беше създадена. Бялата зона в центъра на миниатюрата е зоната за избор, т.е. телевизионният екран, а черната зона около бялата област е това, което не е включено в селекцията:

И ето как изглежда изображението сега:

Имайте предвид, че Photoshop дори създаде перспектива за прехвърленото изображение! Между другото, това се отнася само за версията CS6, по-ранните версии не биха създали перспектива, но въпреки това, нека подобрим малко ефекта на перспективата, за това ще използваме инструмента Free Transform, задръжте Shift + Ctrl + Alt клавиши и спуснете горния ляв ъгъл надолу. защото натиснат клавиши, противоположният ъгъл на изображението ще се премести в обратна посока:

Когато трансформацията приключи, натиснете Enter. Ето какво се случи накрая:

И финалният ефект, добавяне на стил на слой Inner Shadow към маската, за да добавите обем към изображението. Можете да видите параметрите на стила на слоя в готовия PSD файл, направен въз основа на материалите от този урок, който можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата.

Ето какво получихме в крайна сметка:

Е, това изглежда е всичко. Можете да изтеглите архива с оригиналните изображения и PSD файла, базиран на материалите от този урок, на връзката: Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: