Модерният Adobe Photoshop е много голяма и сложна програма, която заема повече от 1,5 GB място на твърдия диск само в папката C: Program Files, без да се броят различни файлове с настройки и добавки, както и временни файлове че по време на програмата може да работи до десетки гигабайти.

В допълнение, програмата прави значителни промени и предписва свои собствени ключове в системния регистър на Windows.

Не е изненада, че понякога програмата се срива, особено като се има предвид, че повечето потребители използват компилация на програмата, регистрирана, да кажем, за много дълъг преглед

Най-често проблемът с Photoshop може да бъде коригиран чрез рестартиране на компютъра, но това не винаги помага.

Случват се рядко, но сериозни повреди, като неправилна работа на един или повече инструменти, изчезване на панели и опции от менюто и т.н., например типичен потребителски въпрос:

Методите за отстраняване на тези проблеми могат да бъдат много различни, до редактиране на системния регистър, но всички те изискват определени знания и умения. Има много малко ръководства за ключовете на регистъра на Photoshop и те бързо остаряват. програмата се актуализира постоянно, особено с пускането на линията CC (Creatve Gloud).

Следователно, в случай на сериозни проблеми в програмата, препоръчвам на потребителите просто да възстановят настройките по подразбиране на Photoshop, с други думи, „връщане към стандартните настройки“.

Възстановяване на настройките на Photoshop по подразбиране

За да възстановите оригиналните настройки на Photoshop, трябва да:
Затворете програмата, ако е била отворена
Отидете в менюто Старт ->Програми Преместете мишката върху редът с програмата:

Натиснете клавишите Ctrl+Alt+Shift и щракнете върху линията. В резултат на това вместо стартиране на програмата трябва да се отвори прозорец:

В английския интерфейс този прозорец казва: „Изтриване на файла с настройки на Adobe Photoshop“

Натиснете OK и програмата стартира с фабрични настройки.

Забележка. След тази процедура всички предварително инсталирани добавки (плъгини, четки, стилове, действия и др.)не се изтриват, всички добавки остават на местата си.

Възниква въпросът, какво ще стане, ако потребителят вече е задал свои собствени настройки, които не иска да загуби и да прекарва време в преконфигуриране на програмата? За да възстановите собствените си настройки, трябва да замените папката Adobe Photoshop CC 2014 Настройки към предварително записана програма по време на стабилна работа.Повече за това по-долу.

Запазете и възстановете собствените си настройки на Photoshop

Всички настройки на Adobe Photoshop се записват автоматично в тази папка:C:UsersUser_nameAppDataRoamingAdobeAdobe Photoshop CC 2014Adobe Photoshop CC 2014 SettingsЗа да запазите настройките на програмата, копирайте и запазете тази папка на външен носител . внимание! Трябва да копирате папката само ако програмата работи стабилно!

Настройките на работното пространство на Photoshop се намират във файлWorkspace Prefs.pspв папкаC:UsersUser_nameAppDataRoamingAdobeAdobe Photoshop CC 2014Adobe Photoshop CC 2014 Settings, повече тук .

За да възстановите настройките на програмата след инсталиране на друг компютър или преинсталиране на Windows, инсталирайте Adobe Photoshop на вашия компютър, след това изтрийте горната папкаAdobe Photoshop CC 2014 Settings и поставете на местоположението на изтритата преди това запазена папка.

Категория: