В този материал можете да изтеглите безплатно плъгина Vertus Fluid Mask 3.2.3.8537 с интерфейс на руски език, да прочетете кратко ръководство за него, да гледате видео урок, както и да изтеглите пълното ръководство за този плъгин. Между другото, силно препоръчвам да изтеглите и прочетете ръководството, поне по диагонал, това ще спести много време в процеса.

Добавката се използва за изрязване на сложни и множество обекти от снимки, като коса, листа и клони на дървета, облаци, животински косми. и др.

Приставката е доста трудна за използване, така че преди да започнете работа с нея, няма да е излишно да гледате урока и да прочетете инструкциите.

Между другото, този плъгин може да се прилага не само към Photoshop, но и към всички графични редактори, които поддържат формат .8bf

Продуктът е полуавтоматизиран инструмент, който ви позволява да изрязвате обекти от слой по ваш избор. Принцип на работа: слоят се анализира предварително и програмата избира върху него всички ясни и размити граници, които намира на етапа на анализ на изображението, програмата работи, като минимизира напълно самия Photoshop и зарежда собствен интерфейс, подобен на Photoshop, но с различни бутони. След това потребителят избира някой от ръчните инструменти, четките, с които рисува части от изображението, като изхвърля ненужните и принудително оставя тези, които трябва да променят фона.

Инсталиране

Инсталирането на плъгина е нормално. Изтеглете файла от връзката в долната част на статията, разархивирайте го, стартирайте файла Vertus-Fluid-Mask-3_RuPack.exe, след това приемете условията на споразумението, в новия прозорец изберете елементите „Инсталиране на Vertus Fluid Mask 3_EN "и „Инсталиране на крак" , въпреки че можете да изберете всичко четири, инсталация, След това поставете отметка в квадратчето „Приемам условията на лицензионното споразумение“, След това изберете версията на вашия Photoshop, Инсталирайте, Завършете. След това ще се отвори прозорец с предложение за русификация, където кликваме върху „Актуализиране“ и след това затваряме прозореца. Ако имате инсталирана операционна система x64, тогава за русификация трябва сами да настроите папката C: Program Files (x86) Vertus Fluid Mask 3. 7 x64.

Първи стъпки

Рестартирайте Photoshop, отворете изображението в него.
Добавката се стартира през раздела Filter ->Vertus ->Fluid Mask При първото стартиране се появява прозорец с надпис „Искате ли да прочетете последните новини за Fluid Mask 3 сега“ (Искате ли да проверите последните новини за Fluid Mask 3 точно сега), щракнете върху Напомни ми по-късно (по-късно) или OK, за да продължите.След това работим с документа.

Довършителни работи

За да прехвърлите резултата във Photoshop и затворите приставката, щракнете върху Файл ->Запазване и прилагане или натиснете Ctrl+S.

Много кратки инструкции

Изберете необходимите и ненужните области в раздела Работно пространство (1). (Вижте фигурата по-долу)
Какво се случи, вижте в раздела Резултат (2). За да видите изображението без ненужни области, щракнете върху бутона 3. Фонът под премахнатите области, които вече са прозрачни, може да бъде избран с помощта на инструмента "Фон"
Областите, които трябва да бъдат премахнати, се рисуват с инструменти от група 4.
Зони, които не трябва да се премахват, боядисайте с инструменти от група 5. В работния прозорец на плъгина, в разделите вдясно, приложете настройки като напр. изпъкнал ръб и др.

Някои функции и инструменти
  • Функция за интелигентно смесване (" интелигентно смесване" ): специален инструмент под формата на плъзгач, който ви позволява да превключвате между интелигентно смесване и стандартни режими на смесване с пера в движение.
  • Алгоритъм за откриване на ръбове, възможно е да се извърши маскиране на сложни обекти, които не са еднакви по цвят.
  • Системата "Patch" , която ви позволява да правите сложни промени в маркираната област на изображението, без да засягате останалите му части
  • Инструмент за цветни проби, който показва всички сегменти от изображението, които имат определен цвят
  • Възможност за запазване и възстановяване на настройките от предишни сесии на плъгина
  • Възможност за контролиране на натиска на четката при работа с таблети.
  • Система за контекстни подсказки на руски

Изтеглете плъгина Vertus Fluid Mask:Изтеглете от Depositfiles.com

Изтеглете ръководство на руски:Изтеглете от Depositfiles.com

Вижте и видео урока за плъгина, въпреки че е малко стар, но урокът ще бъде полезен за разбиране на общите принципи на работа.

Категория: