Много хора смятат, че „пластичната хирургия“ на лицето от снимката е възможна само за професионалисти. Всъщност във Photoshop да направите големи очи не е толкова трудно. Това ще научите, като прочетете този урок. Бъдете търпеливи и внимателни към малките неща и тогава можете да промените човека на снимката до неузнаваемост. Резултатите могат да бъдат доста интересни.

Ще научите за два начина. Кой да изберете ще зависи от оригиналната снимка. Съветваме ви да започнете със снимка в анфас, за предпочитане без накланяне на главата. Очите и веждите трябва да са ясно видими и да не са скрити от коса или очила.С малко практика можете да редактирате дори по-сложни снимки.

Метод 1: прост

Подходящ е, ако заедно с веждите ще увеличавате очите. Ако не искате да пипате веждите си, по-добре използвайте втория метод.

Да увеличим очите на модела на снимката, използвайте прозореца "Навигация" , удобно е да преместите изображението и да го преоразмерите:

 • Отворете снимката и палитрата със слоеве.
 • Направете дубликат на основния слой. За да направите това, в прозореца "Слоеве" , щракнете с десния бутон и "Дублиране на слой" , можете да направите това през горното меню, но все още имаме нужда от прозореца.
 • В палитрата на слоевете задайте Opacity на дубликата на около 50% и останете там.
 • Изберете "Правоъгълна селекция" в лентата с инструменти вляво и изберете очите заедно с веждите. Не е страшно, ако в правоъгълника попаднат парченца коса и лице.

 • В горното меню изберете "Редактиране" и "Безплатна трансформация"

"

 • Увеличете избраната област с помощта на стрелките, които се появяват, когато задържите курсора на мишката върху краищата. Внимателно увеличете правоъгълника отгоре и отстрани.

Това е отговорът на въпроса как да увеличите очите във Photoshop. Но за да изглежда всичко естествено, важно е да не прекалявате: уверете се, че очите и веждите не са извън лицето, а зениците остават кръгли и не се разтягат на ширина или височина. За да направим това, направихме новия слой прозрачен - така можете да видите оригиналната снимка, за да запазите пропорциите и симетрията.

В по-сложни случаи (когато очите не са симетрични в оригиналната снимка при определен наклон на главата), можете да използвате "Изкривяване" или "Деформация" вместо опцията "Свободна трансформация" .Тези инструменти се намират в менюто Редактиране, след което Трансформиране. Но те са по-трудни за използване.

 • След като сте увеличили очите във Photoshop, щракнете върху отметката в горното меню вдясно.
 • Увеличете непрозрачността на слоя до 100%.
 • В горното меню "Избор" щракнете върху "Отмяна на избора" .
 • Изберете "Eraser" (нормална) в лентата с инструменти вляво и внимателно изтрийте допълнителните зони около очите. Ако случайно сте изтрили повече от необходимото, натиснете „Редактиране“ и „Стъпка назад“:

"

 • Ако първоначално е имало дефекти около очите (например: торбички, синини или бръчки), които сега са се увеличили, те могат да бъдат премахнати. За да направите това, използвайте инструмента Spot Healing Brush с настройки: режим - нормален (или "Изсветляване" , ако трябва да премахнете натъртвания), тип - "Content-Aware" , размерът зависи от снимката.Разходете се по кожата около очите и тя ще изглежда по-добре.

Метод 2

Ако искате да направите големи очи във Photoshop, но да оставите веждите на място, тогава това се прави малко по-различно. По същество операцията е подобна, само че трябва да изберете едно око. Можете да използвате инструмента за писалка за това.

 • Направете дубликат на основния слой.
 • Начертайте двете очи последователно заедно с миглите, мимическите бръчки и сенките. Когато създавате контур, последната точка трябва да бъде свързана с първата. След това натиснете десния бутон на мишката и "Създаване на селекция" .
 • Изберете „Редактиране“ и „Свободна трансформация“ или „Изкривяване“ от горното меню:

"

 • Увеличете очите по същия начин както в метод 1,

 • Премахнете с инструмента за изтриване и редактирайте, ако е необходимо, с инструмента Spot Healing Brush.

Ето какво се случи:

"

По същия начин можете не само да увеличите очите си, но и например устните. И на въпроса как да намалите носа във Photoshop, отговорът е същият - същата операция ще свърши работа, само технически е малко по-сложна, трябват ви умения.

На снимката по-долу виждате фотомонтаж:

"

Променихме външния вид на актрисата Кирстен Дънст (нека ни прости), като направихме очите й по-големи и носа й по-малък. На снимката вдясно е трудно да я познаете, почти е друг човек.

Категория: