Вековният въпрос на начинаещ Photoshopper: "Къде да инсталирам шрифтове във Photoshop?"

Има няколко начина.

1 Шантаво

В интернет непрекъснато се задава този въпрос, а мегаспециалистите отговарят по същия начин: „Шрифтовете могат да се поставят в папка C:\WindowsFonts, тя се намира в C:Windows или като щракнете върху Старт ->Контролен панел ->Шрифтове, след това рестартирайте Photoshop" . Работи, но, първо, Photoshop не трябва да се рестартира, и второ, с течение на времето системната папка C: WindowsFonts препълва, Photoshop и други редактори с текстова поддръжка започват да се забавят и увисват, което не е добре.

Видео на този метод за инсталиране на шрифтове във Photoshop през папка в Windows:

2 Нормално

По-добре е да поставите шрифтове в самата програма Photoshop, в папка наC:\Program Files\Common Files\AdobeFonts, т.е. в папката на самия Photoshop.

3 Грамотен

Използване на FontExpert. Можете да го изтеглите без проблеми от торент сайтове.

Програмата поддържа руски език. Монтажът е много прост. Стартирайте файла FontExpertSetup.exe, след това копирайте и заменете файла FontExpert.exe от папката Crack в папката с програмата C: Program FilesFontExpert. За русификация стартирайте файла install_rus.exe от папката FontExpertLanguagePack10R5. Стартирайте програмата FontExpert, отворете папката с шрифтове.

След това натиснете Alt + 4, за да изведете лентата на задачите. Изберете желания шрифт (или шрифтове, като задържите клавиша Ctrl), активирайте избрания шрифт (шрифтове).Предимството на този метод е, че шрифтът няма да бъде инсталиран никъде, но Photoshop и всички други графични редактори с поддръжка на текст ще виждат активираните шрифтове, докато компютърът не бъде рестартиран.

Друга важна точка. Активирането на шрифт FontExpert може да се извърши, докато Photoshop работи, и шрифтът, активиран от FontExpert, ще се появи във Photoshop, без да се рестартира самата програма.

Някои функции на програмата:

  • FontViewerFontExpert 2009 показва шрифтовете на инсталираните шрифтове и също така ви позволява да превъртате през папки и да визуализирате шрифтовете, намерени на вашия твърд диск, мрежови устройства, компактдискове, DVD дискове или дискети. Шрифтът може да се разглежда като текст, форматиран с избрания шрифт, като таблица със знаци или като примерен шрифт. Можете да изберете размер, стил и цвят на шрифта.
  • Търсене на шрифт Програмата може да търси шрифтове на локални дискове, CD или DVD дискове, свързани мрежови устройства. Намерените шрифтове могат да бъдат поставени в специален списък за по-нататъшна работа. Програмата може да открие дублирани шрифтове, повредени и непълни шрифтове.
  • Управление на шрифтове Шрифтовете, показани в различните прозорци на програмата, са лесни за управление. Можете да сортирате, филтрирате, преглеждате, копирате, премествате, изтривате файлове с шрифтове, инсталирате и деактивирате шрифтове, създавате връзки към шрифтове и ги добавяте към групи шрифтове. Програмата може да управлява шрифтове, намиращи се в стандартните папки на Windows Fonts и Psfonts (използвани от Adobe Type Manager), така че не е необходимо да премахвате шрифтове от техните стандартни папки (което изискват някои програми за управление на шрифтове).
  • Каталогизиране на шрифтове Шрифтовете могат да бъдат поставени в набори (групи) и след това да се инсталират или деактивират цели набори от шрифтове. Група шрифтове е обикновена папка на диск и може да съдържа както самия шрифт, така и пряк път, който препраща към шрифт, разположен в друга папка на локално компютърно устройство или мрежово устройство.Можете да добавяте шрифтове или връзки към шрифтове към прозореца с групи шрифтове, като ги плъзнете от други прозорци на програмата или от Windows Explorer.
  • Печат на шрифтовеFontExpert 2009 може да отпечатва избрани шрифтове. Шрифтовете могат да бъдат отпечатани като таблица със знаци, набор от низове с различни размери или имена на семейства шрифтове на избрани шрифтове, инсталирани и все още неинсталирани. Можете да персонализирате страницата за печат, да изберете формата на заглавката, например да добавите името на вашата кампания.
  • Преглед на свойствата на шрифта Програмата показва подробна информация за избрания шрифт, включително разработчика на шрифта, авторски права, таблици TrueType, брой чифтове кернинг, характеристики на Panose, показатели на Windows и други параметри.
  • Експортиране на шрифтове в уеб албум
  • Намиране и разрешаване на проблеми с шрифтове С FontExpert можете лесно да намирате проблеми с шрифтове, да разрешавате конфликти с имена на шрифтове, да премахвате несъществуващи записи на шрифтове и да оптимизирате Windows.
  • Добавки в обвивката на Windows Програмата добавя команди Open, Print и Install от FontExpert за .ttf и .otf файлове към контекстното меню на Windows Explorer. За тези типове файлове също се добавя страница със свойства, която описва файла с шрифта. FontExpert разширява обвивката на Windows с контроли за шрифтове, така че можете лесно да инсталирате или отпечатате шрифта, показван от Windows Explorer във вашите папки.

Категория: