Photoshop Действието на руски се обозначава по различни начини: действие, действие, операция и всички тези термини се използват в статии за Photoshop. В официалния интерфейс на руски език Photoshop Action се превежда като "Операция" .

Photoshop Action е поредица от подредени и написани действия с инструменти, команди и функции на програма, която автоматизира процеса на извършване на работа.

В тази статия ще ви разкажа за два начина за инсталиране на действие във Photoshop, стандартен и бърз.

Файлът Action има разширение ATN и неговата икона в папката на компютъра изглежда така:

И така, как се инсталира действие във Photoshop.

Стандартна настройка за действие във Photoshop

Първо трябва да изтеглите ATN файла на вашия компютър и да запомните папката за запазване.

След това отидете в раздела на главното меню Прозорец ->Операции (Прозорец ->Действия), можете също да натиснете клавишната комбинация Alt + F9, във всеки случай се отваря панелът с действия:

След това трябва да кликнете върху полето в горния десен ъгъл на прозореца, ще се отвори меню, където трябва да изберете реда "Операция за зареждане" (Load Ation):

След това ще се отвори обичайният диалогов прозорец на Windows, в който трябва да намерите папката със запазената операция на Photoshop (ATN файл):

Бързо задаване на действие във Photoshop

Има и метод за бърза инсталация. За да направите това, трябва да отворите папката, съдържаща файла за действие (ATN файл) в Windows и просто да щракнете двукратно върху файла. Photoshop ще се стартира, ако вече не е стартиран, и новото действие ще се появи незабавно в палитрата с действия. Всичко, инсталацията е завършена.

Категория: