В този урок ще ви покажа как да зареждате четки във Photoshop от външен източник, като четки, изтеглени от интернет. Има общо четири метода на инсталиране.

Първо, трябва да запомните, че четките винаги са в комплекти, а комплектите са файлове във формат.abr, напримерcustom_brushes.abr. Файлът.abr може да има една или много четки.

Тези файлове трябва да бъдат заредени във Photoshop, по-долу ще разгледаме начини за зареждане и запазване на четки във Photoshop. Тези методи са подходящи завсички версии на Photoshop.

1. Инсталиране чрез мениджър на четки

Изтеглете .abr файла и го запазете някъде на твърдия диск на вашия компютър. Отворете програмата Photoshop, включете инструмента "Четка" (щракнете върху четката в лентата с инструменти или натиснете клавиша "B" ), след това щракнете върху полето от лявата страна на лентата с опции и след това щракнете, както е показано в снимка:

Отворихме нов прозорец, това е обикновена папка на Photoshop за съхранение на четки.

Тук трябва да преместите .abr файла. (можете просто да плъзнете с мишката, можете да копирате и поставите). Например вмъкнах файловетеcustom_brushes.abrиBrushes.abr:

След като поставите файловете, затворете прозореца, като щракнете върху кръста в горния десен ъгъл на прозореца.

Рестартирайте Photoshop, повторете стъпките, показани на снимката по-долу, вашите изтеглени четки се появяват в най-долната част на списъка, за да ги изберете, просто трябва да щракнете върху съответния ред:

2. Инсталиране директно в папка

Просто поставете .abr файла в папката:
За Windows Vista, 7, 10:
C:Users-username-AppDataRoamingAdobeAdobe Photoshop CC 2014PresetsBrushesЗа Windows XP:
Start Menu ->My Computer->Documents and Settings-username-Application DataAdobePhotoshopAdobe Photoshop CC 2014PresetsBrushes

Не забравяйте, че тези папки са скрити, трябва да разрешите показването на скритите папки.

След като изтеглите в папката, трябва да рестартирате Photoshop и четките могат да бъдат отворени както при първия метод.

3. Инсталиране в папка Photoshop

Четките също могат да бъдат изтеглени в друга папка:
C:Програмни файлове AdobeAdobe Photoshop CC 2014PresetsBrushes

Тогава те ще се появят в менюто заедно с четките, първоначално инсталирани във Photoshop, след рестартиране на програмата. Например, поставям файла в тази папкаbrushesRugraphics.ru.abr:

4. Бързо инсталиране

Най-бързият начин е просто да щракнете двукратно върху .abr файла, намиращ се на твърдия диск на вашия компютър. Веднага след това четките от комплекта ще се появят в менюто за избор на четки. Те ще бъдат добавени към съществуващите и ще се намират в долната част на менюто, като не е необходимо рестартиране на Photoshop:

Забележка. Ако сте начинаещ потребител на Photoshop, силно препоръчвам да прочетете ръководството за управление на четките: Ръководство за контекстно меню.

Категория: