В тази статия ще ви кажа как да изрежете човек от снимка с помощта на стандартните инструменти на Adobe Photoshop.

Разбира се, тази техника е подходяща не само за премахване на човешка фигура, но и за изрязване на всеки друг нежелан обект от снимка.

За да завършите урока, ще ви трябва оригиналната снимка, която можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата, но, разбира се, можете да направите и ваша собствена снимка

Вижте двете снимки. Лявата е оригинална, а дясната е резултат след отстраняване на женската фигура, извършено по метода описан в този материал:


Забележка. Можете да сравните готовия резултат с оригинала по-подробно на снимката в долната част на страницата, просто задръжте курсора на мишката върху готовата картинка

И така, отворете оригиналното изображение във Photoshop.

Създайте нов слой (Ctrl+Shift+Alt+N) и използвайте инструмента Polygonal Lasso Tool, за да създадете селекция, както е показано:

Използвайте Clone Stamp Tool, за да премахнете елементите от формата в селекцията. В панела с опции не забравяйте да включите опцията „Всички слоеве“ (Всички слоеве), т.к. работим върху нов празен слой и ще вземем проби за печата от фоновия слой, разположен под него.

За проби (за да получите проба за "Печат" задръжте клавиша Alt) използвайте частта от стената вдясно от жената. защото имаме специална зона, всички действия ще се извършват в нейните граници:

Това трябва да е резултатът:

Освен това трябва да запазим селекцията, за това отидете в раздела на главното меню Избор ->Запазване на селекцията (Избор ->Запазване на селекцията). Сега можете да премахнете селекцията, като натиснете Ctrl+D .

На стената остана артефакт под формата на едва видим, но все пак забележим силует на жена. За да премахнете артефакти, можете, разбира се, да използвате допълнително „Stamp“, но Patch Tool е много по-подходящ за такива цели:

Вземете този инструмент и се уверете, че имате следните настройки в панела с опции (тези настройки са зададени по подразбиране):

Сега дублирайте слоя, върху който работихте с печата:

Създайте селекция в зоната, където е била жената, и я плъзнете надясно, към "нормалната" област:

Ще видите, че Photoshop автоматично коригира артефакта.

Но все още имаме още един дефект - това е хоризонтална лента на стената, която изтрихме. Не забравяйте, че реализмът на фотомонтажа се постига чрез наблюдение на малките неща! Тази лента ще трябва да бъде възстановена ръчно с печат. Увеличете мащаба на тази част от снимката и създайте правоъгълна селекция до ъгъла на стената:

Вземете печата отново, не забравяйте, че трябва да имаме активна опция "Всички слоеве" . След това задръжте Alt, преместете курсора върху лентата и щракнете с левия бутон върху лентата, за да получите проба.Освободете Alt и преместете курсора наляво и малко надолу, така че лентата в кръга да е подравнена с оригиналната лента:

Натиснете левия клавиш и отново преместете курсора наляво и малко надолу:

Натиснете левия клавиш и преместете курсора отново и така нататък до ъгъла на стената:

Премахнете отметката, като натиснете Ctrl+D. Това е.

Нека се погрижим за остатъците. Заредете запазената селекция и я обърнете, като натиснете Ctrl+Shift+I.

Използвайте печата, за да изтриете областите, показани на снимката, по същия начин, както направихме преди:

В резултат на това ни остават само краката на фигурата:

Краката са в равнина под ъгъл спрямо обектива, така че ще използваме филтъра за корекция на перспективата, за да ги премахнем. Отидете в раздела на главното меню Филтър ->Правилна перспектива (Филтър ->Точка на изчезване). Натиснете клавиша Z и задайте подходящия мащаб на снимката, натиснете клавиша C, за да изберете инструмента за създаване на равнина (Инструмент за създаване на равнина) и изградете равнина по следния начин:

Натиснете клавиша S, за да изберете инструмента Stamp. Задайте опцията „Възстановяване“ (Heal) на позиция „On“ (Включено), задайте непрозрачността на четката на около 70%, а твърдостта на 50%, за да постигнете по-добро смесване:

Сега можете лесно да премахнете останките от човешка фигура:

Но това не е всичко. Имаме един останал артефакт, който вече е бил образуван по време на процеса на премахване. Това е неестествено остър и равен вертикален ъгъл на стената, където ръбът на избраната област беше:

За да коригираме този артефакт, нека използваме печата отново. Създайте нов слой върху всички останали. Намалете диаметъра на четката за печат, за да съответства на ъгъла на стената, в моя случай е около 35px. Вземете проба близо до ъгъла, след това щракнете в долната част на ъгъла, задръжте Shift и щракнете в горната част:

Е, това изглежда е всичко. Вижте готовото изображение. Задръжте курсора на мишката върху изображението, за да го сравните с оригинала:

Изтеглете оригинална снимка:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: