Мисля, че много хора имат черно-бели снимки, които биха искали да оцветят. Урокът, който виждате, е много прост и основен.

Отворете изображението.

След това отидете в менюто Изображение ->Режим и поставете отметка пред елемента RGB, ако не е там.

Ако оригиналното изображение е тъмно или твърде светло, коригирайте го в Image ->Adjustments ->Brightness/Contrast.

Сега превключете на режим Бърза маска, като натиснете клавиша Q. Изберете инструмента Четка и рисувайте върху областите, които първо искаме да оцветим. Боядисваме лицето, шията, ръката и т.н., тоест областите, които ще имат телесен оттенък. Ако случайно излезете извън ръба на желаната област, тогава излишъкът може да бъде премахнат с инструмента Eraser.

Ако не можете да получите маската, можете да изберете желаните области с "Ласо" . Не забравяйте да включите режима "Добавяне към селекция" (за ръката).

За това действие можете да използвате както редовно, така и многоъгълно ласо.

Ненужните зони могат да бъдат елиминирани с "Ласо" в режим "Изваждане от избраната област" (очи, устни).

С тези, които са използвали маската, върнете се към стандартния режим, като натиснете клавиша "Q" . Областите, които сте попълнили, трябва да се открояват.

Отидете на Избор ->Обръщане.

Следващо изображение ->Корекция ->Цветов баланс, преместете червения и жълтия плъзгач, докато получим приблизителен тон на кожата. И използвайки "Цветов баланс" и "Замяна на цвета" , избираме по-точен цвят.

Деактивирайте селекцията, като отидете в менюто Избор ->Деселектиране (или Ctrl+D).

Косата, дрехите, фонът са боядисани по аналогия с лицето Рисувайки върху косата, получаваме:

Нанесете леко руж и очертайте устните с инструмента "Четка" , цветът е червен, непрозрачността на четката е около 7-14%.

6. Ако имате Photoshop версия CS2 или по-нова, тогава можете да използвате четката за смяна на цвета, за да рисувате върху дрехите и фона. Въпреки това си струва да запомните, че когато рисувате с тази четка, цветът, който сте избрали, ще бъде по-светъл и по-контрастен.Следователно тази четка не се използва за оцветяване на плът.

7. Ако получите резки граници на цветовете (това е възможно при използване на "Ласо" ), тогава този недостатък може да бъде коригиран с инструмента "Размазване" .

В резултат на това получих:

Нека ви напомня още веднъж, че урокът е основен, за отличен резултат трябва да положите много повече усилия. Много зависи от качеството на оригиналната черно-бяла снимка.

Категория: