В тази статия ще разгледаме как да създадем необичаен текстов дизайн във Photoshop - текстът няма да се показва по обичайния начин, а ще бъде направен под формата на прозрачни букви, очертани с четка.

Това е резултатът:

Това е само един от многото дизайни на текст с щрихи с четка.

И така, да започваме.

Както обикновено, нека започнем със създаването на нов документ. Създайте 700px широк x 220px висок документ с бял фон.

Сега от лентата с инструменти вземете Horizontal Type Tool (Horizontal Type Tool) и напишете думата, аз написах думата "четка" .За нашата задача е по-подходящ шрифт с дебели букви, взех шрифта Terminator, който можете да изтеглите тук. Цветът на запълване на шрифта няма значение. Ето какво получих в резултат:

Щракнете с десния бутон върху текстовия слой в панела със слоеве и изберете Създаване на работен път от контекстното меню. След това около буквите ще се появи контур:

Сега изключете видимостта на текстовата сол и създайте нов слой над текстовата сол, ето как трябва да изглежда панелът със слоеве сега:

И само очертанията се показват в документа:

Сега трябва да подготвим четка за щрихиране на текста. За тази задача четките, имитиращи мек молив, които можете да изтеглите тук, са добри, но аз ще използвам стандартната Photoshop airbrush четка.

В руската версия се казва "S alty (watercolor)" по някаква причина, а в английската версия - S alty watercolor, но о, добре, можете да го намерите на снимката:

Трябва само да променим някои настройки на четката по подразбиране. В прозореца за настройки на четката махнете отметката от всички опции и увеличете параметъра „Размер“ до 300 пиксела, увеличете „Зърнистостта“ (Granularity) до 100%, а „Количество на пръскане“ направете 11%, вижте снимката:

След като настройките на четката са завършени, отидете в панела Paths и щракнете върху бутона Stroke Path with Brush:

Всъщност, този удар е готов. Ето как изглежда крайният резултат:

Можем да използваме други стандартни четки, след като променим настройките им по подразбиране:

И това получих с помощта на четката Crossshatch от набора Assorted Brushes, вграден във Photoshop

Ако щрихът изглежда блед, тогава можете да щракнете отново върху бутона Stroke Path with Brush:

По този начин, като избираме различни четки, можем да получим почти всякакъв текст.

Категория: