В този урок ще ви покажа как да създадете красив текстов ефект с помощта на инструмента за четка на Photoshop и стиловете на слоевете.

Използвам Photoshop CC 2017, за да завърша урока , но този урок е подходящ и за по-стари версии на програмата, започвайки от CS3 включително, може да има само малка разлика в интерфейса.

За да завършим урока ни трябва:

 • Intro Regular шрифт, изтеглете тук
 • Текстов фон, изтеглете тук, използвано изображение1.png.webp
 • Градиенти за Photosop, изтеглете тук, като използвате градиентстоманена тръба 20отCHROMES.grd, как да инсталирате градиенти във Photoshop, обяснено тук.

Забележка. За да улесните разбирането на материала, изтеглете PSD файла, направен точно по този урок, от връзката в долната част на страницата.

Ето как изглежда крайният резултат:

Стъпка 1

Отворете Photoshop, създайте нов бял документ с размери 1280 x 1280px и веднага дублирайте фоновия слой, като натиснете Ctrl+J.

Добавете стил на слой Gradient Overlay към копието на фоновия слой със следните настройки:

 • Режим на смесване: нормален
 • Стил: Отразено
 • Мащаб: 150%

Щракнете върху градиентната лента, за да зададете цветовете 1b1315 отляво и 460d28 отдясно. След това щракнете върху средната точка и променете местоположението й на 60%:

Стилове на слоя за настройки на фона.

Ето как трябва да изглежда градиентният фон сега:

Подготовка на фона.

Сега фонът трябва да е малко по-тъмен, за това ще използваме инструмента Levels. Добавете коригиращ слой "Нива" към градиентния слой, в панела със свойства на слоя променете стойността на сенките на 11 и средните тонове на 0,83. Това трябва да изглежда така:

Готов фон за текст.

Стъпка 2

Вземете инструмента Type и използвайте шрифта Intro Regular, за да създадете своя текст, цветът е бял:

Обикновен текст.

Намалете запълването на текстовия слой до нула и текстът трябва да бъде скрит от изгледа. Приложете стила на слоя Stroke към текстовия слой със следните настройки:

 • Размер: 1 px
 • Тип на запълване: Градиент
 • Стил: Отразено
 • Ъгъл: 90°
 • Използвайте градиенткран 160отCHROMES.grd

Настройки за стил на щрих.

Ето как изглеждат стилизираните букви, фрагмент от моя документ, мащаб 100%, фрагмент от документ. Ако нещо не е ясно около създаването на текста, изтеглете готовия PSD файл, направен по този урок, от връзката в долната част на страницата:

Текст с 0% запълване и стил на слоя Stroke.

В панела със слоеве щракнете с левия бутон върху текстовия слой, след което натиснете Ctrl+J, за да го дублирате. Вече трябва да имате два текстови слоя във вашия панел със слоеве.

Стъпка 3

Създайте нов документ с размери 500 x 500px, изберете инструмента Rectangle Tool, уверете се, че режимът Shape е избран в лентата с опции.

Създайте черен правоъгълник в нов документ с ширина 5 и височина 300 пиксела, щракнете върху OK. Имайте предвид, че височината на правоъгълника трябва да е по-висока от най-високата буква на вашия текст. Освен това можете да експериментирате с ширината на линията, да направите линията по-дебела или по-тънка. Подравнете линията към центъра на документа с помощта на инструментите за подравняване:

Създаване на вертикален правоъгълник.

Отидете в раздела Редактиране ->Дефиниране на четка (Редактиране ->Дефиниране на четка), в диалоговия прозорец въведете име (или го оставете предложено от програмата), щракнете върху OK.

Стъпка 4

Върнете се към оригиналния документ, изберете инструмента за четки и отворете панела с четки (клавиш F5) и изберете четката, която току-що създадохте. Променете стойността на параметъра Spacing на 250% или задайте свой собствен:

Изберете своя собствена четка и променете настройките.

Под текстовия слой създайте нов слой. Задръжте Ctrl и щракнете с левия бутон върху миниатюрата на текстовия слой (квадрата с буквата T в панела със слоеве), за да се появи селекция около буквите.

В този момент трябва да имате активен нов слой под текста и инструмента за четка. В документа щракнете върху курсора на четката вляво от текста, след това задръжте Shift и щракнете вдясно. Под текста трябва да се появят ивици:

Създаване на ивици под текста.

В моя случай и двете думи са на един и същи текстов слой. Създадох ивици под една дума (на снимката по-горе), след това по същия начин под друга:

Текстов фрагмент с ивици в 100% мащаб. Изборът все още не е премахнат.

Стъпка 5

Премахнете отметката, като натиснете Ctrl+D. Намалете стойността на запълване (Fill) на слоя с ивици до нула. В документа ивиците ще бъдат напълно скрити от погледа.

Добавете стил на слой Gradient Overlay към този слой със следните настройки:

 • Режим на смесване: нормален
 • Стил: Линеен
 • Мащаб: 100%
 • Като градиент използвайтестоманена тръба 20(или подобна) отCHROMES.grd.

Настройки за стила на слоя Gradient Overlay.

Ето как изглежда моят текст сега:

Градиентен текст.

Стъпка 6

Отворете1.png.webpизображение, изтеглено от тук във Photoshop. С помощта на инструмента „Преместване“ (Инструмент за преместване) го прехвърлете в основния документ до самия връх в стека от слоеве. Използвайте Free Transform, за да коригирате размера на документа, ако е необходимо, след което променете режима на смесване от нормален на екран:

Добавяне на звезден фон.

И последно. Върху всички слоеве добавете коригиращ слой „Карта на градиента“ (Карта на градиента), в градиента променете цветовете на afaba3 отляво и ffffff отдясно. Променете режима на смесване на коригиращия слой на „Умножение“ (Умножение) и променете непрозрачността на 50%. Това е, което трябва да завършите.

Краен резултат: лъскав текст.

За да направите урока по-лесен за разбиране, изтеглете PSD файла, направен точно според този урок:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: