В този урок ще създадем 3D текст с тухлена текстура във Photoshop, като използваме безплатно действие. Ще добавим различни изображения към получените 3D букви от текста, за да получим сюрреалистична картина. Изтеглете готови от този сайт, връзките ще бъдат дадени по-долу.

Photoshop-екшън (екшън, операция, екшън), предназначен за генериране на 3D форми от текст, фигури и пикселни области, можете също да изтеглите безплатно от този сайт, екшънът е представен в две версии, за Photoshop с Руски и английски интерфейс, версия CS3 и по-нова.

В крайна сметка трябва да получите нещо подобно.

Готово изображение.

За да завършим урока ни трябва:

  • ШрифтMyriad Pro, не е необходимо да го изтегляте, той е инсталиран в Windows по подразбиране
  • За фонови изображения, пустинна повърхност и небе, изтеглете повърхност тук (използвайте файл5.jpg.webp), изтеглете небе тук (използвайте файл1.jpg.webp )
  • Текстура на тухлена стена, изтеглете тук, използвайте изображение4.jpg.webp
  • ДействиеRuGraphics.ru__3D-генератор, изтеглете тук

Освен това можете да изтеглите готовите PDS файлове, направени според този урок, както и изходните файлове от връзката в долната част на страницата. Да започваме.

3D текстов фон

Мисля, че трябва да започнем, като създадем фон за нашата картина.Отворете5.jpg.webp с пустинната повърхност във Photoshop. Размерът на изображението е много голям - 3872 на 2592 пиксела, не ни трябват ли толкова много? така че изрежете изображението пропорционално на ширина от 2000px с помощта на Crop Tool. След това намалете размера на документа с помощта на инструмента за размер на изображението до ширина от 1000 пиксела (в моя ще го намаля до 800, за да улесня поставянето на документа на страницата на сайта).

Нека преобразуваме фоновия слой в нормален и използваме Move Tool (изберете V), за да преместите слоя малко надолу, така че да има място за небето в горната част. Въпреки че не е нужно да го местите, небесният слой, който ще добавим по-късно, ще покрие горната част на пустинния слой.

Ето какво имам досега:

Подготовка на фона за 3D текст.

Добавете стил на слой Gradient Overlay към слоя със следните настройки:

Настройки за стил на наслагване на градиент.

Над пустинния слой добавете коригиращ слой „Hue / Saturation“ (Hue / Saturation), външният вид на панела със слоеве и параметрите на коригиращия слой са показани по-долу:

Панел със слоеве и панел със свойства на коригиращия слой Hue/Saturation.

Вземете инструмента за изрязване и плъзнете нагоре горната страна на рамката, за да увеличите височината на документа, тя трябва да е малко по-малка от ширината. Така ще увеличим прозрачността

Отворете файла с небето1.jpg.webpПроменете ширината на това изображение до ширината на вашия документ с пустинна повърхност и използвайте инструмента за преместване, за да плъзнете слоя с небето върху документа с пустинята така че долният ръб на небето леко да се припокрива с горния ръб на пустинята. Добавете маска на слоя към слоя с небето. Вземете Gradient Tool, изберете черно и бяло, щракнете върху миниатюрата слой=маска на слоя с небето и плъзнете курсора вертикално нагоре върху припокриващата се област на слоевете с небето и пустинята.Това се прави, за да се направи плавен преход между небето и пустинята, нещо като линия на хоризонта, покрита с мъгла. Ето как трябва да изглежда документът след всички тези манипулации:

Готов фон за 3D текст.

Запазете този файл като документ на Photoshop (PSD файл).

Ако на някого нещо не му е ясно, записах документа изпълнен с действията до тук във файлаbackground_for_text.psd, можете да изтеглите архива от линка в долната част на страницата.

Създаване на текст с текстура на тухлена стена

Създайте нов Photoshop документ с размери 1000 x 600 пиксела и бял фон. Взимаме инструмента „Текст“ (Type Tool), избираме шрифтаMiriad Pro(както писах по-горе, той е инсталиран в Windows по подразбиране и поддържа латински и кирилски букви), задаваме височината на буквите до около 320 pt и напишете думата. Изтрийте фоновия слой. След това задръжте клавиша Ctrl и щракнете с левия бутон върху текстовата икона.Около текста трябва да се появи подчертаване:

Добавяне на селекция според формата на буквите в текста.

Да отидем Select ->Modify ->Expand (Select ->Modify ->Expand) и разширете селекцията с около 13 пиксела (този параметър зависи изцяло от размера на буквите). Ето как трябва да изглежда нашият документ:

Изберете като букви след разширяване.

В момента имаме активна селекция. Създайте нов слой, запълнете го с всеки, например фоновия цвят на цветовата палитра, премахнете отметката от него. Тези три действия се извършват най-бързо чрез натискане на комбинациите от бързи клавиши - Ctrl+Shitt+Alt+N, след това Ctrl+Delete (или Ctrl+Backspace), след това Ctrl+D. Моят тип документ:

Документ след попълване на селекцията с фонов цвят (както можете да видите в цветовата палитра, моят е черен).

Сега нека придадем на буквите тухлена текстура. Отворете текстурата на тухлената стена4.jpg.webp, изтеглена от тук във Photoshop. Намалете изображението на тухлената текстура до размер, малко по-голям от вашия текстов документ и използвайте инструмента за преместване, за да плъзнете текстурата върху текстовия документ, върху всички слоеве.

Добавяне на изрязваща маска към текстурния слой:

Изображение на тухлена стена е добавено като слой с изрязваща маска.

Натиснете клавишната комбинация Ctrl+Shift+Alt+E, за да получите нов слой, състоящ се от видимите пиксели на всички слоеве:

Нов слой, създаден от всички видими пиксели в документа.

Нов слой беше създаден над всички други слоеве (имамLayer 3), ще работим с него в бъдеще, за да не засегнем оригиналните слоеве.

Задръжте клавиша Ctrl и щракнете върху миниатюратаСлой 3, за да се появи селекция около буквите.

Вземете инструмента Lasso, превключете режима на "Изваждане от видимата област" и изрежете малки зони на селекцията около краищата, така че очертанията на буквите да са неравномерни, сякаш са "отчупени" . Или друга опция - без да избирате напълно избраните пиксели с помощта на Ctrl плюс щракване върху миниатюрата, оградете буквите ръчно, като използвате същото ласо, но в нормален режим. Във всеки случай имате нужда от нещо подобно:

Изтриване на фрагменти в краищата на селекцията.

Обърнете селекцията, като натиснете Ctrl+Shift+I. Натиснете Delete, за да премахнете пиксели от слойLayer 3Демаркирайте, като натиснете Ctrl+D. До момента няма видими промени в документа. Това е така, защото слоевете подLayer 3не са променени. Изключете видимостта на тези слоеве, за да видите резултата:

Готови писма.

И така, буквите за създаване на 3D текст са готови. Запазете този файл като PSD документ. Запазих го като3D_text_letters.psd.

В следващия урок ще създадем 3D текст от тези букви с помощта на действие Photochop. Изтеглете безплатното 3D текстово действие тук.

Изтегляне на готови PDS файлове и изходни материали:Изтегляне от Yandex.Disk

Категория: