Този прост урок се основава само на прилагането на собствените филтри на Photoshop. Но въпреки простотата, в резултат на прилагането само на два филтъра на Photoshop ще получим много реалистична текстура на тъканта.

Отворете Photoshop, създайте нов документ 700 на 700 пиксела, 300 dpi. След това създайте нов слой, като натиснете Ctrl+Shift+N или като щракнете върху бутона "Създаване на нов слой"в палитрата със слоеве (отворете/затворете палитрата със слоеве, като натиснете F7).

Сега задайте основния цвят в цветовата палитра 4ba4ff и запълнете изображението с този цвят с помощта на инструмента за запълване(Paint Bucket Tool) или чрез натискане на клавишната комбинация Alt+Delete.

Отидете на Filter ->Rendering ->Lighting Effects (Filter ->Render ->Lightning Effects) и задайте параметрите както на снимката:

Приложете филтъра още веднъж, като натиснете Ctrl+F (въпреки че това действие не е задължително). За англоезичния Photoshop във филтъра „Светлинни ефекти“ бяха променени само две настройки, това е Light Type (източник на светлина), избран Omni (електрическа крушка) и стойността Intensyti (интензитет) се промени на 25. Кръгът на картата също беше увеличена.

След това отидете на Филтър ->Изкривяване ->Стъкло (Филтър ->Изкривяване ->Стъкло) и задайте следните стойности: Изкривяване (Изкривяване) 20, Омекотяване (Гладкост) 1, Мащаб (Мащабиране) 50%.

Това е.

Категория: