Искали ли сте някога да създадете свои собствени пари? Имам предвид не фалшиви, а банкноти със собствено изображение. С помощта на Photoshop това не е никак трудно да се направи.

Тук ще използвам банкнотата от щатски долари като основа, но по аналогия можете да използвате всяка друга валута. Например, можете да направите снимка на банкнота или да намерите изображение в интернет. Използвах снимка на долар, взета от Wikipedia, 2000 на 900 пиксела. Можете да изтеглите оригиналното изображение на банкнота заедно с готовия PSD файл, направен въз основа на материалите от този урок, от връзките в долната част на страницата.

И така, да започваме!

Ето миниатюрата на банкнотата:

И ето какво получаваме в резултат:

И така, да започваме.

Първо направете копие на фоновия слой и изключете видимостта на фоновия слой:

След това вземете Ellipse Tool :

Задайте режима на "Форма" и задайте запълването на "Без цвят" :

И създайте овална област около портрета:

Вземете Pen Tool, задайте същите параметри (режим Shape, запълване на Без цвят) и създайте област, която припокрива надписа в долната част на портрета, както е показано:

Панелът със слоеве трябва да изглежда така:

Натиснете клавиша Ctrl и щракнете върху миниатюрата на слоя с овала, докато контурът се преобразува в селекция:

Натиснете клавишите Ctrl+Alt и щракнете върху слоя, създаден от "Pen" , докато втората пътека не само ще бъде преобразувана в селекция, но тази нова селекция ще бъде извадена от първата селекция:

В резултат на това имаме селекция като тази:

Натиснете комбинацията Ctrl+Shift+I, за да обърнете избраната област и да създадете маска на слоя за слоя "Копиране на фона" :

Това е всичко, сега имаме изрязана област, в която ще вмъкнем нашата собствена снимка:

Сега нека подготвим снимката.

За фотомонтаж направих снимка на приятелката на мой приятел:

Между другото, за да направите изображението по-солидно, можете да използвате шаблоните на дамски и мъжки костюми, взети от тук.

Резолюцията на изображението ми е 72 пиксела на инч, не е достатъчно, но има начин. Натиснете Ctrl+Alt+I, за да отворите диалоговия прозорец „Размер на изображението”, задайте разделителната способност на 300 пиксела/инч, докато линейният размер на снимката в пиксели се увеличава. Натиснете отново Ctrl+Alt+I и задайте височината на снимката на около 3/4 от височината на банкнотата, в моя случай намалих височината на 450px.

След това отидете Image ->Mode ->Grayscale (Image ->Mode ->Grayscale), след това Image ->Mode ->Bitmap (Image ->Mode ->Bitmap), оставете резолюцията в отворения прозорец 300 и изберете "Екран с полутонове" :

Натискаме OK, след което се отваря нов прозорец, където задаваме стойностите:

Линия (Честота) - 100
Ъгъл (Глезен) - 0 Форма на полутонова точка (Форма) - Линия (Линия)

Забележка. Параметърът "Честота" , в зависимост от размера и разделителната способност на снимката, може да се различава значително от 100 реда на инч в една или друга посока.

В резултат на това снимката изглежда така:

Върнете режима на изображението на Скала на сивото (Изображение ->Режим ->Скала на сивото или Изображение ->Режим ->Скала на сивото).

Сега вземете инструмента Magic Wand Tool. Деактивирайте опцията "Съседни пиксели" (Contiguous), а параметърът "Tolerance" (Tolerance) задайте стойността на 0 (нула). Изберете която и да е черна точка на изображението и щракнете върху нея, в резултат ще се появи селекция. Натиснете Ctrl+C, за да го копирате.

Връщане към документа с банкнотата. В панела със слоеве щракнете върху слоя с маската, той ще се маркира в синьо, след това задръжте клавиша Ctrl и щракнете двукратно върху иконата за създаване на нов слой. Два нови слоя ще се появят под слоя маска. Щракнете върху слоя директно под слоя маска, моят е "Слой 1" :

Сега натиснете Ctrl+V, за да поставите копираните пиксели. Регулирайте размера на снимката с Free Transform, като натиснете Ctrl+T:

Сега отидете на слоя по-долу, имам го "Слой 2" .Вземете инструмента „Печат“ (Clone Stamp), задайте режима на клониране на „всички слоеве“, задръжте Alt, щракнете върху бялата част на банкнотата, регулирайте четката за печат с диаметър около 50 пиксела с твърдост 75 % и боя върху областта под портрета. За удобство видимостта на портретния слой може да бъде изключена:

Сега остава само да коригирате нюанса на портрета, за да съответства на цвета на банкнотата. Отидете на портретния слой, натиснете Ctrl+U и задайте следните настройки, вашите може да са различни:

Е, това е всичко, това е, работата свърши. Имам този портрет на денюжката:

Следвайки връзките, можете да изтеглите готов PSD файл, базиран на материалите от урока, както и подобно изображение на банкнота и портрет:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: