Ето още един прост, но оригинален и ефективен урок за това как да създадете текстура на леопардова кожа, като използвате само собствените инструменти на Phototoshop, т.е. без да използвате изображения на трети страни.

Вижте крайния ми резултат:

Започнете, като създадете нова страница 500 x 300px с бял фон.

След това отидете на цветовата палитра и задайте черно като цвят на преден план и оранжево ffaf00 като цвят на фона. След това приложете Филтър ->Рендиране ->Облаци (Филтър ->Рендиране ->Облаци) Ето какво се случи:

Прилича ли вече на леопард?

Всичко е наред, ще го поправим.

Важна забележка! Трябва да се отбележи, че филтърът „Облаци“ е случаен и може да получите различна картина от моята. Следователно, ако преобладават тъмни (или жълти) петна, трябва да натиснете Ctrl+Alt+Z, за да върнете филтъра назад, и Ctrl+F, за да го приложите отново, резултатът ще бъде различен.

Сега, след като се справихме с облаците, отидете на Filter ->Filter Gallery ->Sketch ->Photocopy (Филтър ->Filter Gallery ->Sketch ->Photocopy) и задайте нещо като това:

Резултат:

Приложете друг филтър от галерията с филтри, Имитация ->Оцветяване (Художествено ->Размазване) със следните настройки:

Резултат:

Следваща стъпка. Добавете филтър ->Шум ->Добавете шум (Филтър ->Шум ->Добавете шум) със следните параметри:

Това е, което имаме в момента:

Сега ще направим леопардова козина от шума, за това ще използваме филтъра Motion Blur. Отидете Filter ->Blur ->Motion Blur (Филтър ->Blur ->Motion Blur) и задайте следните параметри:

Ето как изглежда нашата леопардова кожа сега:

Остава да я среша малко. Ще направим това с инструмента Sharpen:

Нека направим четката с диаметър 500 пиксела, режим - нормален и твърдост около 40%.

И още един малък нюанс. Нека добавим текстура на животинска козина към нашата текстура, използвах тази, можете да намерите своя или да използвате моята:

Отворете този файл и го плъзнете на нашето платно. Поставете този слойподслоя с текстура на леопард. Променете режима на смесване за слоя с леопард на „Умножение“ (Умножение).

Ето как изглежда сега:

Но това не е всичко. Отидете до слоя с кожата на леопард и отново използвайте инструмента „Острота“ (Sharpren Tool) със старите параметри.

Вашият краен резултат трябва да изглежда така:

И за да го направя по-реалистичен, сложих слой с градиент от черно към прозрачно отгоре:

Изглежда не е трудно, но е ефективно, нали?

Категория: