Какво е това?

Можете да създадете свои собствени стилове на слой, като използвате един или повече от следните ефекти:
• Drop Shadow (Shadow) - добавя сянка, която има формата на слой и се намира извън него.
• Inner Shadow (Вътрешна сянка) - добавя сянка само вътре в слоя, придавайки триизмерен вид
• Outer Glow и Inner Glow (Външно и вътрешно сияние) - добавя блясък, който е разположени вътре или извън слоя.
• Bevel and Emboss (Релефно щамповане) - добавете различни комбинации от светлини и сенки към нивото, придавайки обем на стила
• Satin (Gloss) - добавя цвят вътре в слоя по такъв начин което създава лъскав ефект
• Наслагване на цвят, градиент и шарка (Цвят на наслагване, градиент или шарка) - запълнете съдържанието на нивото с цвят, градиент или шаблон. градиент или мостра.

Основи на работата

В програмата стиловите опции се намират в палитрата "Стилове" . Ако го нямате в прозореца на програмата, можете да го извикате чрез елемента от менюто "Прозорец"

Обикновено палитрата Стилове съдържа опции по подразбиране. За да ги замените, щракнете върху стрелката в палитрата и изберете стил от падащия списък или можете да извършите други действия:

Картината показва опциите.

Относно създаването

Сега няма нужда да създавате свой собствен стил от нулата, защото всичко вече е създадено за вас. Можете да изтеглите всеки стил, който харесвате, и аз ще ви кажа как да направите промени в него по ваш вкус. Да предположим, че сте изтеглили този стил:

и го приложи към този текст:

Резултатът ще бъде такъв:

Както виждате, нещо не е наред с щамповането (скосяване и щамповане). Кликнете два пъти върху текстовия слой в палитрата със слоеве и ще видите всички настройки за този стил:

Сега можете да промените всеки параметър на този стил. В раздела Emboss опцията Size първоначално беше зададена на 30px. Ако го намалите до 10 пиксела, той ще побере повече текста с този размер.

Основният параметър на всеки стил е шарката. Да кажем, че този не ви харесва. Можете да изберете всеки друг модел от вашите файлове. Файловете с шаблони имат разширение "PAT" . Изберете раздела Pattern Overlay и качете необходимите шаблони:

Използването на различен модел променя стила до неузнаваемост:

Промяна на мащаба на шаблона

също променя драстично стила:

Когато сте настроили всичко по ваш вкус, можете да запишете собствения си стил в ASL файл.За целта в палитрата "Стилове" щракнете върху иконата за създаване на нов стил (1) и тя веднага ще се появи в долната част на палитрата (2). За да запазите стила, премахнете всички външни стилове от палитрата (задръжте Ctrl+Alt и щракнете върху иконите за стил).

След това отидете в менюто на палитрата (3) и изберете Save Styles

Категория: