Въпреки че това е по-усъвършенствана техника, създаването на ваши собствени инструменти за изрязване не е трудно. Всъщност готовите инструменти с необходимите параметри спестяват време и пари. В тази статия ще ви покажа как да създадете свой собствен набор от инструменти за изрязване на изображения. Кутия с инструменти е един или група от инструменти, в този случай от серията Crop Tool, заедно с посочените тук параметри, така че да можем да създадем, например, Crop Tool с размер на визитна картичка 9 × 5 cm с или без определена резолюция, както и всеки друг размер, който може да ни е необходим. След това, когато искаме да изрежем 9x5 cm, всичко, което трябва да направим, е да активираме комплекта 9x5 cm.

По-долу ще ви кажа повече за това как да го направите.

Стъпка 1: Панел с предварително зададени инструменти

Натиснете клавишната комбинация C, за да активирате Crop Tool, след това отидете в раздела на главното меню на Window и изберете опцията Tool Presets, която ще отвори панела Tool Presets:

Панел с предварително зададени инструменти. Подобно на панела, който може да се отвори чрез щракване върху бутона в горния ляв ъгъл на прозореца на Photoshop (с активния инструмент "Рамка" )

В панела вече има пет предварително зададени настройки. Уверете се, че квадратчето Само за текущия инструмент, което се намира в долната част на панела, е отметнато, така че ще видите само набори за инструмента Frame, а не набори за всички инструменти.

Стъпка 2: Оразмеряване

От лявата страна на панела с опции щракнете върху бутона „Съотношение“, ще се появи падащ списък, където изберете реда „Ш x В x Резолюция“ (Ш x В x Резолюция), за да отляво на "Ширина" и "Височина" ще бъде добавено ново поле "Разделителна способност" (Resolution).Въведете вашите стойности за ширина и височина. Сега искам да направя оформление за печат на визитни картички, размерът на визитката е 9 на 5 сантиметра, резолюция 300 пиксела на инч е подходяща за печат. Затова в полето "Ширина" въведете 9 см, в полето "Височина" - 5 см, а в полето "Разделителна способност" - 300:

Стойности на размера за визитна картичка

Натиснете Enter.

Забележка. Ако в полето „Резолюция“ мерните единици (пиксел/инч или пиксел/сантиметър) се променят с помощта на бутона и падащия списък, тогава в полетата Ширина и Височина се задават единиците по подразбиране, за мен винаги е пиксели. За да промените единиците, трябва да въведете стойност, след това щракнете с десния бутон върху всяко поле и изберете желаните единици от падащия списък, щракнете, за да видите снимката.

Стъпка 3: Запазете комплекта

В панела с предварително зададени инструменти щракнете върху иконата Създаване на нов предварително зададен инструмент, разположена в долната част на панела, вляво от иконата на кошчето.Това действие отваря диалоговия прозорец New Tool Preset, където можете да дадете име на новия инструмент:

Нарекох новия си комплект Визитка 9 x 5 cm 300 ppi

Наименувайте набора и натиснете OK и в полето „Набор. inst" ще бъде добавен нов инструмент. Въведете нови размери в полетата на инструмента за изрязване в лентата с опции, щракнете върху иконата Създаване на нов инструмент в лентата с опции отново. inst" , дайте име и така нататък, докато създадете персонализирани инструменти за изрязване за всички размери, които използвате най-често:

Добавих два комплекта: "Визитка 9 x 5 cm 300 ppi" и "A4 240 ppi"

Извикайте набори с описателно име като „Портрет“ или „Пейзаж“, а не 100x200. Ако трябва да промените името на набор, просто щракнете двукратно директно върху името на комплекта в панела и след това въведете ново име.

Стъпка 4: Организиране на комплекти

Вашите персонализирани настройки за изрязване може да не са подредени в списъка по желания от вас начин, така че отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Предварителни настройки ->Мениджър на предварително зададени настройки (Редактиране ->Предварителни настройки ->Мениджър на предварително зададени настройки). В диалоговия прозорец „Управление на предварително зададени настройки“, който се отваря, от изскачащото меню „Предварително зададен тип“ изберете опцията „Инструменти“ и превъртете надолу в менюто, докато видите инструментите „Изрязване“, включително тези, които сте създали сами. Сега просто щракнете и ги плъзнете в списъка в реда, който желаете, след което щракнете върху бутона Готово и те ще се появят в списъка в новия ред. Тук дърпам комплектите си надолу:

Стъпка 5:

Сега можете да затворите панела Набори, защото има по-лесен начин за достъп до набори. Когато инструментът Frame е активен, просто щракнете върху иконата Frames в левия край на лентата с опции.Ще се появи панел за избор. комплект. Кликнете върху желания набор и границите за изрязване ще бъдат преоразмерени точно до размера, който сте избрали за инструмента.

Бърз избор на готови инструменти за изрязване

Категория: