В този лесен урок ще ви покажа как да добавите сълзи към снимка. За да създадем разкъсване, ще използваме пътека, създадена с Pen Tool (Pen Tool), към която ще добавим стилове на слоя. Ще дадем окончателния реализъм с помощта на „Молив“ (инструмент за молив) и „Размазване“ (инструмент за размазване).

Оригиналното изображение, използвано за този урок, може да бъде изтеглено от връзките в долната част на страницата.

Ето резултата от този урок, за да го сравните с оригиналното изображение, просто преместете мишката върху снимката:

Да започваме. Отворете оригиналното изображение във Photoshop. Вземете инструмента “Pen” (Pen Tool), в горната част, в лентата с опции, изберете режима “Shape” (Shape), цветът на запълване е черен:

След това създайте фигура, която прилича на сълза, падаща от око:

Променете режима на смесване на слоя с формата на Екран.

Сега нека добавим стилове на слоя към формата. Добавете стиловете на слоя, показани на екранните снимки, внимателно разгледайте опциите за стил:Ето как изглежда панелът със слоеве:

Сега формата трябва да изглежда така:

Изглежда, че сълзата вече се стича по бузата ви? Изглежда така, но не е достатъчно реалистично. Ще добавим допълнителен реализъм с помощта на Pencil Tool. Направете основния цвят бял в цветовата палитра, изберете този инструмент и задайте диаметър на точката на около 1 пиксел, диаметърът зависи от размера на формата.

Нарисувайте няколко точки с молив, така:

Сега вземете инструмент и „Blur“ (Инструмент за размазване) и размажете тези бели точки, докато изглеждат така:

Всъщност това е крайният резултат. Погледнете отново готовата сълза, нарисувана във Photoshop, и сравнете с оригиналното изображение, като поставите курсора на мишката върху снимката:

Изтеглете изходното изображение:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: