В тази статия ще се опитам да направя момиче киборг от обикновена снимка с помощта на инструментите на редактора на Photoshop.

В резултат на това получих това механично момиче:

А за оригиналната снимка направих тази:

Изходните материали за колажа (началната снимка с момичето, както и изображения на двигатели и цилиндър) можете да изтеглите herediv>

Първо трябваше да отделя модела от фона. Отворете документа във Photoshop, отворете палитрата със слоеве (клавиш F7), отключете слоя, като щракнете върху ключалката на слоя. Как да изрежете човешка фигура от снимка е описано в тази статия. Но в този случай фонът под фигурата е прост и плътен, така че за да изрежете обекта, ще ви трябва инструментът Magic Wand. Задайте стойността на толеранса на 20, режим - „Добавяне към селекцията“ (Добавяне към селекцията) и чукнете върху бялата зона близо до момичето, след това върху бялата зона между ръката и главата. Ще получим две зони за избор, след което натискаме бутона Изтриване, тези зони ще бъдат изтрити, вместо това ще се появи прозрачен фон

Сега нека направим фон под момичето. Създайте нов слой под слоя с изрязаната форма, за да направите това, задръжте клавиша Ctrl и щракнете върху иконата „Създаване на нов слой“ (Създаване на нов слой)в палитрата със слоеве. Запълнете слоя с бяло и приложете черно-бял градиент към него, като използвате стилове на слояс параметри ъгъл 110 °, непрозрачност 45%, останалите стойности ще бъдат оставени по подразбиране. Нека добавим малко зърнистост към фона. Създайте нов слой върху бялото, запълнете го с черно. Отидете на Филтър ->Шум ->Добавяне на шум (Филтър ->Шум ->Добавяне на шум) и задайте стойностите: Ефект (Количество) 40%, Разпределение (Разпределение) - равномерно (Еднородно) и поставете отметка в квадратчето за Монохроматично (Монохроматично) . Намалете непрозрачността до 15%. Това е всичко за сега с фона. Ако не ви харесва, можете да го повторите по-късно.

Сега трябва да премахнем частите на тялото, които ще заменят механичните части. Вземете Pen Tool(Pen Tool) и нарисувайте овален контур в долната част на тялото на модела, преобразувайте контура в селекция, като натиснете Ctrl + Enter и го изтрийте.

Направете същото с лявата си ръка.

Сега нека създадем ефект на дълбочина върху тялото на модела на мястото на изрязаните части.

Първо вземете инструмента Eyedropper(Eyedropper Tool) и вземете проба от средните, светлите и тъмните тонове на кожата на модела.

Получих следните стойности: светло fe6d8, средно f4dacb, тъмно fe6d8. Ако имате малко по-различни, тогава не е критично. Запълнете формата със среден цвят, по-късно ще използваме този цвят като основа за рисуване на сенки и акценти за преливане и получаване на реалистичен ефект.

Създайте нов слой над слоя с талията, задръжте клавиша Alt и щракнете между тези два слоя, за да създадете отровна маска от новия слой. Застанете върху изрязващата маска, вземете мека кръгла четка, задайте нейната непрозрачност на 50% или дори по-малко, използвайте светъл тон fe6d8 и се опитайте да нарисувате акценти върху тази "горна част на талията" . Нанесете сенки с тъмен тон fe6d8. Пример е показан на снимката:

Когато сте доволни, добавете малко шум към слоя с Camount от 3%, това ще даде на изображението ефект на текстура на кожата.

Повторете същото с ръката.

Създаване на дупки и ръбове на дупки

Създайте нов слой над слоя с талията, вземете инструмента Pen, нарисувайте овал, по-малък от талията.

След това го запълнете с черно. Изтрийте контура, защото по-късно ще ви попречи. Отново вземете инструмента Pen (Pen) и начертайте очертанията на бъдещия ръб на дупката под горния ръб на самата дупка и начертайте останалата част от очертанията извън размерите, както е показано на фигурата.

Трансформирайте пътя в селекция, като натиснете Ctrl+Enter, след това преместете селекцията на нов слой, като натиснете Ctrl+J (след като се уверите, че слоят с черния овал е активен, както е на снимката). защото селекцията улови само горната част (бъдещ ръб) на дупката, а останалата част от селекцията беше върху празна област, след което получаваме това изображение на ръба (видимостта на слоя с дупката е деактивирана):

Сега добавете няколко стила на слоя към ръба на отвора, така че да има лъскав метален вид.

Gradient, дайте му следните стойности:

Гланц (сатен)Ъгъл (ъгъл) минус 145°, Изместване (Разстояние) 21 px, Размер (Размер) 13 px, други параметри от по подразбиране. В този случай параметърът „Размер“ е важен, той трябва да бъде избран индивидуално, така че ръбовете да „блестят“.

Повторете същите стъпки с ръката.

Създайте горния ръб на изреза в тялото на модела, използвайте инструмента за писалка, за да изберете ръба, прехвърлете на нов слой, копирайте стила от слоя с горния ръб на отвора и го поставете в нов слой с горния край:

1 2 Следваща страница

Категория: