Добавката симулира лъчи, излъчвани от източник, разположен зад обект, освен това изглежда, че лъчите преминават през този обект или идват от самия обект.

Инсталацията е изключително проста - разопаковайте архива, изберете папка, подходяща за вашата операционна система - x86 или x64, копирайте luce.8bf и го поставете в папката на вашия компютър, за Adobe Photoshop CS5 64bit ще бъде C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS5 (64 Bit)Plug-ins, за други версии пътищата са подобни. След като инсталирате файла, рестартирайте Photoshop, плъгинът се стартира през раздела на главното меню Filter ->Amico Perry ->Luce.

Не е необходима регистрация и въвеждане на пароли за плъгина.

Интерфейсът на плъгина е на английски, но контролите са изключително прости и интуитивни, така че е лесно да го разберете:

В полето Тип светлина можем да изберем типа излъчване на лъча - от точка (опция Point) или паралелно (Directional). Ако поставите отметка на опцията Quadric Attenuation, лъчите ще отслабват спрямо източника в квадратична прогресия. След като изберете типа на лъчите, поставете курсора на мишката в прозореца на изображението (той ще приеме формата на светлина крушка) и щракнете, за да укажете позицията на източника на светлина.

В секцията Algorithm type можем да изберем вида на алгоритъма - Zero (Original) или Light form.

В секцията Scale изберете интензитета на сиянието с плъзгача Light и сенките с плъзгача Shadow.

В прозореца Zero Options можете да изберете цвета на изходящите лъчи, като щракнете върху тъмния правоъгълник (цветът ще бъде допълващ избрания - т.е. зелен към червен, син към жълт и т.н.), и цветният плъзгач променят интензитета си.

Една интересна функция се предоставя от опцията Добавяне на източник в разгръщането на опциите за източник. Ако премахнете отметката, тогава източникът (в нашия пример това е текст) ще изчезне и ще остане само една светлина. По този начин плъгинът предоставя възможност за създаване на блясък от невидим източник!

Да, друга важна подробност. Често има нужда да позиционирате източника на светлина извън границите на изображението, по очевидни причини това не може да се направи с курсора на мишката.И тогава на помощ ни идват инструментите за цифрово въвеждане на позиция, чиито прозорци за въвеждане се намират в горния десен ъгъл на диалоговия прозорец на приставката, местоположението може да се задава в пиксели и проценти. Оста X определя хоризонталната позиция, Y - вертикалната, нулевата точка е в горния ляв ъгъл на документа, така че източникът да е вляво и над документа, трябва да въведете стойностите. например минус 100.Изтеглете от Depositfiles.com.

Категория: