QGif.webper е проста, безплатна и функционална програма, предназначена да конвертира видео в GIF анимация.

QGif.webper ви позволява да извлечете сегмент от видеоклип и да го конвертирате в анимация дори от пълнометражен филм.

Можете независимо да задавате размера на изходния кадър, със и без поддържане на пропорции, да регулирате цветовете, наситеността и яркостта, да задавате размазване, да вмъквате обекти и надписи в кадъра.

Неограничен размер на изходния видеоклип.

QGif.webper е оборудван с удобни инструменти за избор на началото и края на видео сегмента, от който ще бъде създадена анимацията: можете да въведете номера на кадъра на началото и края ръчно, можете да зададете начални и крайни маркировки, докато гледайки видеоклипа, като просто натиснете бутоните на интерфейса, можете да зададете маркировки, като плъзнете плъзгача.

Можете да регулирате броя на кадрите в секунда във видео визуализацията, много е удобно да видите визуално качеството на бъдещата анимация.

Можете да видите пример как работи програмата в това кратко видео:

Разбира се, не всички функции на QGif.webper са показани във видеото.

Какво друго може да направи програмата:

 • Редактор на цветова палитра
 • Смесване на изображения
 • Вмъкване на текст във видео
 • Вмъкване на изображение във видео
 • Интерполация на обект
 • Рязане
 • Изберете размер на рамката на анимацията
 • Филтриране
 • Зацикляне, промяна на посоката на анимацията
 • Оптимизация на Gif.webp с ImageMagick
 • Език на интерфейса: английски, руски, шведски, японски, полски, чешки, китайски, немски, френски

Интерфейс на програмата:

"

Програмата се инсталира по обичайния начин, чрез двукратно щракване върху файлаQGif.webper-X.X.X-Setup.exe, по-добре е да изберете английски език за инсталиране.

След инсталирането можете да изберете руски език на интерфейса чрез раздела Изглед ->Език ->Руски.

Създаване на GIF анимация от видео чрез практически пример

1. Изберете желания видео сегментПърво трябва да изберете началото и края на видео сегмента, аз ще направя това с помощта на плъзгача под снимката:

2. Задаване на рамки на анимационни рамкиНямам нужда от цял широк екран като във филм, искам да направя анимация с приблизително квадратна рамка. За да направя това, ще използвам опцията "Рамка" , когато въвеждате стойности, областите за изрязване в прозореца за визуализация са затъмнени:

"

Важно! Трябва да зададете размерите на рамката на изходната анимация. По подразбиране програмата задава анимационния кадър на размера на изходното видео, така че ако изрежете кадъра, изходните размери ще трябва да бъдат променени, в противен случай изображението ще бъде изкривено. Можете да направите това в раздела "Изходен файл" . Щракнете върху бутона „От текущия кадър“, след което отметнете опцията „Запазване на съотношението“. По-нататък. ако желаете, можете да промените размера на рамката, като въведете нова стойност в полетата "Височина" или "Ширина" :

3. Извличане на GIF анимацияСлед това щракнете върху бутона „Извличане на GIF“ или комбинацията Ctrl+G:

Веднага след това започва извличането на кадри от видеото за конвертиране:

"

Можете да изчакате до края на преобразуването или да го прекъснете по всяко време, като щракнете върху бутона „Прекратяване“. Рамката, върху която сте щракнали бутона, ще бъде крайната рамка в анимацията.

Задаване на параметри и запазване на GIF анимацияСлед като извличането на видеото приключи или вие сами прекъснете извличането, ще се отвори нов прозорец с визуализация на готовото анимация.

Не е необходимо да се използват всички кадри от видеото, най-често не се използват всички кадри от видеото, избира се всеки втори, десети и т.н. кадър, за това има специална опция "Запазване на всеки кадър" . една двадесета от секундата. Този параметър също най-често трябва да се увеличи. За да промените времето за показване на кадър, първо трябва да поставите на пауза възпроизвеждането, опцията "Интервал" ще стане активна и въведете собствената си стойност. В примера записвам всеки двадесети кадър и интервалът между смените на кадъра (продължителност на дисплея) е 200 ms, т.е.e пет кадъра в секунда:

След като сме избрали кадри и интервали, щракнете върху бутона "Запазване" , намиращ се в горния ляв ъгъл, вляво от бутоните "Възпроизвеждане" и "Пауза" , изберете папката за запазване, запишете.

Готово!

Трябва да се помни, че програмата може да създаде gif.webp-анимация от част от видеоклип с произволна дължина, но изходната анимация няма да надвишава 1800 кадъра, следователно, когато конвертирате от дълго видео, трябва да зададете малък брой кадри в изходната анимация за секунда.

QGif.webper поддържа GIF оптимизация, но изисква ImageMagick да бъде инсталиран.

Изтеглете програмата QGif.webper:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: