Аватарът е важен атрибут за потребителя на форум или онлайн игра. И ако същият този аватар е анимиран и най-важното оригинален, тогава престижът на потребителя на форума естествено ще се увеличи.

В края на статията има видео, направено въз основа на материалите от урока в Adode Photoshop CS6. Освен това, за по-добро разбиране на урока, следвайте връзките в края на статията, за да изтеглите PSD файла за създаване на анимиран аватар.

След като прочетете този урок за анимация, лесно ще създадете свой собствен аватар, в който изображението постепенно излиза от бял фон.

Сега ще създадем анимиран аватар, в който изображението постепенно излиза от бял фон. Вижте крайния резултат:

И така, отворете във Photoshop изображението, от което искаме да направим анимация. Ще направим външния вид на самото изображение с помощта на инструмента Pattern Stamp Tool, следователно ще дефинираме цялото изображение като шаблон. Отидете в раздела на главното меню Редактиране ->Дефиниране на шаблон (Редактиране ->Дефиниране на шаблон), в прозореца, който се отваря, въведете име, въпреки че можете да оставите по подразбиране, щракнете върху OK.

От лентата с инструменти изберете "Pattern stamp" , в горната част на работния прозорец на програмата, в лентата с инструменти, щракнете върху бутона, за да отворите палитрата с шаблони и изберете нашия нов шаблон. Не забравяйте да проверите опцията "Подравняване" !

Сега нека създадем четка, с която ще създадем модел.

За да създадем четката, имаме нужда от нов слой. Създайте нов слой, като натиснете клавишната комбинация Ctrl + Shift + N, след което изключете видимостта на слоя с изображението.Новият празен слой вече трябва да е активен. С помощта на Recangular Marquee Tool създайте селекция с размер около 8 на 80 пиксела (размерът не е важен, пропорциите са важни) и запълнете селекцията с черно, като натиснете клавиша D, след това Alt+Delete

Сега трябва да запазим селекцията като четка. Отидете в раздела Редактиране ->Дефиниране на четка (Edit ->Define Brush Preset), в прозореца, който се отваря, щракнете върху OK.

Вземете отново инструмента Pattern Stamp. Сега трябва да прецизираме настройките на четката за печат, за което кликваме върху бутона:

Отваря се обичайната палитра с настройки на четката. Първо въведете параметрите за печат на четката:

След това настройките за разсейване на четката:

А сега анимацията!

Първо подгответе анимационни слоеве.

Запълнете слоя, където създадохме правоъгълната селекция с бяло, като натиснете Ctrl+Delete, преди това не забравяйте да премахнете селекцията, като натиснете Ctrl+D. Това ще бъде фонът на нашата анимация.

След това създайте нов слой, като щракнете върху иконата за създаване на нов слой в долната част на панела със слоеве или можете да натиснете клавишната комбинация Ctrl+Shift+N. Това ще бъде нашият втори анимационен кадър. Поставяме първите щрихи върху него с шарен печат, трябва да се окаже нещо подобно:

Създайте нов слой. Начертайте още фрагменти с печат:

Повторих действието за създаване на слой и рисуване върху него с печат няколко пъти, осем пъти, докато получих това изображение:

Сега нека променим настройките на четката за печат. Сега намалете параметъра Разпръскване до около 120%.

Създавам отново няколко нови слоя, рисувам в тях с четка.

Сега си струва отново да промените настройките на четката, този път в секцията „Форма на върха на четката“ намалявам стойността на „Интервали“ до около 170 процента. И отново повтарям стъпките за създаване на слоеве и рисуване, докато изображението в документа е почти сглобено:

Сега нека започнем да анимираме аватара. Изключете видимостта на всички слоеве, с изключение на белия фон. Отворете панела за анимация Window ->Animation (Window ->Animation) или Window ->Timeline (Window ->Timeline) във версия на Photoshop CS6. Първият и единствен засега анимационен кадър ще бъде с бял фон. Оставяме времето за показване на рамката по подразбиране от 0,5 секунди.Създайте втори кадър на анимация, като щракнете върху бутона „Дублиране на избраните кадри“ в долната част на панела за анимация. За новия кадър задайте времето за показване на 0,1 сек. В панела със слоеве включете видимостта на първия слой с щрихи на шаблонния печат, той се намира непосредствено над белия слой. Обърнете внимание на втория кадър в панела за анимация, той сега показва слоя, включен току-що в палитрата със слоеве.

След това създайте друга анимационна рамка и включете видимостта на слоя, разположен по-горе в панела със слоеве. И повторете стъпките за създаване на рамки за анимация и включване на слоевете, докато стигнем горната част на палитрата със слоеве.

Остава да завършим външния вид на картинката. За да направите това, създайте друг кадър в скалата на анимацията и изключете видимостта на всички слоеве, с изключение на долния слой с изображението. Всичко.

Запазете файла като GIF чрез File ->Save for Web & Devices.

Видео урок за анимация на аватар:

Изтеглете PDS файла въз основа на материалите от урока:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: