Когато редактирате снимки онлайн, т.е. в браузъра има един сериозен недостатък. Ако внезапно случайно затворите браузъра или само един прозорец на браузъра, в който редактирате, тогава всички резултати от вашата работа ще бъдат загубени и не могат да бъдат възстановени по никакъв начин. Това, разбира се, е сериозна загуба в сравнение с конвенционалните програми за редактиране, които имат междинно автоматично запазване, автоматичното запазване се появи дори във Photoshop CS6

работи и запазва междинни резултати, за да се върне към него по-късно.

За щастие, онлайн редакторът на изображения, инсталиран на този сайт, има инструменти за междинно запазване на снимки като работен файл, запазване на слоеве, стилове на слоеве, непрозрачност на слоя, текстови слоеве във векторен формат, като цяло файловете се записват във форма което ви позволява незабавно да продължите да редактирате.Това е собственият формат на двигателя Pixlr - PXD. По принцип може да се направи груба аналогия между PXD файловете и PSD формата на Photoshop.

Нека приложим това на практика. За основа вземаме статия за промяна на цвета на очите онлайн. Отворете тази снимка в онлайн photoshop:

И нека направим селекция на ириса на очите И така, отворете снимката и очертайте ириса с Lasso Tool.

Как да направите това е описано подробно тук.

Ето какво се случи:

А сега нека си представим, че по някаква причина трябва да прекъснем работата си и да изключим компютъра.

Защото алфа каналите не се записват в PXD файла, ще натиснете клавишната комбинация Ctrl + C, за да копирате селекцията, след което ще създадете нов слой, като щракнете върху бутона в панела със слоеве:

И натиснете Ctrl+V, за да поставите избраната област на нов слой. В резултат на това изрязаният ирис ще се появи на слой 3.

И сега по някаква причина трябва да прекъснем работата. Кликнете върху раздела „Файл“ в горния ляв ъгъл на прозореца на браузъра, след което изберете реда „Запазване“

Отваря се прозорец за избор, където избираме типа PXD файл:

След това натиснете "ДА" .

Това е всичко, сега можете да отворите вашия PXD файл по всяко време и той ще се отвори точно както сте го запазили!

Категория: