На този сайт можете да комбинирате две снимки в една в онлайн фотошоп (редактор на снимки) онлайн. Тази статия предоставя кратки инструкции за тези действия.

За по-добро разбиране на материала вижте видео урока, демонстриращ тези действия.

Ако искате сами да обедините снимки в една с помощта на програмата на компютъра си, последвайте тази връзка, там можете да изтеглите безплатно програмата за обединяване на снимки и да прочетете ръководството за нея. Също така , можете да прочетете статията и да гледате видео урока за това как да обедините няколко снимки в едно изображение във Photoshop.

Тук ще обединим снимки онлайн Помислете за пример, базиран на вертикална комбинация от две хоризонтални снимки, които ще обединим в една направо на този сайт, без да използваме никакви програми, инсталирани на вашия компютър.

За да отворите Photoshop онлайн, отидете на страницата за избор, където можете да стартирате или пълния редактор, или опростения експресен редактор. Освен това, следвайки връзките от тази страница, можете да прочетете бързи уроци за фотомонтаж в тези редактори, което силно препоръчвам да направите, преди да започнете.

Размерите на комбинираните снимки по правило са различни и трябва да решим дали ще съобразим размерите един с друг, или ще ги оставим такива, каквито са и следователно една снимка ще има полета. С други думи, трябва да решите коя от тези две опции ще приеме готовия файл


При вариант 1 снимките са с еднакъв размер, а при вариант 2 снимките са в оригиналния си размер

В началото на работата трябва да определим коя от двете снимки е с големи линейни размери. За да определите размера на снимка или рисунка, щракнете с десния бутон върху файла със снимката, изберете реда "Properties" и в раздела "Details" вижте размера на едното и другото изображение.

След това отворете boголяма снимка в онлайн редактора на снимки. Отключете слоя, като щракнете двукратно върху катинара в раздела "Слоеве" вдясно. Вместо катинар ще се появи квадратче за отметка. Ако квадратчето за отметка не е отметнато, тогава видимостта на слоя ще бъде деактивирана.

Ако искаме снимките да имат еднакъв размер, тогава намаляваме това изображение по ширина до размера на второто. Можете да направите това, като щракнете върху раздела на главното меню на редактора (хоризонтално меню в горната част на страницата), както е показано на снимката.

В новия прозорец, който се отваря, въведете стойността на ширината, равна на ширината на втората, по-малка снимка. Освен това поставете отметка в квадратчето, ако не е отметнато, в „Запазване на пропорциите“. Щракнете върху бутона „Да“. Ако не искате да получите снимки с еднакъв размер, пропуснете този елемент.

След това трябва да увеличите размера на платното на работния документ във височина със стойност, равна на височината на второто изображение (или повече, ако искате да има интервал между снимките). Можете да направите това, като отидете в раздела Изображение ->Размер на платното, както е показано на снимката:

В резултат на това се отваря следният прозорец:

В моя случай височината на втората снимка е 420 пиксела, добавям тази стойност към височината на документа от 450 пиксела и въвеждам получения резултат от 970 пиксела в реда "Височина" .

Задайте позицията на котва, както е на снимката, след което нов раздел по-долу ще бъде добавен към платното. Ако трябва да вмъкнете снимка отгоре, задайте позицията на котва:

Но прикачвам снимката отдолу, така че моята котва ще е отгоре. И така, въвеждам стойността 970 в реда "Височина" , натискам бутона "Да" . За по-лесно гледане можете да намалите мащаба на дисплея на документа, като завъртите колелцето на мишката. Документът изглежда така:

Сега трябва да качим второто изображение в свободната зона по-долу. За да направите това, отидете в раздела Слой ->Отворете изображение като слой, както е показано на фигурата:

Ще се отвори нов прозорец, в който трябва да изберете желаното изображение на вашия компютър, щракнете върху OK. Изображението се отвори в документа в нов слой в средата:

Сега всичко, което остава, е да преместите снимката точно в долната част на документа с помощта на инструмента за преместване.

Е, запазете получения документ на вашия компютър, като щракнете върху раздела Файл ->Запазване на изображението, в новия прозорец, който се отваря, щракнете върху бутона "Да"

Гледайте видео урока, демонстриращ тези стъпки.

Категория: