В първата част от създаването на колажа на разрушения град създадохме основната среда, общия фон на бедствието.

В тази част ще работим върху подробности. Към основата - разрушените сгради - ще добавим по-малки детайли, благодарение на които цялостният потискащ ефект на колажа ще се умножи многократно.

Можете да изтеглите изходните материали за колажа на първата страница на урока или целия архив с материали от връзките в долната част на страницата.

Добавяне на железни греди към руините

Стъпка 1
Отворете изображението „Железни греди (унищожена фабрична снимка)“. Това е позиция номер 8 в списъка с материали на първата страница или файлIron_beams_(photo-destroyed-factory).jpg.webp в архива.

Интересуваме се в горната част на снимката, където има дупка в покрива. Използвайте инструмента Rectilinear Lasso Tool, за да създадете селекция като тази:

На нашия колаж това ще бъдат железни греди, стърчащи от отломките на къщи, като например разкъсани от експлозия. Използвайте инструмента за преместване, за да плъзнете селекцията върху основния документ, приложете свободна трансформация, за да завъртите, позиционирате и мащабирате елемента:

Сега трябва да накараме лъча да се вмести органично в общата картина.

Добавете маска на слоя към този слой и използвайте мека черна четка, за да смекчите границите и да премахнете излишъка, така че лъчът да стърчи от руините:

Стъпка 2Дублирайте този слой няколко пъти.Преместете гредите към други руини. Използвайте маска на слоя и Free Transform, за да промените формата и ориентацията в пространството, така че гредите да не приличат един на друг и да пасват органично в руините:

Стъпка 3Изберете всички слоеве с железни греди и натиснете Ctrl+G, за да ги групирате. Добавете коригиращ слой Hue/Saturation към групата като изрязваща маска и променете стойността на наситеността на -88, за да премахнете червената граница, присъстваща в оригиналното изображение:

В момента лъчите се показват твърде ясно и контрастно, с други думи. абсолютно не се вписват в общата картина на разрушението. Създайте мъглив ефект за гредите, изтръгнати от сградите, като използвате коригиращия слой Curves:

4. Добавяне на руини и счупени прозорци

Стъпка 1
Отворете изображениеРазрушена сграда 1, номер 6 в списъка или файлRuined_building_1 .jpg.webp в архива. С помощта на Rectilinear Lasso Tool изберете област от изображението. показано на снимката:

След това плъзнете селекцията върху основния документ. използвайки свободна трансформация, поставете фрагмента върху лявата сграда, завъртете го, за да съответства на гледната точка на сградата:

Стъпка 2Добавете коригиращ слой Hue/Saturation към слоя като изрязваща маска и променете стойността на наситеност на -89, така че руините да се слеят с останалите отломки:

Стъпка 3Добавете „Криви“ (като изрязваща маска), за да увеличите яркостта:

Щракнете върху маската "Криви" и използвайте мека черна четка (по-добре задайте непрозрачността на четката на 30%), за да намалите яркостта на маркираните зони, маскираните зони са грубо показани на снимката:

Стъпка 4
Отворете изображениеРазрушена сграда 2 (№7 в списъка или файл Ruined_building_2.jpg.webp). Имаме нужда от част от изображението с отломките на сградата. Изберете небето с Magic Wand Tool, обърнете селекцията, като натиснете Ctrl+Shift+I и плъзнете селекцията върху основния документ. Използвайте Transform, за да позиционирате, мащабирате и завъртите елемента малко надясно и под руините, които току-що поставихме:

Добавете слой маска към този слой и използвайте мека черна четка, за да го смесите с предната част на сградата:

Стъпка 5Дублирайте този слой няколко пъти и поставете изображенията върху фасадите на сградите, като ги трансформирате с Free Transform. Добавете маска към всеки слой и премахнете различните детайли върху тях, така че да се различават един от друг:

Стъпка 6
Направете друг избор на снимкатаРазрушена сграда 2:

Поставете го на ръба на най-високата сграда, завъртете го и го преоразмерете с Transform:

Стъпка 7Направете избор отново на изходната снимка, но този път заснемете повече отломки от преди:

Поставете фрагмента до предишния:

Добавете маска към този слой и маскирайте нежеланите детайли с помощта на мека черна четка:

Стъпка 8Продължете да избирате други области от оригиналното изображение и да ги поставяте вертикално по протежение на сградата, като използвате същата техника, за да се слеете със сградата. Трябваха ми общо четири слоя:

Стъпка 9Обединете тези четири слоя в група и променете режима на смесване на групата на "Normal" (Нормално) 100%. Добавете коригиращ слой "Криви" към групата, за да намалите контраста им:

Стъпка 10
Създайте група от всички слоеве, взети от последното изходно изображение (Унищожена сграда 2) , включително групи от четири предишни слоя. Добавете коригиращ слой Curves към тази група, за да потъмните унищожените области. Върху маската на слоя, като използвате мека черна четка, намалете ефекта от корекцията върху детайлите, които ще станат по-тъмни от необходимото, така че контрастът на тези детайли да съответства на околната среда:

Върнете се към изображениеРазрушена сграда 2. Направете селекция от железни арматури:

Поставете ги на върха на средната сграда:

Изтрийте излишното върху арматурния слой и го смесете с околната среда с помощта на маска на слоя.

Дублирайте този слой, намалете размера му и го преместете в друга част на сградата:

Стъпка 12Създайте група за тези два слоя. Използвайте коригиращ слой Hue / Saturation (Hue / Saturation) и променете параметъра Saturation на - 100, за да премахнете напълно синия нюанс:

Стъпка 13
Отворете оригиналното изображениеСчупени прозорци(9 в списъка или файлСчупени_прозорци .jpg.webp в архив). Изберете всеки два прозореца с инструмента Rectangular Marquee:

Използвайте Free Transform, за да ги поставите върху фасадата на стъклената сграда. Използвайте опцията за изкривяване на перспектива, за да придадете на прозорците формата, която желаете:

Стъпка 14Продължете да изрязвате и поставяте други прозорци, за да ги добавите към фасадите на сградите. Ето как го направих:

Стъпка 15Създайте група от слоеве на прозорци. Използвайте коригиращ слой Hue / Saturation (Hue / Saturation) и променете параметъра Saturation на -80.

Стъпка 16Използвайте коригиращ слой Curves, за да осветите и замъглите прозорците:

Някои прозорци ще бъдат твърде ярки и замъглени. За да намалите ефекта, използвайте мека черна четка с непрозрачност 15%, ако е необходимо, нанесете върху желаната област няколко пъти.

Стъпка 17Някои прозорци трябва да бъдат по-тъмни след предишната настройка.Използвайте друг коригиращ слой Curves. Този път направете маската на слоя черна (щракнете върху миниатюрата на маската и натиснете Ctrl+I), за да премахнете коригиращото действие. Задайте извитата форма, показана на изображението по-долу, вземете мека прозрачна бяла четка и рисувайте върху прозорците/прозорците, които трябва да бъдат потъмнени:

Е, нашият колаж все повече заприличва на снимка на град след апокалипсиса. В следващия материал ще добавим дупки и дупки в сградите, както и ще финализираме общата атмосфера на разрушение.

Изтеглете източници на колаж:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: