Сватбената фотография е много трудна задача. Не можете да се доверите на гости със снимка, защото. гостите все пак дойдоха да се отпуснат и да се забавляват, а не да правят снимки. Затова, разбира се, най-добре е да поканите професионален фотограф, който има някаква квалификация. Освен фотографа, на сватбата трябва да присъства и тамада, той е и домакин на сватбата, който трябва да притежава качества като трениран глас, добър външен вид, добро чувство за хумор, грамотна реч и опит.Но сега не говорим за организиране на празнично събитие, а за последваща обработка на снимка.

Ако имате приличен опит във фотомонтажа и колажа, тогава тази статия не е за вас, но ако тепърва започвате да работите с Photoshop, тогава материалът може да бъде много полезен.

Най-лесният начин да украсите сватбена снимка е да я поставите в рамка. Първо трябва да изтеглите PSD файла в тази рамка. Такива файлове могат лесно да бъдат намерени в Интернет или дори изтеглени на този сайт, например тук или тук.

След това трябва да отворите файлове с рамка и вашата снимка във Photoshop, можете веднага в един документ.

Ако сте отворили файловете в различни документи, отидете на документа със снимката и натиснете клавишните комбинации Ctrl+A и след това Ctrl+C. След това отидете на документа с рамката, отворете панела със слоеве (ако по някаква причина панелът не е отворен, можете да го отворите, като натиснете клавиша F7), изберете слоянад , който снимката трябва да се постави и натиснете клавишната комбинация Ctrl+V.

След това остава само да преоразмерите снимката, за да пасне на рамката с инструмента Free Transform, напомням ви, че когато преоразмерявате, задръжте натиснат клавиша Shift, т.к. запазвайки пропорциите на платното.

Тук е описан пример за вмъкване на снимка в рамка.

Сега можете да подобрите цялостния контраст на вашата снимка с помощта на инструмента за нива. Тези техники също са описани подробно на този сайт тук и тук.

При нормален контраст снимката става жива и сякаш "обемна" .

Освен това, когато снимате на закрито, снимките понякога излизат малко недоекспонирани (с други думи тъмни), добре, разбира се, сватбата, фотографът се изморява. Жалко, ако такава снимка има интересен сюжет. Но отново, в много случаи светлите и тъмните снимки се коригират във Photoshop с помощта на инструментите Levels и Curves.

Категория: