В този урок ще ви покажа как да създадете много интересен ефект във Photoshop - текст, който има повърхността на пухкава животинска козина. Козината има истински вид.

Освен това, в резултат на това ефектът ще бъде напълно персонализиран и можете бързо да смените козината на едно животно с козината на друго в крайния резултат, както и промяна на степента на "пухкавост" .

Вижте крайния резултат:

За да създадем ефекта, имаме нужда от допълнителни материали - Photoshop Action (файл Fur_effect_RuGraphics.atn), четка (файл fur-brush.abr) и модел (fur-pattern.потупване). Можете да изтеглите архива с тези материали от връзките в долната част на страницата. ).
До За текст използвах безплатния шрифт Intro, можете да го изтеглите тук. Как да инсталирате шрифт във Photoshop е описано тук.

Забележка. Действието Fur_effect_RuGraphics.atn работи само на английски Photoshop, така че ще превключа моя Photoshop на английски. Как да направите това е описано тук и тук.

Подготовката приключи, да продължим директно към урока.

Създайте нов документ във Photoshop 1024 на 768 пиксела. Напишете текста, цветът не е важен. Буквите трябва да са големи, моят размер на буквите е 254 pt, освен това разстоянието между буквите трябва да е 50 или 100. Това разстояние се регулира с помощта на панела със знаци, повече за работата с панела тук:

Текстът е готов, започнете действие:

Резултат:

Вече нещо )))

Сега нека приложим текстура на животинска козина към текста. Използвах текстурата на кожата на зебра, това изображение е в архива заедно с файловете за действие, шарки и четки. по часовниковата стрелка:

След това отворете интелигентния обект „добавяне на текстура на козината отвътре“ (щракнете два пъти върху миниатюрата):

И плъзнете текстурата на кожата на зебра върху нея:

Можете леко да намалите непрозрачността на текстурния слой, аз го намалих до 85%/ Натиснете Ctrl+S, за да запазите промените в смарт обекта.

В резултат на това текстурата ще бъде прехвърлена към двата интелигентни обекта „добавяне на текстура на козината отвътре“ в основния документ:

Това е, вижте крайния резултат:

Изтеглете допълнения към урока:Изтеглете от Yandex.Disk

Категория: