Индустрията за красота се развива бързо и е една от най-конкурентните. Това се дължи на повишеното търсене на услуги, желанието на жените винаги да изглеждат добре поддържани и привлекателни. За да се откроите от конкуренцията и да превърнете своя салон за нокти в печеливш бизнес, е важно да използвате различни инструменти за промоция. Най-простите и удобни визитки са майсторите по маникюр и педикюр.Поръчай визитка.

Визитките в бизнеса с нокти помагат за привличането на нови посетители и формирането на база от редовни клиенти. Благодарение на тях можете да рекламирате себе си като специалист, а вашия салон за нокти - като място, където се предоставят професионални услуги за нокти.

Характеристики на визитките в ноктопластиката

Визитката на майстор по маникюр и педикюр не е просто красива снимка с информация за салона, име на специалист и начини за контакт. Тя помага на бизнеса да расте и разширява своята клиентска база.

По-специално, визитката на майстора на ноктите изпълнява следните функции:

 • позволява да покажете, че се интересувате от по-нататъшна работа с клиента след завършения маникюр
 • отразява личността и ценностите на маникюрното студио, начина на обслужване
 • помага да напомните на съществуващи клиенти за себе си или да направите мини-презентация за нови
 • обяснява какво правите и какви услуги предоставяте
 • поради своята компактност се раздават лесно (може да ги оставите на рецепцията, да ги хвърлите в пощенската кутия, да ги раздадете на хората на улицата или в мола).

Визитката е бюджетен начин за реклама, за разлика от другите видове маркетингови печатни материали. С негова помощ можете да подчертаете представителността и статуса на салона, професионализма на маникюриста, както и да предадете основното послание на марката.

Видео за правилата и грешките в дизайна при създаване на визитни картички за майстор на маникюр и педикюр:

Предимството на визитните картички е, че не е нужно да ги давате лично на тези, които са целевата аудитория, но можете например да ги раздадете на редовните си клиенти и да ги помолите да ги предадат на техните приятели или роднини. Друг добър вариант е да се договорите с фитнес центрове, студиа за танци, фризьори, така че те да подредят визитки за покани за маникюр.

Какво трябва да пише на визитката на майстора на маникюр и педикюр

Добрата визитна картичка за маникюрист е комбинация от закачлив кратък текст и стилен дизайн. Не е необходимо да описвате всичките си услуги, достатъчно е да посочите основните области на работа и ползите за аудиторията. Можете също така да добавите закачлив слоган. Ако искате да добавите още интересна информация, поставете QR код на картата, който ще се преведе на уебсайт, блог или страници в социалните мрежи.

Каква информация да поставите на визитката:

 • име на студио за нокти или име на специалист
 • всички контакти, които могат да се използват за връзка с майстора
 • услуги
 • направление на дейност (ако не става ясно от името)
 • лого и слоган (ако има)
 • карта
 • предимства за студио
 • линкове към социални мрежи или сайт, където можете да видите работата
 • фоново изображение в корпоративни цветове.

Също така, ако провеждате промоция, предоставяйте отстъпки за определени услуги или по конкретен повод (в чест на рожден ден всяка 10-та сесия е безплатна, минус 10% за педикюр, ако доведете приятел и т.н. ), трябва да го покажете на визитна картичка. Тази информация може да бъде поставена на гърба или криптирана в qar код.

Визитката може да бъде както едностранна, така и двустранна.В първия случай, разбира се, ще се побере по-малко информация, но тогава всичко ще изглежда сбито, точно и без хаос. Но ако има нужда да уточните повече, използвайте и двете страни, но не забравяйте, че те трябва да бъдат декорирани хармонично, в същия стил.

Как да създадем визитна картичка за майстор по маникюр и педикюр

За да създадете визитна картичка, можете да използвате готови шаблони, които можете да изтеглите по-долу на тази страница. Такова решение е просто и достъпно, тъй като е възможно да изберете най-подходящото оформление и да го коригирате в съответствие с вашите задачи (промяна на текст, цвят, отделни графични елементи). В същото време няма да видите оригиналност. Това означава, че такава визитка може да стане една от хиляда, незапомняща се и не закачлива.

Добра алтернатива на готовите шаблони е визитка на маникюрист по поръчка. Дизайнерите изучават пазара, оценяват дизайнерските характеристики на картите на основните конкуренти, разработват концепция, избират стил, който отразява спецификата на дейността, и създават няколко оформления, от които да избирате (според договора).Визитката ще бъде проектирана в съответствие с корпоративния стил или, при липса на такъв, като се вземат предвид нуждите на целевата аудитория и желанията на клиента.

Когато създавате дизайн на визитна картичка за маникюр, следвайте тези правила:

 • стандартни параметри на визитка - 90х50 мм (има и евро формат - 86х54 см)
 • името на фирмата и/или името на капитана трябва да присъства на визитката
 • не публикувайте снимки на други хора
 • семпъл спокоен дизайн без снимки е разрешен
 • комуникационните методи могат да бъдат кодирани в QR код
 • едната страна на картата може да се остави празна, за да може клиентът да маркира за себе си там
 • по-добре е да използвате не повече от три нюанса и 1-2 шрифта, за да избегнете натиск
 • трябва да се остави 2-5 mm празно от среза и не поставяйте важна информация по краищата, защото отпечатъкът може да се измести с 0,05-1,5 mm
 • препоръчително е да използвате изображения с резолюция най-малко 300 dpi
 • трябва да проверите визитката преди печат за правилното изобразяване на елементите и четивността на текста.

При изработката на визитки се използват съвременни технологии и различни материали (хартия, картон, пластмаса, кожа, дърво). За да постигнете желания ефект, трябва да изберете правилния материал и да използвате интересни техники. Например стандартният дигитален или офсетов печат е подходящ за обикновени визитни картички, ситопечатът може да се използва за създаване на обем и приятна текстура, щамповането може да се използва за подчертаване на някои елементи или текст, а щанцоването си струва да опитате за необичайни визитни картички с интерактивни компоненти.

С правилната комбинация от дизайн, материал и технология ще получите ефектна визитка за маникюр, която ще привлече вниманието на публиката, ще се открои от конкурентите и ще отразява естеството на бизнеса.

Цветове, стилове и форми за дизайн на визитни картички за ноктопластика

Дизайнът на визитна картичка на майстор по маникюр играе важна роля за оформянето на впечатлението и популяризирането на услугите. Тъй като хората са по-склонни да обърнат внимание на визуално изображение, отколкото на текст, когато се срещат за първи път с компания, важно е да се разработи дизайн, който да привлече вниманието, да предизвика приятни емоции и интерес.

В същото време визитната картичка може да бъде както монофонична, така и контрастна или многоцветна, ако това подчертава естеството и спецификата на дейността. И самият дизайн ще бъде успешен, както сбит, спокоен, така и сложен, с игра на текст, нестандартни елементи или шарка.

Основното в дизайна е да се придържате към правилото за хармония или да постигнете целта. Тоест, ако задачата е да изненадате или да организирате провокация, трябва да забравите за обичайните трикове, вместо това да използвате творчески подход (хумор, неочаквани герои и сюжети, отровни цветове и др.).д.).

При разработването на дизайн се обръща специално внимание на стиловете, нюансите, шрифтовете и формите. Именно с тяхна помощ можете да достигнете до аудиторията, да отразите спецификата на дейността, да формирате имиджа, от който се нуждаете.

Стилове на визитни картички на маникюрист:

 • Classic - осигурява яснота, контраст, наситеност на нюанси. Визитните картички, направени в този стил, изглеждат строго и елегантно. Но те не са подходящи за всички салони, а само за тези, които искат да подчертаят високия статус или придържането към традициите.
 • Минимализъм - винаги актуален стил. Позволява ви да създадете сбит атрактивен дизайн с помощта на малък брой детайли и минимум декор. Основните елементи са прости форми, меки или контрастни цветове, безсерифни шрифтове.
 • Типография - ударението е върху текста. С помощта на форми, шрифтове и нюанси се засилва семантичното натоварване и се подобрява възприемането на информацията. Добър вариант е да използвате големи удебелени шрифтове.
 • Геометрия са различни абстрактни геометрични фигури, прости линии, които предават основното послание, свързват се с яснота и професионализъм.
 • Гръндж - ви позволява да създадете специално настроение с помощта на петна, размазани щрихи, разпръснати капки, надрасквания, небрежни букви.
 • Кич - стил, който балансира на ръба на емоционалността, иронията и вулгарността. Предназначен за женска аудитория и основната му цел е да привлече вниманието, да предизвика реакция.
 • Modernism - многоцветни, прости форми и фигури са добре дошли. Тук няма снимки и изображения, а основната роля е дадена на цвета.

Интелигентни елементи като QR код могат да бъдат добавени към визитна картичка, за да спестите място на картата, да предоставите повече информация за услугите и бързо да запазите вашите контакти или интерактивни детайли, за да събудите любопитството на потребителите (например пъзел, конструктор, плъзгащ се фрагмент, трансформатор).

Що се отнася до изображенията, стандартът е да публикувате снимка на нокти или салон. За да се откъснете от шаблоните, трябва да използвате различни тенденции в дизайна на визитни картички, които отговарят на темата и идеята (разговорна картичка с поздрав / обръщение към публиката вместо информация за услугите, цветни ръбове за контраст, автограф, негатив пространство и т.н. ).

Дизайнът на визитна картичка трябва да съдържа елементи на корпоративна идентичност, за да създаде разпознаваем образ.

Можете също така да поставите изображение от главната страница на сайта на фона или да направите визитна картичка, която да отговаря на стила на вашия акаунт в социалните мрежи. Това ще предизвика асоциации с вас като майстор или вашия салон и ще повиши доверието на публиката. В този случай картината трябва да бъде размазана, за да не привлича вниманието върху себе си.

Когато избирате цвета на визитната картичка, ако няма фирмен стил, трябва да вземете предвид нуждите и очакванията на целевата аудитория, както и да се съсредоточите върху какво впечатление искате да направите върху него.В крайна сметка всеки нюанс се възприема по различен начин и има свое собствено значение. Например бялото се свързва с чистота, златното символизира лукса, черното отразява сдържаност и благородство, червеното говори за страст, огън, желание за развитие, а зеленото се отнася за свежест, младост, естественост.

Когато избирате формата на визитна картичка, имайте предвид, че стандартът е правоъгълник. Повечето от тези визитки. Но ако искате да се откроите и да бъдете запомнени и в същото време не се страхувате от експерименти, използвайте въображението си и издайте карти в необичаен формат. Това може да бъде визитна картичка под формата на лак за нокти, трансформатор, който се превръща в пила за нокти или полиращ баф, карта с интерактивни елементи, изрезки за нокти, под формата на други геометрични фигури, например квадрат или триъгълник с „отхапани” ръбове и т.н.

Когато създавате визитка за маникюрист, не забравяйте, че зад качествения дизайн винаги стои уникална концепция, идея, определена история.Ако това не е така, тогава дизайнът ще бъде или прост и банален, или хаотичен, не закачлив. Ето защо, когато разработвате визитна картичка, е важно не просто да комбинирате два цвята, да изберете шрифт и да поставите снимка с нокти, но да помислите дали тя ще отразява състоянието и характеристиките на салона, какво впечатление ще направи публиката.

Печат на визитки за маникюр: съвременни технологии и материали

Печатните технологии и материалите, използвани при изработката на визитките също са много важни. В крайна сметка те влияят на тяхната тактилна и визуална привлекателност, цялостното впечатление и емоции.

При печат на визитки се използват следните съвременни технологии:

 • дигитален печат се извършва върху твърд, но гладък картон с плътност до 300 g/m2 от графични файлове
 • офсетният печат се прилага върху хартия от специална печатна форма и е подходящ, ако планирате бързо да отпечатате повече от 2000 копия
 • ситопечатът или ситопечатът ви позволява да нанесете шаблон не само върху картон, но и върху плат, пластмаса с термичен повдигач, за да получите обемно, текстурно приятно и визуално скъпо изображение
 • щамповането се използва за създаване на триизмерни букви и рисунки
 • преге - екструдиране на различни елементи от визитка върху картон чрез сложен печат, който се комбинира с други методи - щамповане с фолио и ситопечат
 • Ламинирането прави обикновената хартия устойчива на външни повреди
 • селективното UV лакиране се нанася върху определени части от визитката, например върху логото, името и е ярък акцент, благодарение на който картичката се оказва интересна и запомняща се
 • 3D лакът ви позволява да правите букви или елементи от изображение триизмерни и лъскави, които са приятни на допир и привличат окото
 • soft touch е ламинирана визитна картичка, покрита със специален филм, който на допир наподобява кадифе, листенца от роза или латекс
 • фолирането е подходящо за хартия с покритие за подчертаване на надписи върху визитка или дизайн с различни нюанси и нива на блясък
 • двуточковото лакиране е хибриден метод за печат, при който се нанасят както лъскави, така и матови лакове, за да се подчертаят малки елементи от дизайна, например, за да се създаде ефект на портокалова кора, пясък, тънък цвят.

Има различни материали за изработка на визитки за майстора на ноктите, в допълнение към картона с покритие. Например, пластмасовите карти са устойчиви на влага, абразия, позволяват използването на прозрачен материал, дървените изглеждат оригинални и текстурирани, кожените карти са знак за устойчивост на износване и статус, тъканите създават усещане за мекота и топлина. Но металните визитни картички, въпреки че са подходящи за някои видове дейности, е малко вероятно да бъдат подходящи за реклама на салон за нокти или майстор на ноктите.

Примери за визитни картички за маникюристи и салони за маникюр

За да може вашата визитка да изпълнява функциите си е необходимо тя да привлича вниманието. Намерете вдъхновение в работата на различни дизайнери, проучете конкурентите, за да идентифицирате техните силни и слаби страни.

5 примера за успешни визитки за нокти:

Визитка със система за отстъпки

На гърба на картата можете да поставите кръгчета, в които клиентът да отбележи броя на сесиите. За 10, 15, 20 пъти можете да предоставите отстъпка от 15%, 30%, 50% или друг подарък. По този начин ще насърчите клиентите да използват само вашите услуги.

Цветна игра

Визитка в черно и бяло, която подчертава добре поддържаните ръце с ярък маникюр, като червен лак, ще привлече вниманието и ще остане в паметта.

Допълнителни елементи в композицията

Изображенията на добре поддържани ръце и крака се съчетават добре с флорални аранжировки, пеперуди, птици, изящна дантела и флорални тъкани. Освен това изображенията на ръце на фона на лицето изглеждат добре, а именно устни със същия цвят червило като лак за нокти.

Приспособяване към темперамента на публиката

Има смисъл да се създават вариации на визитни картички за клиенти, които предпочитат фин и по-неутрален маникюр, както и за тези, които търсят артистичен дизайн на ноктите. Можете да увеличите степента, като изобразите остри нокти на визитна картичка, които пробиват плат, хартия или кожа.

Полезна визитка

За да увеличите шансовете си да получите визитка за постоянно, направете я полезна. За да направите това, можете да използвате втората страна и да поставите върху нея календар или палитра от лакове, да покажете различни форми на нокътните плочи с резба, така че клиентът да може да замени пръста си.

Друга черта на визитката на майстора по маникюр и педикюр е индивидуалността. Покажете вашия характер, ценности или уникална характеристика на салон за нокти, която липсва на вашите конкуренти. Тогава можете да се откроите от техния произход, да бъдете запомнени по-бързо, да привлечете нови клиенти и да задържите съществуващите.

Красиви шаблони за визитки за маникюр и педикюр

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Изтегляне на шаблон

Красиви картинки за фон на визитка на майстор на маникюр

Къде да поръчам визитки за маникюрист или салон за нокти

Ако имате нужда от визитка за майстор по маникюр и педикюр или салон за нокти, за да изразите услугите си по ярък и оригинален начин, използвайте квалифицираната помощ на доказани дизайнери на визитки. Специалистите ще създадат за вас такава визитна картичка, която ще отразява благоприятно вашите черти, ще привлича вниманието и ще формира положителен имидж.

За да получите съвет, да изясните цената на дизайна и да поръчате визитка на майстор на маникюр, следвайте връзката и пишете на няколко изпълнители, за да изберете правилния дизайнер.

Категория: