В този урок ще пресъздадем много красив ефект, който всеки от вас е виждал в магазините за електроника, където най-новите филми или видеоигри се показват на модерни големи HDTV екрани. Ще направим илюзията, че човек или предмет изскача от екрана!

За да създадем този ефект, имаме нужда от снимка на телевизор, компютърен монитор или нещо подобно (търсенето в Google ще ви даде много опции). Освен това се нуждаете от снимка на човека или предмета, който ще изскочи от екрана.

Ще използвам Photoshop CS6 за този урок, но всяка последна версия на Photoshop ще работи.

Забележка. В този урок ще използваме ефекта на поставяне на снимка в определена област на друга снимка, така че преди да започнете, препоръчвам да прочетете статията „Как да поставите едно изображение в определена област на друга“.

Ето резултата, който ще получим в резултат на нашата работа:

Избор на екран

Отворете изображението на телевизор, монитор или друго подобно устройство.

Ето изображението, което ще използвам:

Трябва да изберем самия екран, тъй като това е областта, в която ще поставим втората снимка. Изображението на телевизионния екран е ограничено до четири прави страни. следователно инструментът Polygonal Lasso е най-добрият за създаване на селекция. Изберете го в лентата с инструменти:

След това с избрания инструмент щракнете последователно с мишката във всеки ъгъл на екрана и за да затворите селекцията, щракнете отново в ъгъла, от който сте започнали:

Вмъкване на снимка с обект в екрана

Отворете снимка във Photoshop, която по-късно ще бъде поставена в екрана. Ето снимката, която ще използвам:

Натиснете Ctrl+A на клавиатурата, за да изберете бързо цялото изображение и около него ще се появи контур за избор. След това натиснете Ctrl+C, за да копирате изображението в клипборда.

Щракнете върху документа на екрана. След това отидете в раздела на главното меню "Редактиране" (Edit) и отидете на елемента Paste Special ->Paste in (Paste Special ->Paste Into)

Забележка. Ако използвате Photoshop CS4 или по-ранна версия, просто отидете на раздела Редактиране ->Поставяне в.

Photoshop ще вмъкне втората снимка директно в телевизионния екран:

Ако сега погледнем в панела със слоеве, ще видим, че Photoshop е добавил втората снимка към нов слой над телевизионното изображение на фоновия слой. Също така можем да видим, че Photoshop използва нашия път за избор, за да създаде маска на слоя за изображението на джет ски, така че то се вижда само вътре в телевизионния екран, въпреки че действителният размер на изображението е по-голям от площта на телевизионния екран. Бялата зона във визуализацията на миниатюрата на маската на слоя представлява областта вътре в прозореца на документа, където се преглежда изображението, докато черната област около бялото скрива изображението от изглед:

Изключете маската на слоя и намалете непрозрачността на слоя с обекта

Сега, за да изчезне елементът от екрана, трябва да извършим подготвителна работа.

Задържайки клавиша Shift, щракнете директно върху миниизображението на маската в панела със слоеве, това действие ще доведе до изключване на маската, върху миниатюрата на маската ще се появи червен кръст и участъци от изображението на джет ски, които преди са били скрити от маската ще се появи в прозореца на работния документ. След това намалете непрозрачността на горния слой до 60%. Ето как изглежда панелът със слоеве сега:

А ето как изглежда работният документ:

Преоразмерете и позиционирайте изображението с помощта на Free Transform

Натиснете Ctrl+T, за да активирате инструмента за свободна трансформация и след това променете изображението според нуждите. така че части от него да стърчат от екрана. Когато сте готови, натиснете Enter, за да приемете промените и да излезете от инструмента. Получих го така, човешка глава и нос на мотоциклет стърчат от екрана:

Изберете области, които ще надхвърлят част от екрана

Използвайте подходящите инструменти за избор (Lasso Tool, Pen Tool и т.н.), за да изберете областта(ите) от изображението, която ще се простира извън екрана. Както казах, имам човешка глава и нос на джет ски, стърчащи от екрана, така че ще ги подчертая. В този случай няма нужда да избирате всичко, т.к това, което е вътре в екрана, вече е включено в маската на слоя. Трябва само да изберем областите извън екрана. Когато сте готови, около тях трябва да има контур за избор, погледнете внимателно какво имам:

Когато сте готови, включете маската на слоя и задайте непрозрачността на 100% и само очертанията ще останат от избраните обекти:

Попълнете контурите на селекцията с бяло в маската на слоя

За да направите избраните области видими, запълнете маската на слоя върху тези области с бяло. За да направите това, първо щракнете върху маската на слоя. така че около него да се появи рамка, след което натиснете последователно клавишите D и Alt + Delete. Маската на слоя сега изглежда така:

И изображението е готово:

Това е.

Забележка. Първоначално телевизорът беше на бял фон, но за да подобря ефекта, замених белия цвят на фона със светло сив фон на моя сайт.

Категория: