Днес искам да говоря за един прост метод за получаване на ефекта на неонова светлина - лого, състоящо се от светещи неонови тръби.

Методът за получаване на ефекта е доста прост и се състои в добавяне на стилове на слоя към изображението, ще имаме общо два слоя - фона и слоя с обекта, към който ще се приложи ефектът, в моя случай, че обектът е просто абстрактно лого. Техниката ще помогне на начинаещите потребители на Photoshop да разберат принципите на работа със стилове на слоеве.

Да, искам да обърна внимание на факта, че обектът трябва да се състои от линии, така че спрямо размерите на обекта дебелината на линиите да е подобна на дебелината на неоновите тръби. Когато прилагате стилове на слоя, размерите на целевия обект (в нашия случай дебелината на линиите - "неонови тръби" ) са важни! Тонът на фона също е много важен, т.к ако фонът е твърде светъл или твърде тъмен, ефектите, създадени от някои стилове на слоеве, няма да бъдат показани.

За по-добро разбиране на метода, на връзката в долната част на страницата можете да изтеглите готовия PSD файл, базиран на материалите на статията.

Ето какво получих в резултат:

Крайният резултат от създаването на ефект на неоново сияние във Photoshop.

Да започваме. Създайте нов файл във Photoshop 3000 на 3000 пиксела, фонът е бял. Нека преобразуваме фоновия слой в нормален (нарекох преименувания слой "фон" , как да направите това е описано в тази статия.Създаваме нов слой, върху който рисуваме (или копираме готовото) лого или нещо друго, основното, както споменах по-горе, е, че полученият обект се състои от сравнително тънки линии. Нарисувах това "лого" , което също показва панела със слоеве на документи:

Документ, състоящ се от два слоя: лого на прозрачен фон и слой под него за създаване на фон.

Да направим фона. Добавете стил на слоя Gradient Overlay към слоя "background" . Както споменах по-горе, цветовете и тонът на фона са много важни тук. те ще определят нивото на реализъм на вашия дизайн. Не може да бъде прекалено тъмен или светъл, защото много ефекти няма да работят, например при светъл фон режимът на смесване Color Dodge ще загуби целевите пиксели. Въз основа на това, за градиента ще използвам цветовете 285a82 (средно светло синьо) и 151515 (тъмно сиво). Опциите за стил на слоя Gradient Overlay са показани по-долу:

Опции за стил на слой с градиентно наслагване

В резултат фоновият слой трябва да изглежда така:

Слоят, съдържащ фона за неоновия ефект.

Сега нека поработим върху слоя с логото. Всъщност всичко, което трябва да направим, е да дадем на слоя няколко стила на слоя с определени параметри. Това е:

  • Скосяване и щамповане
  • Вътрешна сянка
  • Вътрешен блясък; (Вътрешен блясък)
  • Цветно наслагване
  • Външен блясък
  • Падаща сянка
  • и друга падаща сянка

Ще покажа настройките за стил на слоя в екранните снимки по-долу или можете да ги видите в PSD документа, който можете да изтеглите от връзката в долната част на страницата. Превод на режимите на смесване (те се използват в стилове на слоеве) на тази страница.

След като приложите всички стилове на слоя, ако сте направили всичко както трябва, вашият документ трябва да изглежда подобно на моя краен резултат:

Крайният резултат след прилагане на всички стилове на слоя.

И така ще изглежда ефектът на по-тъмен фон с плътен тъмносив цвят 2d2d2d, параметрите на стиловете на слоя с логото остават непроменени:

Променете цвета на фона от синьо-сив градиент на плътно тъмно сиво.

Изтеглете PSD файла въз основа на резултатите от урока:Изтеглете от Yandex Disk

Категория: