Има много начини в интернет да превърнете снимка в рисунка с молив. И трябва да кажа, че повечето са подходящи за една единствена снимка. Тук ще се опитам да говоря за един универсален метод, който не изисква специални умения и не отнема много време.

Ето как трябва да изглежда резултатът:

Photoshop може да прави всичко, но някои неща са по-удобни за правене с добавки или програми на трети страни. Просто поради причината, че във Photoshop трябва да изберете настройките, а в специален софтуер той е затворен за необходимите настройки, всъщност той е създаден за тях.

Вижте други начини за създаване на рисунка от снимка:
Как да направите рисунка от снимка
Как да направите рисунка от снимка с текстура на платно
Създаване на действие (операция) Photoshop - рисуване от снимка Рисуване с молив от пейзажна снимка

Затова вярвам, че за да разрешите проблема с конвертирането на снимка в рисунка, е по-добре да използвате прекрасната безплатна програма Foto Sketcher, можете да я изтеглите в материала Рисуване с молив от снимка. FotoSketcher

Инсталирайте и стартирайте програмата FotoSketcher. Отваряме чертежа. Това може да стане от главното меню на програмата File ->Open a Picture или по-лесно, просто плъзнете и пуснете файл от стандартния Windows Explorer в полето на програмата.

След това натиснете клавиша F9, отваря се прозорецът за модификации на изходното изображение. Тези настройки не е необходимо да се докосват, можете само да промените стойността на размазване / изостряне (размазване / острота) с минус едно.Ако настройките ви устройват, щракнете върху бутона Прилагане на промените.

Ако промените решението си, винаги можете да щракнете върху бутона Rezet values или щракнете върху раздела Edit->Undo (или натиснете Ctrl+Z). Сега нека започнем да обработваме снимката. Натиснете клавиша F10 или щракнете върху Редактиране->Параметри на чертежа. Отваря се прозорецът Drawing Parameters, в който всъщност трябва да се направят всички промени.

Първият (по подразбиране) в реда за избор на стил на рисуване е стилът на скица с молив. Да го оставим. След това правим стойностите на параметрите за промяна, както на снимката по-горе, не забравяйте да поставите отметка в квадратчето Омекотяване на ръбовете (Омекотяване на ръбовете). Всъщност рисунката е готова. Остава да кликнете върху бутона Draw и да запазите. Вече нещо, нали?

Сега нека направим рисунка с контурите на портрета. В прозореца „Параметри на рисуване“, в реда „Стил на рисуване“, изберете параметъра „Скица на писалка и мастило 1“, задайте стойностите, както е на фигурата:

Запази. Е, изглежда, че разбрахме програмата FotoSketcher. Сега да преминем към нашия любим Photoshop. Отворете двете получени рисунки с молив. Задайте режима на показване на прозореца. Проверяваме дали режимът на прихващане работи (дали е поставена отметка в View->Anchor) и с инструмента „Преместване“ плъзгаме двата чертежа върху слоя с главния прозорец, така че слоят с контурния чертеж (този, който е направен втори) е над слоя с първата рисунка с молив. Нека се заемем с това. Щракнете върху раздела Избор->Цветова гама, задайте стойността на разсейване на 45, внимателно прокарайте капкомера върху най-тъмната част на картината. Щракнете върху OK, селекцията е генерирана, натиснете Ctrl + Shift + I (инвертиране на избраната област), Изтриване. Сега внимателно изтрийте останалите черни контурни линии около лицето на момичето. Трябва да изглежда така (снимката в сайта показва бял фон, всъщност фонът не е бял, а прозрачен, във Photoshop се обозначава със сиво-бели пулове):

Сега запълнете този слой до 20% и режим на смесване към Linear Burner. Изберете двата слоя с рисунка с молив, натиснете Ctrl + E. И двата избрани слоя се обединяват в един.

Категория: