DDS файловете са популярен формат за съхранение на текстури на видеоигри. Те могат да се използват за различни проекти и цели, понякога дори за създаване на нещо ново или просто като допълнителни обекти в дигиталното изкуство.

Добавката DDS на Nvidia за Photoshop ви позволява да експортирате текстури, да създавате и да работите с файлове по различни начини.

Как работи разширението DDS за Photoshop

Добавката позволява на потребителите да създават силно компресирани текстурни файлове, които остават малки както на диск, така и в RAM, използвайкиNvidia Texture Tools 3.0технология за компресиране с ускорениеCuda .

Модулът за експортиране комбинира четири инструмента за текстури в един плъгин на Photoshop, включително гъвкава и мощна поддръжка за кубични карти,MIP-карти, нормални карти, прозрачност и над 130 формата за импортиране. Нов панел за предварителен преглед на компресията ви позволява да видите как вашето изображение ще бъде компресирано в реално време, без да е необходимо да записвате на диска.

Този плъгин е невероятен, защото може да компресира текстури до една трета от оригиналния им размер, като същевременно поддържа отлично качество. Поддържат сеBC6заHDRтекстури,BC7за висококачествена компресия иASTCза мащабируема компресия наTegra Gpus

За кого е този плъгин

Добавката е предназначена за художници и графични инженери, които искат да спестят място за текстури и да намалят размера на своите творения. Например, разработчиците на игри могат да използват плъгина, за да намалят размера на игрите, които създават, или разработчиците на реалистично изобразяване и създаване на цифрово съдържание могат да го използват, за да приспособят текстури с по-висока разделителна способност в паметта.

Функции на плъгина

Този плъгин предоставя възможност за създаване на кубични карти от 2D изображения. Той също така предлага персонализирани опции за трансформация на координатна система, генериране на mipmap и обработка на алфа канал. Също така поддържа експортиране на изображения с прозрачност.

Изтеглете DDS плъгин

Можете да изтеглите плъгина от уебсайта на Nvidia, но трябва да се регистрирате като разработчик, за да го направите. Разширението е безплатно.

Изтегли

Как да инсталирате DDS Plugin

За да изтеглите и инсталирате плъгина, първо разархивирайте архива и след това стартирайте .exe файла. Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите инсталацията.

Видео за инсталиране на DDS плъгин на Adobe Photoshope CS6:

Категория: