Този прост безплатен плъгин улеснява създаването на диптих (комбинирано изображение от две снимки), триптих (от три снимки) и комбиниране на композиция от повече изображения във Photoshop.

Трябва само да изберете местоположението на снимките, броя на редовете и колоните или да създадете свое собствено оформление и приставката Tych Panel 2 ще комбинира необходимия брой снимки в една композиция.

Забележка. За да разберете по-добре как работи плъгина, вижте видео урока, който показва практическото му приложение.

Отличителна черта е, че при създаването на колаж плъгинът използва интелигентни обекти и маски на слоеве, т.е. прилаганедеструктивно (недеструктивно) редактиране.

В Tych Panel 2 можете да изрязвате повторно снимки, да променяте тяхната ширина и височина, да задавате цвят на фона и да закръгляте ъглите на снимките.

Примери за колажи, направени от отделни снимки и направени с този плъгин:

И това, разбира се, е само малка част от възможностите, които Tych Panel 2 ви предоставя.

Забележка. Гледайте видеоклипа за приставката тук

Инсталиране на приставка

Първо, трябва да изтеглите файлаtychpanel.zxpили от връзките в долната част на тази страница, или от официалната страница на плъгина.

Важна забележка! Плъгинът е подходящ за версии на Photoshop, започващи от CS4, за да го инсталирате се нуждаете от програмата Adobe Extension Manager, която е налична в инсталационния комплект на версии CS4-CS6, а e версиите на CC (Creative Cloud) не са в разширението Стартов пакет за мениджър, така че тази програма трябва да се изтегли отделно от официалните страници на Adobe (файловеAdobeExtensionManager_CC_LS20.exeиAdobeExtensionManager_CC_LS20.7z), или чрез връзките в долната част на тази страница.

След като изтеглите файлаtychpanel.zxp, просто щракнете двукратно върху него (преди това затворете Photoshop, ако е бил отворен), диалоговият прозорец на Adobe Extension Manager ще се отвори, където щракнете върху бутона "Приемам" , след което може да се отвори прозорец с въпрос дали искате да инсталирате неподписано разширение, където трябва да се съгласите:

След това инсталацията ще започне, накрая ще видите следния прозорец:

Това означава, че инсталацията е завършена, можете да затворите Adobe Extension Manager.

Старт на приставката

Отворете панела с плъгини през Window ->Extensions ->Tych Panel (Window ->Extensions ->Tych Panel):

Ето как изглежда панелът, просто и просто:

Когато натиснете един от бутоните отгоре, отляво, отдясно или отдолу, плъгинът "вмъква" изображението към вече отворените съответно отгоре, отляво, отдясно или отдолу.

Освен това панелът има бутон "Опции" , като щракнете върху който стигате до панела с настройки:

Къде:
Разстояние между изображенията - количеството пространство между снимките в пиксели Цвят на фона - цветът на това пространство

Преоразмеряване, за да се побере - намалете размера на готовия документ с:

  • Ширина - ширина
  • Височина - Височина
  • Не преоразмерявайте

Целева височина (ширина) - определената височина (ширина) на готовия документ, не е активна, когато е активирана опцията Не преоразмерявай.

Размер на рамката - ширина на рамката Цвят на рамката - цвят на рамката

Радиус на ъгъла - радиус на върха в пиксели Приложи само към външната рамка - когато е отметнато, радиусът на върха се създава във върховете на целия документ, когато отметката не е отметната, радиусът се създава върху всяка отделна снимка.

Compositfig
Композит с активен документКогато добавяте редове и колони, поддържайте

  • Ширина - ширина
  • Височина - височина
  • Нищо

Изтеглете плъгина Tych Panel 2:Изтеглете от Yandex Disk

Категория: