С помощта на безплатния плъгин Pictura можем да търсим и изтегляме изображения директно от интерфейса на Photoshop, а зареждането на изображение в документ на Photoshop отнема само едно кликване!

Вие можете да изтеглите приставката на официалната страница на приставката. Този файл еpictura-1.0.0.exe, плъгинът се инсталира чрез двукратно щракване върху файла.

Добавката е съвместима с Photoshop CS5 и по-стари версии.

Ето как изглежда интерфейсът на плъгина:

Добавката Pictura ви позволява да търсите изображения в ресурса Flickr директно от интерфейса на Photoshop и да зареждате намерените изображения в документ с едно щракване на мишката. Освен това е възможно да търсене на изображения, като се вземе предвид лицензът за използване,

Инсталиране и стартиране на плъгина

Както посочих по-горе, плъгинът е файлpictura-1.0.0.exe, инсталирането става чрез двукратно щракване върху файла, плъгинът се инсталира като редовна програма.

Можете да отворите плъгина през Window ->Extensions ->pictura (Window ->Extensions ->pictura)

Работа с плъгина

Когато стартирате приставката за първи път, трябва да щракнете върху бутона „Влезте с вашия изходен акаунт“ в долната част на диалоговия прозорец:

Предполага се, че трябва да се регистрирате в ресурса Flickr, но аз не се регистрирах никъде, всичко работи за мен.

След като щракнете върху бутона в интернет браузъра на вашия компютър, ще се отвори страница, където щракнете върху бутона „Упълномощаване на приложение“:

Ще се отвори следващия прозорец, където ще пише, че всичко е наред и отидете на Photoshop:

След това можете да започнете да търсите и изтегляте изображения.

За да търсите, въведете ключовите думи в лентата за търсене и натиснете Enter. Изборът на изображение става чрез превъртане с колелцето на мишката и натискане на бутоните със стрелки. След като намерите желаната снимка, просто кликнете върху нея с мишката.

Ако в момента нямате отворен документ, картината ще се зареди в пълен размер като фонов слой.

Ако в момента на зареждане имате активен документ на Photoshop, тогава картината ще бъде заредена над активния слой като интелигентен обект с име "temp" :

Категория: