По подразбиране Photoshop CS6 и CC, както и по-ранните версии, не отварят и записват файлове във формат на иконата на Windows (ICO формат).
Добавката ще ни помогне да се справим с този недостатъкICOFormat, с който Photoshop ще може както да отваря, така и да редактира и записва файлове в ICO формат.

Важна забележка! Photoshop не записва файлове, по-големи от 256 пиксела в този формат.

Този ICOFormat плъгин, който можете да изтеглите от връзките в долната част на страницата, е подходящ за Photoshop CS6 и CC версии, за по-ранни версии можете да изтеглите плъгина тук.

За да инсталирате плъгина, трябва да поставите файла ICOFormat.8bi или ICOFormat64.8bi в папката
C:Program Files (x86)AdobeAdobe Photoshop CCPplug-ins или
C :Програмни файлове AdobeAdobe Photoshop CC (64 бита)Добавки съответно за 64-битови системи и за 32-битови системи в папката C:Програмни файловеAdobeAdobe Photoshop CCP-добавки.

Всъщност тук инсталацията приключва. ИнсталирахICOFormat и го тествах на моя Photoshop CCx64, Windows 7, екранни снимки от него.

Сега, когато записвате файл, нов ред ICO (икона на Windows)(.ICO) ще се появи в списъка за избор на тип файл:

Забележка. Плъгинът има малък поправим бъг. При записване, както се вижда на фигурата по-горе, в реда с името на файла, който се записва, след разширението .ico се появява дясна скоба, просто трябва да я изтриете.

Освен това сега можем да отворим ICO файла във Photoshop за редактиране. За да направите това, просто щракнете върху Файл ->Отвори, изберете папката с икони, поставете звездичка () в реда „Име на файл“, натиснете Enter, файловете ще се покажат и изберете този, от който се нуждаете:

Изтегляне:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: