Безплатен плъгинГенератор на безшевни текстури е доста прост, но спестява много време при създаване на безшевни текстури.

Генераторът на безшевни текстури използва алгоритми за смесване, за да работи, при които яснотата, цветът и контрастът остават непроменени.

Можете да изтеглите приставката безплатно, като използвате връзките в долната част на тази страница.

Destination: плъгинът генерира безпроблемни текстури от вашата проба само с едно кликване.

Генератор на безшевни текстуриПредлага се като плъгин за Photoshop CC-2014. Предлага се като действие за Photoshop CS3+.

Можете да отворите плъгина във Photoshop чрез Window ->Extensions ->Seamless Textures-Generator (Window ->Extensions ->Seamless Textures-Generator).

Ето как изглежда панелът на плъгина:

Интерфейс

Интерфейсът е доста прост и интуитивен, състоящ се само от няколко бутона.

Document - натискането на бутона OK създава нов квадратен Photoshop документ - основата за бъдещата текстура. Числата в прозореца за въвеждане отляво задават размера на страната на създадения квадрат в пиксели. Разбира се, можете да използвате всеки друг документ, за да създадете текстурата.

Define Pattern - след създаването, текстурата ще бъде автоматично дефинирана като шаблон (Pattern) Photoshop и ще бъде достъпна в палитрата "Set Management" в "Patterns" раздел (Мениджър на предварително зададени настройки ->Шаблони), научете повече за шаблоните на Photoshop тук. Можете да използвате получения шаблон за запълване на шаблон, инструмент за щамповане на шаблон, стил на слоя за наслагване на шаблон.

Плочка- текстурата ще бъде създадена въз основа на плочките с помощта на маската

Огледало - създава модел въз основа на огледален образ

Работа с плъгина

За да създадем безпроблемна текстура, имаме нужда от отворен Photoshop документ с равни страни, т.е. квадрат.

Внимание! Изходният документ за създаване на текстуратазадължителнотрябва да е квадрат.

Остава само да натиснете бутонаПлочкаилиОгледалои безшевният модел ще бъде създаден.

Когато опциятаDefine Pattern е активирана, тя вече е дефинирана като шаблон.

Остава да вземете например Pattern Stamp Tool, да изберете създадения шаблон от лентата с опции и да започнете да рисувате.

Инсталиране на приставка

Във версии под Photoshop CC 2014, приставката се инсталира като действие (действие, действие), включен е ATN файлът, как да инсталирате действие във Photoshop е описано подробно тук.

За Photoshop от линията CC, приставката е инсталирана като ZXP разширение, ZXP файлът е включен, инсталирането е описано тук.

Изтегляне на приставка:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: