Layrs Control 2 е безплатен плъгин за Photoshop, който улеснява работата със слоеве.

Плъгинът е подходящ за Photoshop CS6 и по-нова версия.

Можете да изтеглите Layrs Control 2 безплатно от официалната страница на приложението.

Трябва да отидете на страницата, да кликнете върху бутонаИзтеглете безплатно, в следващия прозорец щракнете върху бутонаВЗЕМЕТЕ ГО СЕГА! , ще се отвори прозорец, в който ще трябва да въведете реалния си e-mail. Ще получите имейл с връзка за изтегляне.

Или, което е много по-лесно, можете да изтеглите плъгина безплатно от връзките в долната част на страницата от файловия хостинг.

Ето как изглежда интерфейсът на Layrs Control 2 във Photoshop:

Виждате, че интерфейсът на плъгина има седем бутона, всеки от които стартира своя собствена функция

Функции на плъгина

1. LAYER NAME EDITOR - Редактор за преименуване на слоеве. Лично за мен тази функция е най-важна. Ще говоря повече за редактора на имена на слоеве малко по-късно.

2. ПРЕМАХНЕТЕ НЕИЗПОЛЗВАНИ ЕФЕКТИ- Премахнете неизползваните стилове на слоеве.
Ако имате слоеве в панела със слоеве с деактивирани стилове на слоеве, след това щракнете върху бутонаПРЕМАХНЕТЕ НЕИЗПОЛЗВАНИ ЕФЕКТИтези стилове ще бъдат премахнати. Пример:

3. ИЗВЪРШВАНЕ НА ВСИЧКИ СЛОЕВЕ ЕФЕКТИРастеризира стиловете на слоя, с други думи, стиловете, добавени към слоя, се обединяват със слоя в един слой. Командата може да се прилага както към избрани, така и към всички слоеве от панела със слоеве. Ако към текстовия слой са добавени стилове, тогава самият текстов слой се растерира. Много полезна команда, защото първоначално във Photoshop не можете да обедините стилове на слой със слой в една стъпка.

4. ИЗТРИВАНЕ НА ПРАЗНИ СЛОЕВЕ Позволява ви да изтриете всички празни слоеве в панела със слоеве

5. РАСТРИЗИРАНЕ НА УМНИ ОБЕКТИРастеризиравсички интелигентни обекти в панела със слоеве

6. НАМИРАНЕ НА ПОДОБНИ ФАЙЛОВЕ/ПАПКИ Намира всички слоеве или папки с подобни имена. Например, ако имате слой, наречен „портретни мъже“, избран в панела със слоеве, след като щракнете върху този бутон, всички слоеве или папки, съдържащи думите „портрет“ и/или „мъже“ в имената си, ще бъдат избрани в панел със слоеве.

7. CONVERT TO SMART OBJECT Преобразува всички избрани слоеве в интелигентни обекти

Редактор на име на слой

Сега нека разгледаме по-отблизо първия бутон на приставката -1. РЕДАКТОР НА ИМЕ НА СЛОЕВЕ. След като щракнете върху него, се отваря следният диалогов прозорец:

В горната част има бутони за избор Използване на избрани слоеве и Използване на всички слоеве - използвайте само избрани слоеве и папки за редактиране или всички съществуващи слоеве и папки. Изберете.

След това трябва дазадължително изберете опция! Кликнете върху Prefics, Suffix или който и да е друг!

Други необходими настройки:
Case Insensitive- чувствителност към малки и малки букви. Ако е отметнато, редакторътне ечувствителен към главни и малки букви.
Създаване на моментна снимка - направете моментна снимка. Ако квадратчето за отметка е отметнато, преди да редактирате действията, приставката прави моментна снимка в панела Хронология. Според мен изключително полезно.

Помислете за любимата ми опцияЗамяна. Както подсказва името, с него мога да заменя произволна комбинация от знаци в слоевете със свои. Избираме опцията, в реда Replace въвеждаме знаците за замяна, в реда With - заместващите знаци. Показах пример на снимката:

Други функции на редактора на имена.
PreficsиSuffix, както подсказва името, се използват за добавяне префикс и суфикс към имената на слоевете.

Remove се използва за премахване на един или повече символи в името(имената) от началото, от края или от определена позиция.

Вмъкване същото, само за вмъкване

Преименуване - преименуване. Тази опция преименува всички избрани слоеве с едно и също име.

Инсталиране на приставка

Инсталационният файл на приставката има разширение ZXP и се инсталира чрез безплатното приложение Adobe Extension Manager, можете да научите повече за инсталирането в този пример.

Изтегляне:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: