Приставката 3D Shadow е предназначена да създава 3D сянка от всеки обект - текст, форма и т.н. Освен това, което е много важно, приставката може да създава сянка от всяка избрана област. Интерфейс - многоезичен, вкл. Поддържа се руски език. Състоянието на приставката е безплатно, можете да го изтеглите от връзката в долната част на тази статия.

В резултат на използването на приставката можем да получим подобна картина, между другото , направено е с настройките по подразбиране:

Инсталиране и стартиране на 3D Shadow

Windows XP Стартирайте инсталацията, като щракнете двукратно върху инсталационния файл dshadowsetup.exe, но не забравяйте да зададете инсталационния път в прозореца на инсталатора - C: Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS5Plug -ins3D Shadow, в противен случай плъгинът няма да работи.

Можете да стартирате приставката през раздела на главното меню - Филтър ->Lokas Software ->3D Shadow.

Windows 7Имам инсталиран Windows 7 64bit, приставката не искаше да работи с 64-bit Photoshop, затова го инсталирах в 32-bit Photoshop C : Програмна папка Files (x86)AdobeAdobe Photoshop CS5Plug-ins, въведох този път в прозореца на инсталатора, показан на фигурата по-горе. Или можете да използвате друга опция, без инсталация, за това можете просто да вземете папката с 3D Shadow файловете от архива, който можете да изтеглите от връзката по-долу, и да го инсталирате на C: Program Files (x86) Adobe Adobe Photoshop CS5 плъгини.

Забележка. За Photoshop от линията CS6 и CC е по-подходяща друга версия, която може да бъде изтеглена от втората връзка в долната част на страницата? въпреки че можете да опитате първия вариант.

Добавката се стартира по същия начин, както в първия случай, през менюто "Филтър" . На снимката по-долу показах стартирането в 32-битов Adobe Photoshop CS5, инсталиран на Windows 7 64-битов:

Ръководство за добавка за 3D Shadow

Интерфейсът 3D Shadow поддържа английски по подразбиране, можете да превключите на руски, като натиснете бутона Меню, изберете елемента Език и съответния език в него:

С помощта на плъзгачите можете да регулирате размиването на сянката, непрозрачността, ъгъла на наклон по три оси, както и отместването от първоначалната позиция.
Цветът на сянката може да бъде задайте с помощта на съответния бутон "Цвят" , по подразбиране е черен. Също така, плъгинът има предварително зададени настройки за сянка, можете да ги отворите, като щракнете върху бутона "Схеми" (неуспешен превод, според мен , в оригинала този бутон се нарича Presets). И в същия раздел можете да запазите оригиналните си настройки.

Сянката може да бъде разположена под обекта, но може и да припокрие обекта, ако премахнете отметката от опцията „Сянка извън границите“ (също глупав превод, на английски се казва Outside Only).

Това, което особено ми хареса в този плъгин е, че ви позволява да създавате сянка не само за форма или текст, но и за всяка, дори произволно избрана област. Пример на снимката по-долу:

Изтеглете безплатен плъгин за Photoshop CS5:Изтеглете от Depositfiles.com

За Photoshop CS6 и CC:Изтегляне от Depositfiles.com

Категория: