Въпрос:

Здравейте, как мога да попреча на Photoshop да създава папка с изображения, когато записва за уеб?

Отговор:

Когато записваме за уеб, първо се отваря прозорецът с настройки за запазване, където можем да изберем изходния формат на изображението, качество, линеен размер и т.н.:

След като изберем желаните параметри, натискаме бутона "Запис" и ни се отваря следния прозорец - прозорец за избор на формат за запис. Можете да запазите изображението като

  1. файл с изображение и HTML файл
  2. само файл с изображение
  3. само HTML файл

Папката с изображения се създава в първия случай, когато записвате файл с изображение и HTML файл. За да бъде запазено изображението като изображение, трябва да превключите раздела "Форматиране" в режим "само изображение" , както е показано на снимката по-горе.

За повече информация прочетете статията „Запазване на изображение за уеб във Photoshop“

Въпрос:

Изобщо не използвайте смарт обект, не знам кога да го използвам.

Отговор:

Отговор: Но напразно ))) Смарт обектът е незаменим елемент за редактиране без разрушаване. Не е необходимо само в един случай - ако никога не грешите и никога не ви се е налагало да променяте и усъвършенствате готовата си работа. Тези. Ти си графичен гений.
Най-простият пример. Намаляваме изображението. Ние работим с него. По-късно трябваше да го увеличите до предишния му размер. Увеличаваме.Губим качество. Нищо не може да се направи. Но ако преди първата стъпка, т.е. намаляване, това изображение ще бъде поставено в интелигентен обект, след което качеството ще остане оригинално, когато се увеличи.

Примерът е по-сложен. Пишем текста. Ние го правим красив, за това прилагаме всякакви филтри към текста. Готов. Но тук трябваше да направим промяна в текста, например да променим името. Но вече не е възможно да се направи промяна в текста, т.к Преди да приложите филтъра на Photoshop, текстът трябваше да бъде растеризиран. Сега трябва да пренапишем текста и да приложим отново филтри към него.
текстът все още ще бъде текстов елемент в интелигентния обект. Много добър пример за прилагане на интелигентен обект към тест е тук.

Въпрос:

Момчета, инсталирах шрифтовете и като мина на руски се включва стандартния шрифт и шрифтовете не работят, какъв е проблема? photoshop CS6

Отговор:

На руски се използват кирилски знаци.
Факт е, че английските дизайнери на шрифтове създават латински знаци и не си правят труда да създават кирилски букви. И Photoshop преминава към стандартния шрифт поради факта, че в избрания шрифт просто няма кирилски знаци. Потърсете шрифт, който поддържа кирилица.

Въпрос:

Откъде мога да изтегля филтъра за изобразяване, случайно ли изтрих моя?

Отговор:

Този филтър не може да бъде премахнат случайно. Опитайте да възстановите настройките по подразбиране на Photoshop, на моя уебсайт това е описано подробно, например тук.

Въпрос:

Случайно изтрих панел със слоеве, как мога да го възстановя?

Отговор:

Натиснете F7

Въпрос:

Получавам въпроси като тези през цялото време:

  • Инструментът за печат спря да работи. Какво да правя?
  • " Четка" работи като "Печат" , а "Печат" като "Четка" .
  • Инструментът за ласо не прави избор.

Отговор:

Невъзможно е да се отговори дистанционно на такива въпроси! Ето защо, с такива задръствания, препоръчвам да върнете Photoshop към настройките по подразбиране. Как да го направите е написано тук.

Въпрос:

В Adobe Photoshop CS6 x32 няма ред "Анимация" , защо липсва, кажете ми?

Отговор:

Имате такава линия, просто, започвайки от версия CS6, панелът за анимация във Photoshop се нарича „Времева линия“ (Timeline). Точно като в професионалните видео редактори. Можете да го отворите по същия начин, както в по-ранните версии, чрез Window ->Timeline (Прозорец ->Timeline).

Въпрос:

Какво означава „добавяне на коригиращ слой като изрязваща маска“?

Отговор:

Изрязващата маска във Photoshop засяга само видимите пиксели на основния слой. Прочетете повече за изрязващата маска тук.

Когато става въпрос за коригиращ слой, това означава, че ефектът на слоя се простира само върху долния слой или група слоеве. Има съответната икона в долната част на панела със свойства на коригиращия слой.

За да приложите коригиращ слой като изрязваща маска, трябва да щракнете върху иконата в долната част на панела със свойства на коригиращия слой или, като задържите Alt, в панела на слоевете, щракнете между коригиращия слой и основния слой/група.

В панела със слоеве върху слоя, ако е приложен като изрязваща маска, вляво се появява икона със стрелка.

Фигурата по-долу показва коригиращи слоеве, приложени като изрязващ мак към слоя и към групата:

Във версиите на Photoshop под CS6 иконата на изрязващата маска е различна, но принципът е същият. Фигурата показва панела със свойства на коригиращия слой Яркост / Контраст (Яркост / Контраст) във версии под CS6 и CS6 и по-високи:

Категория: