Говорих подробно за създаването на фотоефект във Photoshop, подобен на генерирания филтър Nashville от Instagram, в предишна статия. Но факт е, че възможностите на Photohop ви позволяват да постигнете същия резултат само с две кликвания на левия бутон на мишката. Просто трябва да създадете Photohop Action според стъпките в статията. И се прави много лесно.

Освен това, на връзката в долната част на страницата можете да изтеглите безплатно файла за действие (atn), базиран на материалите от този урок (без да претендирам за оригиналност, нарекох файлаFilter Instagram.atn), както и файлаaction-nashville.psd, създаден след обработката на снимката с това действие.

Забележка. Официалният руски превод на терминаPhotohop ActionеOperations, преди това се превеждаше катоAction.

И така, отворете снимката във Photoshop. Преди това ви препоръчвам да разгледате по-подробно стъпките за създаване на филтър в статията.

Сега трябва да разрешите записването на транзакции. Първо отворете панела "Операции" чрез елемента от главното меню Прозорец ->Операции (Прозорец ->Действие):

Отваряне на панела с действия във Photoshop.

След това създайте набор от операции, дайте му име (щракване върху бутона, ограден със зелен овал на лентата с действия на фигурата по-долу), създайте самата операция, като дайте име (щракване върху бутона, ограден с кръг с червен овал). Но в момента на правене на екранна снимка в панела ми има два предварително зададени набора -" Операции по подразбиране"и" Зомби", те не са свързани с този урок.

Панел с действия, създаване на набор от операции и действителната операция

Създадох набор, нарекох гоФилтър в Instagram, след това създадох действие, нарекох го" Нашвил", след това най-долу на панела ключът за запис е маркиран в червено, което означава, че записът на операциите е започнал:

Сега да започнем да записваме. За да направите това, трябва да повторите точно стъпките от предишния урок, без никакви допълнителни стъпки, като започнете с точката на преобразуване на фоновия слой в нормален и завършите с добавяне на слой с криви, в който изходната стойност на червения канал е 4, синьото е 14.

Трябва да завършите със седем коригиращи слоя и един най-горен плътен цветен слой, който създадохме първо. По-долу съм дал екранна снимка на панелите за действие и слоевете, как трябва да изглеждат след завършване на всички стъпки. Червеният бутон на лентата с действия все още свети, което показва, че записът все още е в ход.Спрете записа, като натиснете квадратния бутон за спиране на записа/възпроизвеждането, разположен отляво на бутона за стартиране на запис:

Панели с действия и слоеве.

За красота, панелът със слоеве, след това групирах всички коригиращи слоеве и слоя с плътен цвят в една група и зададох цвета за разделите, изобщо не е необходимо да правя това. Просто е по-лесно да сравните оригиналното състояние на снимката с крайното състояние. Крайното състояние се показва, когато видимостта на всички слоеве е включена, а за да видите първоначалното състояние, трябва само да щракнете върху иконата за видимост на групата.

Панел със слоеве.

Ако желаете, можете да запазите набор от операции. За да направите това, щракнете върху бутона, разположен в горния десен ъгъл на панела с операции и в падащия списък щракнете върху реда „Запазване на операциите“. Отваря се прозорец, в който избираме целевата папка, променяме името на файла, ако желаем, и натискаме OK.Запазено файлово разширение - ATN.

Запазете Photoshop действие.

Следвайки връзката по-долу можете да изтеглите следните файлове безплатно:

  • Filter Instagram.atn - операция (Action Photoshop), резултат от този урок
  • original.jpg.webp - оригинална снимка
  • action-nashville.psd- документ на Photoshop след прилагане на операцияFilter Instagram.atn
  • fotoeffekty-instagram-v-photoshop-nashville.psd - документ на Photoshop след прилагане на стъпките в предишната статия.
Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: