В предишната статия разгледахме как да преместваме снимки от един документ в друг във Photoshop, което е абсолютно необходимо умение за наслагване на едно изображение върху друго. Трите метода, описани в този материал, са подходящи за всички версии на Photoshop, включително CS6.

Започвайки с Photoshop CS4, разработчиците на Adobe направиха някои доста големи промени в интерфейса на програмата, включително отваряне на прозорци вTabbed.

Класическите плаващи прозорци на документи, използвани от създаването на Photoshop, са допълнени с раздели, следвайки примера на други продукти на Adobe и програми като Illustrator, InDesign, Dreamweaver и др.

Както показа практиката, документите, които се отварят по подразбиране в раздели, а не в прозорци, не се харесаха на всички, вкл. и авторът на тази статия. Между другото, как да превключите показването на документи на класически, т.е. в плаващи прозорци, обяснено тук.

Но въпреки това много потребители харесаха иновацията. В този урок ще ви покажа как да местите изображения между документи на Photoshop, отворени в отделни раздели (с други думи, раздели, раздели, раздели и т.н.).

Как да превключвате показването на документи след отваряне между прозорци и раздели, е описано в този материал, трябва да премахнете отметката/маркирате квадратчето в прозореца с настройки:

И така, отварям две снимки във Photoshop и програмата е конфигурирана така, че документите да се отварят в раздели, между другото това е настройката по подразбиране.

Виждам само една снимка в момента. За да покажа друг, трябва да щракна върху името на раздела на друг документ:

Когато документите се показват в плаващи прозорци, където можем да видим и двете изображения на екрана едновременно, преместването на снимка от един документ в друг е много лесно, повече подробности тук. Но как да го направите, когато виждате само една снимка? Оказва се, че е много просто, въпреки че не е веднага интуитивно.

Нека разгледаме различни начини за това.

Метод 1

Първо превключете към снимката, която искаме да преместим. В моя пример ще преместя сватбената двойка в снимката с рози.И така, щраквам върху името на раздела на документа с двойка, за да избера снимкатаmovable. В резултат на това в работния прозорец на Photoshop се показва снимка на двойка:

Сега вземете инструмента за преместване:

И щракнете върху произволна област от снимката. След това, като държите натиснат бутона на мишката, плъзнете курсора върху името на раздела на друга снимка. Не пускайте ключа!

Когато задържите мишката върху името на раздела на втората снимка, същата тази снимка се активира и показва в работния прозорец на Photoshop. Остава да плъзнете курсора от името до самата снимка. Забележете как се промени курсорът:

Сега можете да пуснете левия бутон на мишката. Снимка с двойка е преместена на снимка с рози!

Забележка. Ако искате преместената снимка да бъде точно центрирана в центъра на целевата снимка след преместване, задръжте натиснат клавиша Shift, преди да започнете действията по преместване, и го пуснете едва след като действията приключат.

Тук току-що поставих снимка от дясната страна на целта:

В панела със слоеве виждаме, че снимката с двойката е поставена над целевата:

По подразбиране, когато показваме документи в раздели, можем да виждаме само едно изображение (един документ) наведнъж. Но има начин да промените това и да направите плъзгането на снимка между документи по-лесно и по-визуално.

Ще разгледаме това сега.

Метод 2

Така че по подразбиране прозорците на документи с раздели ще ни позволят да гледаме едно изображение наведнъж, но можем да променим това.За да направите това, отидете на елемента от главното меню Window ->Arrange (Window ->Arrange), менюто се отваря, за по-голяма яснота донесох менюто от руски и английски Photoshop:

Както виждаме, това меню има доста елементи. Но няма да е трудно да се справите с тях. Нека щракнем върху елемента "2-up, horizontal" , известен още като "2-up Horozontal" .

За снимка с тази ориентация, някак не много добре. Сега ще пробвам опцията "2 нагоре вертикално" . Много по-добре:

Елементи "3 нагоре" и т.н. не е активен по очевидни причини - имам само две отворени снимки.

С тази опция за показване мога да плъзгам една снимка към друга с помощта на инструмента "Преместване" по същия начин, както ако изображенията са отворени в отделни прозорци, повече за преместването на снимки между прозорците на Photoshop е написано тук.

И така, ние разгледахме два начина за комбиниране на изображения, отворени в разделите на Photoshop.

Категория: