Можете да отпечатате всичко върху найлонова торбичка и да я накарате да се отличава от другите найлонови торбички благодарение на простия дизайн. Хората по света използват найлонови торбички повече от всякога. По този начин с Photoshop можете бързо да печелите пари, като отпечатвате вашите необичайни дизайни върху пластмасови торбички за многократна употреба. Дори моловете, супермаркетите и бутиците се нуждаят от специално проектирани пластмасови торбички за пазаруване с тяхното име и лого върху тях.

И ако успеете да накарате няколко клиенти да ви наемат да направите тези торбички за тях, това ще стане наистина голяма работа. Но първо трябва да научите как да печатате върху найлонови торбички.Инструкциите за отпечатване върху найлонова торбичка са мистерия от известно време. Но след като прочетете моето ръководство по-долу, ще разберете как работи процесът.

Как да печатате върху найлонов плик

В тази първа част ще научите, че найлоновите торбички се отпечатват по различен начин в зависимост от размера на вашето бягане. За по-големи тиражи ще трябва да използвате по-икономична техника (голяма ролна преса). Тук просто държите ролка от пластмаса (състояща се от два листа, един върху друг) в напрежение с преса. Това ще позволи на пластмасовата ролка да премине през двойката мастилени блокове, където се извършва отпечатването.

Най-популярният търговски метод за печат върху пластмаса е флексото.

Какво е флексография

Това е процес, който използва повдигнатата област на изображението на гумени печатни форми за нанасяне на мастило върху субстрат. Не бъркайте това с офсетната литография, която използва плоски или планографски плочи.

Флексографските плочи се залепват с лепило към ролките на термопресовата машина. Когато ролките се завъртят и плочите ударят пластмасовата хартиена ролка, преминаваща през ролната преса, ролките ще отпечатат вашите графики върху пластмасовата хартия.

Не че този процес позволява печат в различни цветове, но неговият плътен цветови регистър е по-нисък от офсетната литография.

След като вашата листова пластмасова лента е преминала през уеб пресата и е била пренавита в края на доставката на оборудването, последната стъпка включва създаването на самата найлонова торбичка.

За да направите това, изрежете торбичките от дълга пластмасова ролка: нарежете нагоре и надолу. След това ги притиснете на топлина заедно (отстрани, отгоре и отдолу) и ще създадете своя краен продукт с вашия дизайн - отпечатана найлонова торбичка.

Печат на къси тиражни найлонови торбички

Ако нямате много поръчки, можете да използвате няколко метода за печат, за да свършите работата.

Един от най-разпространените методи за краткотраен печат е ситопечатът.

Как да ситопечат найлонови торбички

За разлика от необрязаната пластмаса, използвана при флексопечат, ситопечатът изисква отпечатване върху всяка торба поред.

Първо поставете всяка чанта на платформата (широк, плосък дизайн). Това ще поддържа пакетите стабилни, докато работите върху тях. По същество ще спуснете металния екран върху торбите и след това ще използвате скрепер, за да нанесете боя върху екрана.

Тъй като този процес е трудоемък, той е най-добър за кратки партиди найлонови торбички.

Мастиленоструен печат на хартиени торби

Някои хора също използват мастиленоструен принтер за печат върху найлонови торбички. Този процес обаче е най-добър, когато искате да отпечатате номера за проследяване, а не графики върху найлонова торбичка.

Ползи от използването на найлонови торбички

Ние сме много зависими от найлонови торбички от сутрин до вечер и почти навсякъде трябва да носим неща за домашни или промишлени цели. Можем ли изобщо да си представим ден без найлонови торбички?

Трудно е.

Използваме найлонови торбички по много причини:

  • Лесен за производство на ниска цена
  • Достатъчно евтино за покупка
  • Може да се използва за различни цели
  • Може да се използва повторно чрез просто рециклиране.

Найлонови или хартиени торби?

По принцип се смята, че хартиените торбички могат да бъдат алтернатива на найлоновите торбички. Но в действителност хартиените торби са по-скъпи за производство и в повечето случаи не можем да ги използваме повторно, въпреки че могат да бъдат рециклирани.Най-често те служат за еднократна употреба, въпреки че има различни хартиени торби, които могат да се използват повторно.

Отново за производството хартиените торби не могат да бъдат алтернатива, защото могат да се намокрят и замръзнат.

Окончателни прегледи на пластмасовия печат

Когато става дума за гъвкавост, те са най-добрите за използване. Можете да създадете различни дизайни на найлонови торбички, за да отговорите на непрекъснато нарастващите нужди за употреба. Когато добавите вашите прекрасни рисунки към тях, те ще изглеждат още по-добре. Използвайте уменията си за Photoshop, за да създадете лого!

Печатането върху пластмаса може да изглежда трудно или сложно. Но ако знаете какво ви трябва и как да го използвате, да се научите как да печатате върху пластмаса не е толкова трудно, колкото звучи.

Докато персонализираният пластмасов печат има своите предизвикателства, налице е широка гама от опции, които да ви помогнат да решите коя е най-добрата за вас.От ситопечат върху пластмаса до дигитален печат на лазерни принтери, има няколко начина за печат върху повърхността на пластмасово фолио.

Опциите за пластмасови материали, принтер, състав на мастилото и много други фактори могат да бъдат огромни, но ако знаете какво ви трябва и за какво ще го използвате, ще откриете, че вашият избор наистина е лесно. Сега можете да започнете да печатате върху пластмасови чаши и ако сте станали толкова уверени в себе си, тогава печатането върху пластмасова карта може да не е толкова трудно, колкото изглежда.

Следвайте нашето експертно ръководство за това как да отпечатате найлонова торбичка днес и започнете да създавате забавни дизайни за корпорации, бутици, супермаркети и други.

Вярвате или не, това ще бъде печеливш бизнес, ако се научите как да получавате групови поръчки!

Компанията (печатница) altpack.ru произвежда чанти по поръчка с лого, хартиени, пластмасови, занаятчийски чанти.

Брандирани чанти с лого на клиента.

Категория: