Възстановяването на стари снимки е лесно. За да направите това, не е необходимо да владеете Photoshop или спешно да се регистрирате за специални курсове. Всеки може да превърне една стара червеникава и изтъркана картина в висококачествено цветно изображение. Основното нещо е да изберете правилния редактор. В тази статия ще ви кажем кой софтуер е идеален за възстановяване на стари снимки. Ще видим и как да го използваме.

Софтуер за възстановяване на снимки

PhotoVINTAGE е истинска находка за тези, които не обичат да прекарват времето си в упорита работа, но искат да получат бърз резултат. Сега ще преминем бързо през основните функции на редактора, а ако искате да научите повече за това как да ретуширате стара снимка, посетете официалния уебсайт на софтуера.

Какво може PhotoVINTAGE

Програмата е подходяща не само за възстановяване на стари снимки, но и за обработка на съвременни. Възможност за редактор:

  • правилна експозиция;
  • подобряване на цвета и предаването на светлина;
  • отстраняване на всякакви дефекти: гънки, пукнатини, петна и т.н.;
  • стилизирайте снимката с помощта на колекция от тематични филтри, изрежете ненужните части;
  • нанасяне на надписи;
  • извършете групова обработка.

Изрязване

Изрязването на снимка е полезно, ако има нужда да се изрежат твърде изтъркани ръбове. Понякога такъв сайт е по-лесен за премахване, отколкото за възстановяване. Изрязването също помага за постигане на перфектния баланс на композицията. Можете сами да зададете областта за изрязване, като преместите краищата на решетката, или изберете от предложените шаблони, които включват най-популярните пропорции. Тук също можете да завъртите снимката, ако например сте сканирали снимката криво.

Премахване на несъвършенствата За цялостна реставрация е необходимо да се отървем от различни дефекти, оставени от времето (гънки, пукнатини, разкъсвания, петна). Можете да намерите всички необходими инструменти за тази цел в раздела Ретуш.

  1. " Кръпка" . Той се справя добре с премахването на големи дефекти. Очертайте частта от изображението, която се нуждае от възстановяване, и плъзнете селекцията в чиста област. Програмата незабавно ще поправи щетите.

  2. " Печат" Този инструмент се използва, за да се отървете от по-малки "боклуци" . Например малки петна и драскотини. "Печат" има три параметъра: размер, оперение и прозрачност. Оставяме последното по подразбиране и задаваме само размера на четката. Боядисвайте върху дефектната област, след което на изображението ще се появят два контейнера. Първият очертава зоната, която се нуждае от подмяна, а втората - зоната на клониране. Изберете зона без дефекти и преместете втория контейнер върху нея. Бъдете внимателни: копираната част от изображението трябва да съответства на текстурата на заменената.

  3. Healing Brush Полезно, когато се изисква деликатен завършек. Например с човешко лице. Просто преминете през несъвършенствата с четката, като промените мащаба на инструмента, ако е необходимо. Програмата автоматично ще замени пикселите въз основа на съседните области и ще получите чиста, спретната работа за секунди.

Оцветяване

Оцветете картината с помощта на опцията "Направи черно-бял цвят" . Можете да го намерите в раздела "Подобрения" . Обработката ще отнеме няколко минути. След това ще се появи прозорец с предложение да промените снимката ръчно или да оставите всичко както е. На този етап можете да коригирате области, които редакторът не е боядисал, или да замените определени цветове с други.

От лявата страна на екрана ще видите цветовата палитра, която редакторът е използвал в процеса на оцветяване на картината. Можете да изберете всеки нюанс, като просто го „вземете“ от снимката с капкомер или да използвате цветовата скала, като движите плъзгачите нагоре и надолу по нея. Завършете работата си и запазете резултата. Това е всичко - сега снимката е много по-красива.

ЗаключениеКакто можете да видите, възстановяването на стари снимки е много прост и дори вълнуващ процес. Заедно с програмата PhotoVINTAGE можете да придадете нов вид на картички, които са лежали в семеен албум от няколко поколения. Програмата има интуитивен и най-важното - интерфейс на руски език. Така че с разбирането на принципите на работа на конкретен инструмент няма да има проблеми. Изтеглете софтуер и покорете нови висоти като ретушьор-реставратор!

Категория: