Наскоро Adobe Photoshop промени начина, по който изправяме изображения в редица предишни версии на програмата. Това вече използва най-бързия и лесен метод, вграден директно в лентата с опции за изрязване (инструмент).

Стъпка 1

Отворете снимката, която трябва да се изправи, тук ще използвам тази снимка с лек ефект на потънал хоризонт (сградата е леко наклонена по посока на часовниковата стрелка спрямо хоризонталата):

Сега вземете инструмента за изрязване от кутията с инструменти, след което щракнете върху иконата на инструмента за изправяне от лентата с опции.Потърсете нещо в изображението, което трябва да е хоризонтално, като покрива на сградата в това изображение. Плъзнете курсора на инструмента за изправяне по ръба на този обект отляво надясно или отдясно наляво, малко информационно табло до курсора ще ви покаже наклона на линията:

На фигурата инструментът за изправяне е ограден в червено, началото и краят на линията, създадена от този инструмент, са оградени в жълто

Стъпка 3:

Когато отпуснете бутона на мишката, изображението се завърта, докато се изправи точно. Предимството на тази функция е, че тя автоматично преоразмерява границите на изрязването на снимката, така че да не остават празнини в сиви ъгли след прилагане на изрязването. Фигурата показва позицията на рамката, след като пуснах бутона на мишката, но преди изрязването да бъде приложено. защото снимката е леко завъртяна, допълнителни области се образуват върху платното близо до краищата:

Можете да видите на снимката, че рамката за изрязване е леко наклонена. Полето за натискане на клавиша Enter ще приложи инструмента и автоматично ще подравни изображението

Сега остава да натиснете клавиша Enter, за да приложите действието на инструмента. Това ще изправи изображението и ще го изреже до областта, която е в границите на рамката. Полученото изправено изображение е показано по-долу:

Готовото подравнено изображение. Областите, създадени чрез завъртане, се премахват автоматично.

Категория: