В предишната публикация създадохме метален текстов ефект с помощта на Photoshop Actions.

И ето какво получаваме накрая:

Стъпка 6: Създаване на текстов фон

В архива, който можете да изтеглите от линковете в долната част на страницата, в папката Texture има изображение Wall_Texture.jpg.webp. Отворете това изображение във Photoshop и го поставете в нашия основен документ над фоновия слой. Поставете го върху платното с помощта на инструмента за свободна трансформация.

Отворете изображението Old_Film.jpg.webp, което се намира в същата папка, и го поставете върху всички слоеве, след което променете режима му на смесване на Overlay (Наслагване).

Стъпка 7: Добавете цвят

Нека съживим образа си, като добавим малко цвят, да го направим малко по-мек и топъл.

Отидете на Layer ->New Adjustment Layer ->Gradient Map (Слой ->Нов коригиращ слой ->Gradient Map). Изберете градиент от жълто към лилаво и не забравяйте да поставите отметка на опцията "Инверсия" (Обратно):

Променете режима на смесване на „Наслагване“ (Overlay) и задайте непрозрачността на слоя на 30%.

Стъпка 8: Потъмняване на краищата

Сега ще потъмним ръбовете с помощта на Rectangular Marquee Tool. Очертайте почти напълно платното, както е показано, след това натиснете Shift+F6, ще се появи диалоговият прозорец Feather Radius, променете стойността на 50px:

Натиснете OK, за да приемете радиуса, след това натиснете Ctrl+Shift+I, за да обърнете селекцията, ето как изглежда селекцията сега:

Създайте нов слой, запълнете го с черно и сменете режима на смесване на Color Burn. Демаркирайте, като натиснете Ctrl+D.

Стъпка 9: Добавете малко блясък

Ще придадем на нашия текст допълнителен блясък с инструмента Brush Tool. Задайте неговия диаметър на 20 px и твърдост на 0%.
Създайте нов слой и го поставетепод Old_Film.jpg.webp.

Използвайте бяло (FFFFFF) като цвят на четката си и рисувайте там, където са белите части по ръба на текста.

Променете режима на смесване на този слой на „Мека светлина“(Мека светлина):

Стъпка 10: Изостряне на изображението

Почти стигнахме! Нека го изострим малко. Първо, нека създадем един общ слой от всички слоеве в палитрата.Кликнете върху най-горния слой в палитрата и след това натиснете Ctrl+Alt+Shift+E. Това ще създаде слой, съдържащ всички пиксели, видими в документа от долните слоеве, и той ще бъде разположен отгоре:

Дублирайте го, като натиснете Ctrl+J.

Сега отидете в раздела Filter ->Miscellaneous ->Color контраст (Filter ->Other ->High Pass) и задайте радиуса на 10 пиксела:

Променете режима на смесване на слоя на „Основи на затъмняването“ (Прегаряне на цвета) и задайте непрозрачността на 30%. Между другото, преводът на Photoshop CS6 режими на смесване и стилове на слоеве е на тази страница.

Изберете тези горни два слоя и натиснете Ctrl+E, за да ги изравните.

Стъпка 11: Маскиране и замъгляване на краищата

Натиснете клавиша Q, за да стартирате режим на бърза маска.

Изберете инструмента "Градиент" (Gradient Tool), в горната част, в лентата с опции, изберете вида на градиента "радиален" (Radial) и плъзнете курсора от центъра на документа до произволен ъгъл:

Полученият документ трябва да изглежда така:

Натиснете клавиша Q, за да изключите бързата маска, след което върху документа ще се появи рамка за избор.

И последно. Докато активната селекция все още е избрана, отидете на Филтър ->Размазване ->Размазване при малка дълбочина на полето (Филтър ->Размазване ->Размазване на обектива) и въведете стойностите, показани на картинката по-долу:

Премахнете отметката, като натиснете Ctrl+D. Е, това е всичко. Погледнете отново крайния резултат:

Следвайки връзките по-долу, можете да изтеглите архива, съдържащ готовия PSD файл, направен според материалите от този урок, и две текстури, необходими в процеса на изпълнение на ефекта метален текст:Изтеглете от Depositfiles.com

Категория: