Ако сте архитект, интериорен дизайнер, стилист или производител на мебели, знаете колко усилия са необходими за организирането на фотосесия за недвижими имоти. И знаете, че всичко трябва да се получи от първия път - в края на краищата, има толкова рядко шанс да заснемете отново стая. Колкото по-добре подготвите стаята за фотосесията, толкова по-малко работа ще трябва да свършите по-късно при обработката и коригирането на изображения във Photoshop. Въпреки това има много начини да използвате Photoshop в интериорния дизайн, за да изчистите и подобрите окончателните си изображения.

Ако планирате да представите новия си проект на дизайнерски публикации, последното нещо, което искате, е снимките да се провалят, след като сте прекарали толкова много време в търсене на редактори и съставяне на перфектното предложение.

Тази публикация предоставя няколко примера преди и след, които подробно описват многото начини, по които можете да подобрите снимките на интериорен дизайн във Photoshop, за да бъдат възможно най-чисти и отчетливи.

Тази статия беше вдъхновена от търсенето ми на къща в Улан-Уде https://ulan-ude.etagi.com/re alty_out/doma/, където планирах да се преместя. Изпращаха ми снимки на страхотни къщи, но фотошопирането им би ги направило още по-привлекателни.

Основни пространства в интериорния дизайн и какво трябва да направите във Photoshop

Тази публикация е организирана около трите основни пространства във всеки проект за жилищен интериорен дизайн - хол, кухня и спални. Съветите за тези три стаи се отнасят за стаи във всеки проект.

  • Преди - снимки направени от професионален фотограф.
  • After - снимки след редактиране във Photoshop за премахване на неща като отблясъци, жици и нежелани елементи.Отбелязах и няколко точки, които не могат да бъдат коригирани във Photoshop, както и на какво трябва да обърнете специално внимание, когато снимате.

Дневна - Photoshop съвети за интериорен дизайн

1. Не поставяйте прозорците твърде широки

Преекспонирането на прозорците означава, че те са ярко крещящо бяло, което не показва външния пейзаж. Професионален фотограф с опит в интериорната фотография ще може да ви помогне да избегнете това (но не забравяйте да попитате!) В повечето случаи те използват техника, наречена „брекетинг“, която включва правене на няколко снимки от една и съща позиция на камерата, но с различни настройки на експозицията. След това те свързват снимките заедно с помощта на Photoshop.

2. Изправете телевизора си и намалете отблясъците

Телевизионните отблясъци могат да влошат цялостното изображение и често отразяват елементи, които нямат смисъл в тази конкретна сцена, в този случай малко стъклопис.За разлика от прозорците, които са твърде отворени, отблясъците на телевизора трудно се избягват по време на снимане, но се премахват бързо и лесно във Photoshop. Също така се уверете, че елементи като телевизори и изкуство са право напред.

3. Намалете отблясъците върху други обекти

Подобно на отблясъците на телевизора, ярките отблясъци върху други тъмни лъскави повърхности могат да влошат изображението, правейки го да изглежда по-малко професионално. Интериорната фотография за медиите трябва да показва пространство и стил, така че ако е възможно, претърсете снимките си за елементи, които намаляват професионализма на снимките.

4. Намалете претоварването с визуална информация

Както видяхте в 3, много от съветите тук са за почистване на изображение чрез намаляване на ненужните или разсейващи елементи. Разхлабени кабели, цветни електрически крушки и лога върху електрониката могат да претрупат изображението и да привлекат вниманието към най-маловажните елементи в стаята.

5. Премахнете допълнителните колони

В идеалния случай свободните елементи като тези колони трябва да бъдат премахнати преди фотосесията. Премахването им във Photoshop може да отнеме много време, но е напълно приемлива втора опция.

6. Фиксиране на витражи

Поправянето на този витраж във Photoshop отне много време. Подобно на прекалено отворените прозорци, това е елемент, на който трябва да се обърне внимание при снимане. Тази стая трябваше да бъде снимана при различни настройки на експозицията, за да се уверим, че цветовете на витражите са точни (дори ако останалата част от стаята беше твърде тъмна), и след това да съпоставим най-осветения витраж с най-осветената стая.

7. Коригирайте позицията на скулптурите

Цялата тази снимка е урок, че само защото една стая е „готова“, не означава, че няма да трябва да местите всичко.Важно е да запомните, че всеки отделен кадър е композиция и по възможност не трябва да се изрязват малки елементи. Този кадър би бил по-добър, ако тези две скулптури бяха или напълно извън сцената, или преместени малко напред, за да не бъдат отрязани. Това е пример защо е важно да проверявате снимките на екрана, докато снимате.

8. Премахнете неидентифицираните аксесоари

Щеше да е по-лесно да премахнете този микрофон от сцената, докато снимате. Клиентът на този проект е певица и често приема приятели за малки представления в дома си. Дизайнерите искаха да направят снимка, на която тя е заснета точно така! Те просто нямаха нужда от този допълнителен микрофон отстрани. Въпреки това беше доста лесно да се премахне във Photoshop.

9. Изтриване на изрязана скулптура

Отново би било много по-лесно да премахнете този елемент от кадъра по време на снимане. Вместо това беше прекарано много време във Photoshop с помощта на инструмента за клониране, за да се скрие скулптурата с дървесната текстура на масата.Добро правило: ако не можете да разберете какъв е обектът в сцената, помислете дали да го изтриете.

10. Проверете завесите

Винаги проверявайте завесите, които стигат до пода, и ги коригирайте, за да изглеждат по най-добрия начин. Добавете това към списъка си за проверка: Набръчканите или разхлабени завеси са почти невъзможни за коригиране във Photoshop и могат да съсипят цяла рамка.

Кухня - Photoshop съвети за интериорен дизайн

11. Промяна на изрязването на изображението

Когато имате готови изображения, винаги е добре да опитате да ги изрежете по различни начини; често ще откриете, че един добър кадър може да бъде направен страхотен, като просто увеличите малко. В този случай прозорецът не добавя много към тази сцена, така че изрязването доведе до по-чисто изображение.

12. Изправете висулките

Подобно на телевизорите и изкуството, всичко, което виси, трябва да е право. Не забравяйте да следите това по време на снимките и в постпродукцията.

13. Премахване на етикети

Понякога клиентите харесват етикети (кой знае!) и не можете да премахнете всичко, което искате. Неща като етикети могат да бъдат премахнати във Photoshop.

14. Отстранете кабела на щората

Тази снимка щеше да е малко по-чиста, ако кабелът беше скрит далеч от рамката. Когато казваме, че дяволът е в детайлите, това имаме предвид.

15. Изтриване на нежелан обект

Още едно напомняне да гледате внимателно изображенията на камерата, докато снимате, за да уловите моменти като този.

16. Проверете рамката

След като изображението е изрязано малко (вижте снимката).19), само върхът на лампата на тавана остана видим. Той е премахнат, за да направи изображението по-чисто. Ако осветителното тяло беше останало, нямаше да има достатъчно информация, за да разберем какво е това парче на тавана и щеше да е объркващо и разсейващо.

17. Премахнете ненужните разсейващи отблясъци

Както споменахме по-горе, ако имате способността да премахвате допълнителни акценти, вероятно трябва да го направите.

18. Премахване на етикети

Отново обърнете внимание на малките елементи, които влошават цялостното изображение.

19. Увеличете мащаба, за да премахнете изрязаните елементи

Това е още един пример за това как малко увеличение наистина може да подобри кадър. Дръжките на хладилника, печката и ръбът на стенния шкаф се виждаха само частично и не добавяха нищо към изображението. След увеличаване картината е по-ясна и чиста.

Спалня - Съвети за Photoshop за интериорен дизайн

20. Фиксирайте шева

Тази плъзгаща се врата е завършена със снимка в голям формат, която е отпечатана в два екземпляра. Малък бял шев между два листа е коригиран във Photoshop.

21. Премахване на ъглово огледало

Това беше непланирано добавяне на клиент (случва се). От цялата работа във Photoshop този елемент беше най-труден за премахване. Сега изображението правилно отразява визията на дизайнера и може да му помогне да привлече повече клиенти, които ще оценят избора му.

22. Намалете отблясъците

Добре, вече започвам счупен рекорд за отблясъци.

23. Премахване на нежелан елемент

Това малко столче изглеждаше страхотно на снимката на леглото, но изглежда странно на тази снимка. Отново, стаята може да бъде настроена перфектно, но в зависимост от ъгъла на снимане, все пак трябва да натискате и дърпате елементи, за да композирате страхотен кадър.

23. Коригиране на цвета на спалното бельо

Това беше артистично решение, взето по време на процеса на редактиране на снимки. Дизайнерът не иска спалното бельо да бъде погрешно интерпретирано като гол матрак.

24. Премахнете етикета на климатика и скулптурата за изключване

Това е още един пример за малките неща, на които трябва да обърнете внимание, когато правите и редактирате снимки. Ако не можете да разберете какъв е този малък елемент, най-вероятно не трябва да е в рамката.

25. Махнете външните щори

В този проект бяха монтирани външни щори, които изглеждаха странно в крайното изображение. Това беше по-труден проблем за отстраняване във Photoshop.

26. Увеличете мащаба, за да премахнете изрязаните елементи

Отново, подгответе и декорирайте цялото пространство и след това се уверете, че композирате индивидуално всяко изображение. Това нощно шкафче може лесно да бъде премахнато от снимката по време на снимките.

27. Премахнете излишните кабели и "боклуци"

Същото като в предишните параграфи. Както по време на снимане, така и в постпродукцията, уверете се, че вашите снимки показват пространство, а не безпорядък и допълнителни елементи, които не завършват сцената.

28. Премахване на изходите

Изходите (особено ако са в средата на стената) могат да отвличат вниманието и да придадат на изображението разхвърлян вид. Това е друг елемент, на който трябва да обърнете внимание по време на последващата обработка.

Категория: