Добавянето на огън към изображения стана по-лесно с инструмента Render Flames във Photoshop CC 2014. В този урок ще ви покажа как да използвате инструмента Render Flames, за да добавите огън към незапалена камина в цифров композит с помощта на Фотошоп. Също така ще предоставя широк набор от съвети и техники за включване на пламък във вашето произведение на изкуството и създаване на реалистично сияние.

Стъпка 1

Отворете избраното изображение във Photoshop и изберете Pen Tool (P). Уверете се, че инструментът е зададен на Path в горното ляво падащо меню на панела с опции.

Стъпка 2

Създайте нов слой и го наречете "Flame 1" . С помощта на инструмента Pen, щракнете и плъзнете през документа, за да създадете S-образна, извита пътека в посоката, в която искате да се показват пламъците, от x към x.

Стъпка 3

Изберете Filter>Render>Flame, за да отворите диалоговия прозорец Flame на Photoshop.

Стъпка 4

От падащото меню Тип пламък изберете Единичен пламък по пътя.

Стъпка 5

Вече имате възможността напълно да персонализирате своя огън, включително ширина, трудност, турбуленция, непрозрачност, цвят и дори как пламъкът се стеснява от източника си.

Тези опции зависят от типа пламък, който искате да създадете. Експериментирайте с опциите, за да видите как работят. Искам пламъкът да избухва като истинска камина и тук можете да видите настройките, които избрах за това.

Стъпка 6

Натиснете OK, за да потвърдите и използвайте Move Tool (V) с клавишите със стрелки на клавиатурата, за да натиснете пламъка на място.

Стъпка 7

В панела Paths щракнете върху иконата Add New Path, за да създадете нов слой път, който ще ни позволи да работим върху втория пламък.

Стъпка 8

Създайте втори слой и го преименувайте на Flame 2.

Използвайте Pen Tool (P) отново, за да създадете нова S-образна крива, която ще допълни огъня на слоя "Flame 1" .

Стъпка 9

Вместо да преминаваме отново през опциите за Render Flame, можем да създадем пламък с настройки, които съответстват на първия ни пламък, като натиснем Cmd/Ctrl + F и използваме функцията на Photoshop за „повтаряне на последния филтър“.

Стъпка 10

Повторете предишните две стъпки още няколко пъти, докато сте доволни от огъня си.

След това изберете всички слоеве с пламък и Shift+щракнете върху слоя Add New Group, за да обедините всички слоеве с пламък в една група. Преименувайте тази група на Flame.

Стъпка 11

Сега нека започнем малко да смесваме тези пламъци с околната среда. Първо добавете коригиращ слой Hue/Saturation над групата "Flames" .

Задръжте курсора на мишката върху линията между коригиращия слой и групата, като задържите клавиша Alt, докато се появи бяло поле със стрелка, след което щракнете, за да ги закачите заедно. Нарича се изрязване.

Стъпка 12

Изберете коригиращия слой и отидете на панела със свойства. Намалете интензивността на огъня, за да съответства на околната среда.

За повече контрол щракнете върху Master, за да отворите падащото меню с цветовете. Изберете Жълто и намалете наситеността, така че жълтото да е по-малко наситено от червеното в пламъка.

Стъпка 13

Върнете се в панела със слоеве, щракнете върху иконата Create New Fill и изберете Solid Color.

Тъй като средата има сивосин оттенък, ще изберем същия цвят за запълване. Когато сте доволни от цвета, щракнете върху OK.

Стъпка 14

В панела със слоеве променете Blending Mode на слоя Color Fill на Overlay и закачете този слой към слоя Hue/Saturation по-долу, като следвате същите стъпки като в стъпка 11.

Стъпка 15

Все още в панела със слоеве, променете Opacity на слоя Color Fill на 35%, за да намалите тоналния ефект върху огъня.

Стъпка 16

Изберете групата "Flame" и щракнете върху иконата Add layer mask. Върху нова маска на слоя, с мека черна четка внимателно изчеткайте решетката.

Стъпка 17

Дублирайте фоновия слой и отидете на Filter>Transform за интелигентни филтри, за да превърнете слоя в интелигентен обект.

След това отидете на Филтър>Филтър Camera Raw, за да отворите диалоговия прозорец Camera Raw. Щракнете върху иконата на радиалния филтър и добавете +0,5 експозиция и +50 температура, за да създадете блясък за огъня. След това щракнете върху OK.

Стъпка 18

Използвайте мека черна четка върху слоя с интелигентни филтри, за да маскирате топлото сияние около камината, за да завършите.

Категория: