1. Преобразуване на слоя с лого в интелигентен обект
  Щракнете с десния бутон върху слоя с лого и изберетеSmart ObjectИнтелигентен обект обектът е контейнер, в който можете да поставите един или повече слоеве и да приложите редактируеми корекции, изкривявания, филтри или трансформации към тях.
 2. Мащабиране и поставяне на логото върху бутилката
  След това изберете слойЛогои натиснетеCtrl +T(Windows) илиCommand+T (macOS), за да трансформирате слоя. Поставете логото върху бутилката и използвайте дръжките, за да мащабирате логото.
 3. Деформирайте логото, за да пасне на извивката на бутилкатаСлед това, докато сте в режим на трансформация, щракнете с десния бутон и изберете Изкривяване. В прозореца с опции под Warp изберете Arch. След това използвайте централното копче, за да определите извивката, която най-добре пасва на бутилката.
 4. Дублиране на бутилката
  Изберете слоя с бутилката и натиснетеCtrl+J(Windows)Command+ J (macOS), за да го дублира. След това го плъзнете в горната част на стека със слоеве.
 5. Обезцветяване на дубликата
  Изберете слоя с дубликат на бутилка и отидете наImage>Adjustments>Saturation. След това използвайте плъзгачаSaturation, за да обезцветите слоя.
 6. Създаване на изрязваща маска
  При активен слой с ниска наситеност натиснетеCtrl+Alt+G(Windows) илиCommand+Option+G (macOS) за създаване на изрязваща маска.
 7. Смесете слоя с логото
  След това смесете слоя с логото с ненаситения слой, като използвате режима на смесване.Линейна светлина,Мека светлинаилиНаслагванеможе да работи, но в този случай най-добри резултати се получават с режимът “Ярка светлина” "" .
  Можете да приложитеЯрка светлинаот падащото менюРежим на смесванеили да използвате клавишната комбинацияAlt+Shift+ V(Windows) илиOption+Shift+V (macOS).
 8. Намалете запълването
  Ако ефектът е твърде силен, натиснетеShiftи7, за да намалите запълването до 70%. Bright Light е един от 8-те специални режима на смесване, който дава различни резултати, когато намалите запълването вместо непрозрачността. И в повечето случаи Fill изглежда много по-добре.
 9. Прилагане на корекцияНива
  Етикетът никога няма да бъде чисто черен или чисто бял. Използвайте коригиращия слойLevels, за да промените нивата на бялото и черното.

Предимства на метода:

 • Всичко в този работен процес може да се редактира и неразрушимо и можете да промените каквото искате.
 • Ако клиент актуализира своето лого, можете лесно да отворите смарт обекта, като щракнете двукратно върху него. След това сменете логото.
 • След като запазите смарт обекта, оформлението автоматично ще актуализира работния документ!

Ако искате да вземете логото и макета на бутилка от този урок, пишете ми за това в коментарите.

Категория: